一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
中學嗰時新城班DJ嚟過
印象中仲有周麗琪有份唱歌
個主持冇喇喇問有冇人有非法下載歌曲
嗰時foxy仲係好盛行
成個禮堂應該超過5成人舉手
結果上咗第2日嘅娛樂版

至此任何嘉賓嚟學校都唔可以比反應

利申:所謂地區名校
中學有個阿sir年年都講六四
好精彩
可惜佢退咗休

早兩三年退休?

好似兩年前退咗休
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

屯門區 ?我果間都有 仲話自己最紅果時同周杰倫平起平坐

你呢個係痴線後?

佢果幾年去幾十間中學開巡迴talk

我都記得佢話自己出道果陣同周杰倫差唔多紅 話如果論人氣一定係佢伶新人金獎
[其實唔痴線 但好深刻] 有次有個保護狗既動物團體 黎講流浪狗 跟住佢真係帶埋隻狗黎demonstrate狗仔既行為(例如叫佢地sit) 我作為屋企冇養狗既人 覺得呢個講座好得意 d學生都好似好踴躍同留心聽(平時通常悶到恰眼訓)

高質到痴線
臨CE 學校搵懲教嚟講talk, 講到監獄有幾好,好似sale d 學生買樓咁
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

屯門區 ?我果間都有 仲話自己最紅果時同周杰倫平起平坐

你呢個係痴線後?

佢果幾年去幾十間中學開巡迴talk

我都記得佢話自己出道果陣同周杰倫差唔多紅 話如果論人氣一定係佢伶新人金獎

睇佢真係,生撚到傻左
記得幾年前高form有一年
學校請左個男人嚟講
個男人係教人速讀嘅
啫係好快咁scan曬本書嘅內容
話係對考試同溫習有用
佢就攞左本書上台之後叫左幾個學徒嚟
話本書佢地未睇過
叫左一個做示範
本書有90頁
佢每四秒㨴一頁書
之後就果個講員問佢關於本書嘅內容
咁當然個男仔講得番啲內容出嚟
但係台下全部人都笑到仆街 (包括幾個老師)
之後仲喺度宣傳咩速讀班
15堂收成三千幾蚊痴撚線
仲記得有幾個低form走去報
學年完我地問佢係咪真係咁堅
點知全部人都話係戇鳩呃錢
唔知有冇人知我講緊啲咩

between 有冇啲更癲嘅週會主題

我都有聽過呢個
臨CE 學校搵懲教嚟講talk, 講到監獄有幾好,好似sale d 學生買樓咁

可以同啲咩人做鄰居
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

東華一中?
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn

同學
你咩學校?
點解會俾人嚟做推銷?
中學嗰時新城班DJ嚟過
印象中仲有周麗琪有份唱歌
個主持冇喇喇問有冇人有非法下載歌曲
嗰時foxy仲係好盛行
成個禮堂應該超過5成人舉手
結果上咗第2日嘅娛樂版

至此任何嘉賓嚟學校都唔可以比反應

利申:所謂地區名校

呢個我記得報紙有睇過
話周麗淇想嗌人黎拉晒班友
我心諗如果係我唔會舉手
之前有個老師唱詩歌唱到走撚唒音
跟住仲一路唱一路哨落台下睇反應
請左 范徐麗泰 黎講成個幾鐘廢話,瞓覺傾計都唔得,去廁所都要好撚急先比你去
個校長講咗個殘奧拎咗獎嘅人分享
最尾佢當住個嘉賓面話個嘉賓殘而不廢

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

係呀 屌佢老味 係咁曬自己教名校
唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

據聞之前學校唔知發咩神經比佢轉正教左年中四中文

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

年代太久遠 我都係聽返來 至於成效如何就不得而知

佢同我間中學嗰啲教中文嘅老屎忽
都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

條友真係好煩膠 之前試過早會分享信息講埋啲on9故仔 把聲煩撚到 同埋佢個咩文創社搞乳聞活動 係操場到有booth玩遊戲 開支咪係全校課室既喇叭都聽到佢係到練葵花寶典

我都記得 果年last year想打下波都無時間 佢仲霸撚住個操場幾日

班人屌曬老母 撞正咁膠o既人
請歐陽xx嚟
狂sell自己本中文書
話唔係想大家買
但都講得幾生動嘅
佢有個徒弟跟住嚟
教英x中學
條友on9到仆街
講口語題目:家有一寶 如有一老 你同意嗎?
佢:嗱 呢題大家可以從經濟角度呢個嶄新角度諗啦 有多個老人家係屋咪代表可以比少啲稅 梗係好事啦

on9到震 佢講完都唔覺得自己柒
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

我唔係教會學校都上過呢個週會
記得有一次係畢業禮
有個新校董致詞講撚左成個鐘
下面屌撚曬鬼
最後overrun 兼好多獎冇頒
自此之後個校董冇再喺呢d 場合講野
有次週會請出面d中樂團上黎介紹中樂
攞枝dida出黎問有冇學生想試
冇人舉手,之後就話我地唔投入參與,拉隊走人
On撚鳩

點收科

剩餘時間副校上台訓話
校長消失左,應該係去道歉掛

有個佛教家庭黎唱自己改編嘅歌

好好瞓
見到有人話影廁板有屎有血
我中學係影左垃圾桶有屎

女校??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞