一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
Form 6果陣讀男校
每年都會講耶教既社工來講點溝女
但我地係天主教男校
最正既係
每次講座提及扑野同拍拖
神父都係話唔讚成但又唔會阻止你
咁唔讚成又開talk 教溝女
淨係記得最深刻

1. 請左人妻kay上黎唱歌 好靚女
果陣佢未出名
仲有應昌祐 張繼聰 我覺得係佢地果陣開始識

2. 有個無左一隻手既男人講自己經歷
之後表演單手開一枝新既汽水
我好似到而家都唔得

一罐定一支(瓶)先
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

土瓜灣?
性教育果啲 講性病
Show d 爛鳩爛屄相

我學校都有

當年我學校請左個嘉賓黎講性教育
咁佢講得幾好 氣氛都唔錯
最後佢就話叫大家問問題 但係匿名寫係張度咁
我好記得幫個fd 傳左條問題出去 偷睇左佢問乜
咁個嘉賓抽中左 一打開寫住
"我懷孕了 怎麼辦"

一讀完 全校禮堂千幾人哄動
個訓導仲跑出黎問邊個
個嘉賓就話佢唔可以咁
話左匿名

結果呢?唔好講一半唔講一半

想知結果
中文科搞talk 請左條友黎sale佢自己本作文天書
條友懶係搞笑 教人作標語 又話自己教出好多5** 完全9up
跟住有同學問中文老師應唔應該買佢本書
老師話知人地黎咩目的 你自己諗下
好似有幾個on9買左 笑到仆街

好似係同一個人
我間學校前排先請完佢講talk以及來開班教作文。
但我地嘅中文老師好似幾buy佢
兼且好多同學買左佢本書

我地學校先慘
佢直情係我學校既miss黎
冇得唔買
有個mk妹改邪歸正 ,講我地唔好行差搭錯,唔好誤入歧途個d ,佢講到自己入左好幾偉女童院,有個低form(識既,平時串嘴on9開 )一聽到佢入女童院卡一聲笑出尼 ,個講者mk妹之後聽到佢咁笑眼濕濕講:係lor,你地聽番我經歷都覺得好笑呀可

我地高form成班勁燥,勁想打9個低form

你讀多啲書先啦中學雞

無啦啦做乜話人中學雞?
有個mk妹改邪歸正 ,講我地唔好行差搭錯,唔好誤入歧途個d ,佢講到自己入左好幾偉女童院,有個低form(識既,平時串嘴on9開 )一聽到佢入女童院卡一聲笑出尼 ,個講者mk妹之後聽到佢咁笑眼濕濕講:係lor,你地聽番我經歷都覺得好笑呀可

我地高form成班勁燥,勁想打9個低form

你讀多啲書先啦中學雞

無啦啦做乜話人中學雞?

試過學校請過一個斷左隻手嘅人讀勵志嘢
之後q&a section我問佢點解斷手
佢答左我之後有個老師請左我出禮堂
話我揭人傷疤,扣左5分操行
屌妳老母,q&a唔係問關於講師嘅唔通問佢食左飯未?

畢業後發現原來q&a section係有老師俾啲on9問題叫學生問,
諗住型造到學生好留心聽嘅感覺,
所以先次次周會都有人舉手問嘢

口德分實體化

屌我都上過依個人嘅講座,佢一上嚟就問啲同學覺得佢有咩係做唔到,
有個同學問佢你點玩十五二十
之後完左講座就俾老師話嗰個同學唔識尊重人,問埋曬啲無聊問題

公開學校厠所板上有屎有血嘅相
屌7全校學生唔識去厠所
不過情況真心惡劣

PBSS?
八仙嶺周瑜
周永桓
高皓正

幾年前果堆中學生
十間學校有8間都請過
八仙嶺周瑜
周永桓
高皓正

幾年前果堆中學生
十間學校有8間都請過

好奇一問 點解叫八仙嶺周瑜
八仙嶺周瑜
周永桓
高皓正

幾年前果堆中學生
十間學校有8間都請過

我間中學好撚悶,都無乜請過咩人嚟講,週會亦無乜爆嘢。
上面三個人都無請過 (可能因為非教會中學?)

反而大學果陣俾個同學帶咗去崇基嘅播道音樂會有周永恒,頂佢個肺果陣扮到又專一又長情又虔誠咁,以為佢老婆都算係捱到啦,老公浪子回頭。
仆街,之後爆咗新聞出嚟原來佢搞播道會嘅時候己經有偷食,佢面皮真係厚到呢⋯⋯
全校入hall喺個screen度睇升旗隊喺操場直播升旗
但係明明操場就喺正個hall隔離

TKO?

唔係
全校入hall喺個screen度睇升旗隊喺操場直播升旗
但係明明操場就喺正個hall隔離

元朗

SKH?

都唔係
原來唔止得我學校咁膠

係咪姓黃

我學校都有
黃燕萍
學校個陣仲特登整個書展比人買呃學生錢
買夠唔知幾錢送個爛鬼筆袋 唔少傻仔買

佢個陣係我學校有寫作班

中左伏既呢度

黃燕萍好串
但又唔返母校做老師教書
淨係搞啲作文班
就係咁講之前喺母校點點點

條八婆年年都去我果間開Talk開書展開班
煩到閪咁把聲 係咁話自己忙趕時間要介紹好多書

好心佢就咪咁柒啦
廣東話都講唔正
仲要開talk

佢都有黎過我學校
仲懶威威咁話自己當年讀u個時大肚
有人唱粵曲
然後有位同學每隔5秒就會大叫"好!" 然後拍2下手掌

屌 相認
八仙嶺周瑜
周永桓
高皓正

幾年前果堆中學生
十間學校有8間都請過

周瑜點打敗曹操
陸遜點打敗劉備
性教育果啲 講性病
Show d 爛鳩爛屄相

我學校都有

當年我學校請左個嘉賓黎講性教育
咁佢講得幾好 氣氛都唔錯
最後佢就話叫大家問問題 但係匿名寫係張度咁
我好記得幫個fd 傳左條問題出去 偷睇左佢問乜
咁個嘉賓抽中左 一打開寫住
"我懷孕了 怎麼辦"

一讀完 全校禮堂千幾人哄動
個訓導仲跑出黎問邊個
個嘉賓就話佢唔可以咁
話左匿名

結果呢?唔好講一半唔講一半

想知結果

試過請咗個條友黎傳道同唱教會歌,佢自彈自唱,完結果時我隔離位個同學情不自禁咁大叫咗一聲“encore~~~”

全場靜咗一秒,之後狂笑,同學就面都紅晒,老師就黑面

原本以為同學會比老師捉走,點知個嘉賓立即唱多次,仲發晒癲咁大show琴技,最後全場拍爛手掌
試過請咗條友黎傳道同唱教會歌,佢自彈自唱,完結果時我隔離位個同學情不自禁咁大叫咗一聲“encore~~~”

全場靜咗一秒,之後狂笑,同學就面都紅晒,老師就黑面

原本以為同學會比老師捉走,點知個嘉賓立即唱多次,仲發晒癲咁大show琴技,最後全場拍爛手掌
我地係中中,葉劉來講talk, 唔比拍片,明明講左用中文講talk,來到話唔講中文要講英文
唔係話唔識英文,但佢返口
我地係中中,葉劉來講talk, 唔比拍片,明明講左用中文講talk,來到話唔講中文要講英文

孽劉教英文

孽劉教英文

Regina Ip學英文過本書我老母有買比我
睇兩頁收埋
請左個總督察黎,好多年前師兄。

跟住台下有個學生大叫屌你老母啊黑警,校長叫人捉個學生走。

點知個總督察笑住臉開咪:咪住,話明分享會,咁緊係有問有答嫁啦,miss比支咪佢講同我辯論。同學仔,依家比你講,你點解話我係黑警。

全場呆左無聲出,應該估唔到會咁,個學生拎住支企左係到。個黑警一面笑。

等左幾秒,個學生就話你地鎮壓.......個差佬就耍官腔,個學生紅曬面震曬。有個啊sir拎走咪叫個學生坐番低,跟住講左句公道自在人心。個個拍曬手掌。

個差佬一路都係笑容,掌聲一完就話,同學仔同啊sir都冇野講咁我繼續嫁啦,下面幾個後生老師黑面到頂唔住走左。q and a冇人敢出聲。

事後個啊sir話差d想上台打佢一身,講到有d眼濕濕。

垃圾黑警
呢D應該係咩聯絡主任 公關好叻
個啊Sir好好 公道自在人心
中學有次請左個中醫黎講talk 講到一半有個同學見暈 個中醫過左黎幫佢針灸

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞