一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
試過請李力持上黎 全程不停講笑話,但台下由頭靜到尾

睇字都覺得老尷...

李力持
之前學校都有搞咩聯校週會,由屯門出去唔知邊度聽周永恆講野
明明係冇宗教底中學
年年都會叫教會講Talk
中一果時乜柒都唔識
教會講完一大輪耶穌之後叫我地反醒下自己嘅罪
乜乜柒柒咁
然後話唔信就落地獄,依家合眼,決志嘅舉手
心諗做乜鳩?保險都唔撚會咁Sell客啦

北區五字中學
試過請李力持上黎 全程不停講笑話,但台下由頭靜到尾

睇字都覺得老尷...

李力持

真係笑話
請左個暴發自戀有錢佬黎講成功之路 成日笑人冇錢 講野又粗鄙 全場呆撚晒 仲好意思派啲自傳小冊子俾我地 印晒佢個樣
不過都多謝佢,之後嗰年我地多左啲紙黎做功課同攝枱腳

呀我黃毅力?
陳奕迅黎宣傳新專輯
記得幾年前高form有一年
學校請左個男人嚟講
個男人係教人速讀嘅
啫係好快咁scan曬本書嘅內容
話係對考試同溫習有用
佢就攞左本書上台之後叫左幾個學徒嚟
話本書佢地未睇過
叫左一個做示範
本書有90頁
佢每四秒㨴一頁書
之後就果個講員問佢關於本書嘅內容
咁當然個男仔講得番啲內容出嚟
但係台下全部人都笑到仆街 (包括幾個老師)
之後仲喺度宣傳咩速讀班
15堂收成三千幾蚊痴撚線
仲記得有幾個低form走去報
學年完我地問佢係咪真係咁堅
點知全部人都話係戇鳩呃錢
唔知有冇人知我講緊啲咩

between 有冇啲更癲嘅週會主題

我中學成日都有
呢啲真係得淡笑
Callstar 未出天梯爆紅前黎過我地學校唱歌

我學校都有wor
巴打大圍?

唔係啊 但係一個三個字既地方
睇黎佢地都去過妹多地方

天水圍青中
之前學校請左張潤衡黎週會演講,本身以為佢會講大火之後點樣勵志又唔放棄啦 仆佢個街九唔搭八,講埋啲咩細個同學會問佢點樣溝女

仆街我都係
高皓正
唱不要驚動愛情 班女出哂水

上唔知咩堂請左個mk 妹黎講戒毒
問我地有冇野想問 無人理佢
都唔知問乜鳩好 又唔會吸毒
我班frd 仲係到笑
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

東華都請左呢條hihi
臨完場叫全場起立唱教會歌
明明我地間野興無神論
之前唔知咩週會好興請啲歌星黎宣傳
試過請比比鳥 宇宙gem(個陣佢岩岩開始紅)
跟住有一年請左李克勤黎
佢一上台野都未講
我地成班就係台下大嗌"送禮!送禮!"
佢一聽到塊面已經黑到
之後連歌都無唱鳩講左幾句就走左
最撚搞笑係最尾校長送記念旗個陣
我地大叫話"唔好唔記得拎呀!"
之後佢頭也不回咁走左

耐到唔記得咁制
明明係冇宗教底中學
年年都會叫教會講Talk
中一果時乜柒都唔識
教會講完一大輪耶穌之後叫我地反醒下自己嘅罪
乜乜柒柒咁
然後話唔信就落地獄,依家合眼,決志嘅舉手
心諗做乜鳩?保險都唔撚會咁Sell客啦

北區五字中學

田xxxx?
正係記得叫過痕仔講talk
個時細個覺得好勵志
崇基 用念力擊退癌細胞

曹博士
陳奕迅黎宣傳新專輯

邊隻
記得嗰時2008-2010 嗰段時間, 請左個19 耶教授, 話2012 世末日, 唔信教死左落地獄 話而家個禮堂有天使, 叫大家舉手俾天使掂下決志
立立黎我地學校
D女同學痴哂線咁
握手 整損人地手
跟住經理人同老師講保留追究權利
我心諗你咪告尻哂D女同學囉
關我撚事咩
成班臭雞
之前唔知咩週會好興請啲歌星黎宣傳
試過請比比鳥 宇宙gem(個陣佢岩岩開始紅)
跟住有一年請左李克勤黎
佢一上台野都未講
我地成班就係台下大嗌"送禮!送禮!"
佢一聽到塊面已經黑到
之後連歌都無唱鳩講左幾句就走左
最撚搞笑係最尾校長送記念旗個陣
我地大叫話"唔好唔記得拎呀!"
之後佢頭也不回咁走左

好心你唔好用學校名做id 問都唔洗就可以相諗
立立黎我地學校
D女同學痴哂線咁
握手 整損人地手
跟住經理人同老師講保留追究權利
我心諗你咪告尻哂D女同學囉
關我撚事咩
成班臭雞

原來洪卓立有病係因為比啲野畜抓過
有年請左胡囧黎,本來無乜野正正常常分享。
然後佢身後個個ppt突然show左頁slide出黎,全頁都佈滿左佢喊個個囧樣 成校係台下笑到痴左線,佢係台上望住我地又唔知我地做乜,係咁問我地笑咩 然後佢就擰轉身望下個ppt,係個一瞬間ppt飛左去下一頁正常既slide
中文科搞talk 請左條友黎sale佢自己本作文天書
條友懶係搞笑 教人作標語 又話自己教出好多5** 完全9up
跟住有同學問中文老師應唔應該買佢本書
老師話知人地黎咩目的 你自己諗下
好似有幾個on9買左 笑到仆街

係咪姓黃

我學校都有
黃燕萍
學校個陣仲特登整個書展比人買呃學生錢
買夠唔知幾錢送個爛鬼筆袋 唔少傻仔買

佢個陣係我學校有寫作班

達社

達社係黃色?

愛嘉達義助信?
有年請左胡囧黎,本來無乜野正正常常分享。
然後佢身後個個ppt突然show左頁slide出黎,全頁都佈滿左佢喊個個囧樣 成校係台下笑到痴左線,佢係台上望住我地又唔知我地做乜,係咁問我地笑咩 然後佢就擰轉身望下個ppt,係個一瞬間ppt飛左去下一頁正常既slide

呢個笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞