一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

我個間有請葉劉wo?!
不過好和平咁完場

好撚sad 笑唔出
中文科搞talk 請左條友黎sale佢自己本作文天書
條友懶係搞笑 教人作標語 又話自己教出好多5** 完全9up
跟住有同學問中文老師應唔應該買佢本書
老師話知人地黎咩目的 你自己諗下
好似有幾個on9買左 笑到仆街

蕭源?

如果係蕭源 我學校都試過

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班
就係咁講之前喺母校點點點

樹窿姐 佢喺我學校做駐校作家 點睇

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

係呀 屌佢老味 係咁曬自己教名校
唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返
見到有人話影廁板有屎有血
我中學係影左垃圾桶有屎

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

據聞之前學校唔知發咩神經比佢轉正教左年中四中文
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

個阿sir係咪姓梁

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

咁伏 畀佢教咗成年中文作文都想死
聽人講之前周勤才去港島民生講talk
佢教人地speaking既技巧
就係叫人地講野大聲啲
跟住佢叫其中一個area既學生叫"救命"練大聲
之後就搞到成個禮堂啲人喺度叫"救命"

一蚊雞保鑣
https://www.youtube.com/watch?v=3fCjeasmsno

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁
有次週會講座請人返黎講深度睡眠
個講座去到一半果陣,禮堂大半嘅人都喺到深度睡眠緊

笑撚左

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

年代太久遠 我都係聽返來 至於成效如何就不得而知

個阿sir係咪姓梁

咁你都知

因為我都係喺嗰間中學讀,比佢教過,佢幾好人,之後佢喺facebook屌柒學校玩佢
唔知算唔算痴線啦
有一次無啦啦請左疑似吸煙搞到燒山個個人黎講
成個過程講野勁輕浮
之後完左 成班老師係我地面前屌佢 話唔應該比佢黎講

佢講左乜搞到老師都頂唔順

唔知算唔算痴線啦
有一次無啦啦請左疑似吸煙搞到燒山個個人黎講
成個過程講野勁輕浮
之後完左 成班老師係我地面前屌佢 話唔應該比佢黎講

佢講左乜搞到老師都頂唔順

內容我都唔記得 好似係講佢自己
好一般
但講野講到成個mk仔咁輕浮 勁串 連啲同學都頂唔順佢講野語氣

個阿sir係咪姓梁

咁你都知

同埋校長個名叫鄧陳XX,好似係
記得有一次個講座係講環保 話d人食肉會污染地球 因為放屁? (好似係)
之後啲同學屌哂鬼 個個聽到呆撚哂

係咪姓黃

我學校都有
黃燕萍
學校個陣仲特登整個書展比人買呃學生錢
買夠唔知幾錢送個爛鬼筆袋 唔少傻仔買

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

我中學都有 佢仲用我地個miss個名作左個故事 話同個miss好fd 知佢同佢老公當年係睇鐵達尼號所以撻著初頭仲以為係真 原來佢教緊作文 我諗呢條橋佢次次講座都會用

相認

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

年代太久遠 我都係聽返來 至於成效如何就不得而知

佢同我間中學嗰啲教中文嘅老屎忽
都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班

相認

唔記得咗佢喺邊間教

我中學都有 佢仲用我地個miss個名作左個故事 話同個miss好fd 知佢同佢老公當年係睇鐵達尼號所以撻著初頭仲以為係真 原來佢教緊作文 我諗呢條橋佢次次講座都會用

屌 原來個個都聽過
郁民黎過 講座題目係 香港從來就是顛覆基地
性教育果啲 講性病
Show d 爛鳩爛屄相
郁民黎過 講座題目係 香港從來就是顛覆基地

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞