一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
有人唱粵曲
然後有位同學每隔5秒就會大叫"好!" 然後拍2下手掌

大圍?
中五果年請鄧竟成黎講talk,Q and A諗著問佢點睇依家警民衝突愈黎愈嚴重,同埋黑警問題,點撚知全個Q and A section都比班老師分配好問題同邊個問,連上面鄧竟成開到聲比我問都唔比咪我
最撚好笑係渣咪條友企喺我左邊,然後問睇我唔到
利申:天水圍校名好撚長果間,勿相認
中五果年請鄧竟成黎講talk,Q and A諗著問佢點睇依家警民衝突愈黎愈嚴重,同埋黑警問題,點撚知全個Q and A section都比班老師分配好問題同邊個問,連上面鄧竟成開到聲比我問都唔比咪我
最撚好笑係渣咪條友企喺我左邊,然後睇我唔到
利申:天水圍校名好撚長果間,勿相認
有次中文週週講中國傳統文化
跟住請咗啲人飛筷子 爆鐵線 輕功 中國搖搖 拎支嘢轉碟
跟住就叫人上去試下
輕功果個係癡線
一開始企雞蛋都冇乜嘢
跟住望住條友企咗上個刀鋒到
果陣幾驚有意外發生
仲有心口碎大石 (唔係好記得有冇)
好似睇雜耍咁
做咩無啦啦有相認得個阿sir
有次中文週週講中國傳統文化
跟住請咗啲人飛筷子 爆鐵線 輕功 中國搖搖 拎支嘢轉碟
跟住就叫人上去試下
輕功果個係癡線
一開始企雞蛋都冇乜嘢
跟住望住條友企咗上個刀鋒到
果陣幾驚有意外發生
仲有心口碎大石 (唔係好記得有冇)
好似睇雜耍咁

好多把刀定就咁一把刀
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

Ywgs?我都聽過

我都記得
教會學校
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

Ywgs?我都聽過

我都記得

好多耶撚學校都有搵呢條柒碌鳩up
教會學校
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

Ywgs?我都聽過

我都記得

好多耶撚學校都有搵呢條柒碌鳩up

牧師林
聽人講之前周勤才去港島民生講talk
佢教人地speaking既技巧
就係叫人地講野大聲啲
跟住佢叫其中一個area既學生叫"救命"練大聲
之後就搞到成個禮堂啲人喺度叫"救命"

我都聽過 嗰陣仲有本書仔派
有人問佢今年可能出咩題
佢答話自己唔tip題,但本書仔大大隻字寫住tip題王者周勤才
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn

同學

執返好禮堂d櫈

雷爺

芝士焗薯蓉
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn

同學

執返好禮堂d櫈

雷爺

芝士焗薯蓉

似乎呢度大家個年代好接近
個陣請左個耶撚黎 條友話自己上左天堂見到對大門 對門高到見唔到頂 打開就見到好多對腳吊左係上面 仲同埋神講野

好恐怖
個陣請左個耶撚黎 條友話自己上左天堂見到對大門 對門高到見唔到頂 打開就見到好多對腳吊左係上面 仲同埋神講野

好恐怖

佢係咪入咗燒味鋪
試過牛河博士黎講talk
樓主講既速讀係咪呢條友?

教埋D濕勁動作,仲夠膽死收成五千蚊學費
有次我問班主任點睇
佢話學校覺得有用既,不過有都唔會俾自己個仔參加

仆街 就係佢

巴打們,做野啦
平時週會完左有阿sir讀名講個日留堂名單
試過有次週會完個訓導上台講埋最後幾句話話今日唔使留堂定唔知冇人要留堂
之後全場拍掌
btw好想重返中學生活
高主教水煎包呢兩個都請過
仲有次明光社攣變直療法
同埋一個聲稱bio教授話自己唔信進化論嘅耶撚

沙田?
男女校小學一次
女校中學一次

保x絲過黎講bra 同m
仲送本書連買內衣優惠券
有次美國海軍陸戰隊過黎交流,要班學生準備一個問答比賽,問有關香港嘅嘢。
點知老師又on99,又唔check下題,於是其中有一題係
what does 丁 mean? 聽完個校長黑口黑面,成場笑到癡左線
最後全部美軍選左J,不過最後答案係D

因為甲乙丙丁=ABCD
有次美國海軍陸戰隊過黎交流,要班學生準備一個問答比賽,問有關香港嘅嘢。
點知老師又on99,又唔check下題,於是其中有一題係
what does 丁 mean? 聽完個校長黑口黑面,成場笑到癡左線
最後全部美軍選左J,不過最後答案係D

因為甲乙丙丁=ABCD

屌 又真係俾佢兜到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞