一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
唔係週會,係校園電視台早會
有個畢業生用大6口音分享
話自己細個好窮,但一直好努力讀書,後來偷渡去美國
係美國返工,又話好努力讀書入左牛津
依家拎著幾個名校學位,識好多出名既教授
話想自己成立個獎學金,幫窮學生讀書
如果成績好既學生可以搵佢幫入美國名校
吹到有咁大得咁大
但我地心諗,咁似癡線既
之後就無再聽過佢同獎學金既消息
勿相認

牛津是否在美國有分校?
or 我認真佐?
嗰時高皓正嚟學校講talk
然後信咗主之後就變到唔同哂
佢講講吓叫同學唔好婚前就同人同居
又突然問:「呢到有無人已經唔係處女?
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

我都有聽過 絲打係九龍城區名校?
中學時期試過請d功夫佬上台表演同介紹中國唔同既功夫(光頭著到成個少林武僧咁)
一開始表演d套路,3個人耍,但3個人都唔同速度,已經好好笑,不過都忍得住
之後就戲肉-對打 ,打到一半唔知係咪內力不足定禮台太滑,滑到個功夫佬後空翻衰左,一野噠生魚咁噠 啪一聲
D同學已經笑到合唔埋口
最後表演徒手飛筷子貫穿木板 ,頭3支都發到勁! 到第四支一發,聽到一聲慘叫,見到個功夫佬左手禁住右邊博 大叫 我飛到甩左胶呀! 連老師都笑到流馬尿,睇肉sir 笑住入後台幫手
小學試過有人來sell 玩具
每件百幾蚊 大佬小學雞邊會有咁多錢買啊

我都試過
o[size=3]一般[/size=3hy]
冇咩特別野喎
最記得係某濕鳩學店黎講talk
但果間野係伏黎,都唔知點解學校會請佢地黎
o[size=3]一般[/size=3hy]

點解又上番熱門
中學時期試過請d功夫佬上台表演同介紹中國唔同既功夫(光頭著到成個少林武僧咁)
一開始表演d套路,3個人耍,但3個人都唔同速度,已經好好笑,不過都忍得住
之後就戲肉-對打 ,打到一半唔知係咪內力不足定禮台太滑,滑到個功夫佬後空翻衰左,一野噠生魚咁噠 啪一聲
D同學已經笑到合唔埋口
最後表演徒手飛筷子貫穿木板 ,頭3支都發到勁! 到第四支一發,聽到一聲慘叫,見到個功夫佬左手禁住右邊博 大叫 我飛到甩左胶呀! 連老師都笑到流馬尿,睇肉sir 笑住入後台幫手

最好笑係嚟個
中學有個阿sir年年都講六四
好精彩
可惜佢退咗休

same

Martin Fung
有次請左個食家番黎講 talk, 佢講到又慢又浮誇 ,車淑梅上身咁

講起碗雲吞麵,
「果啲~~蝦 ,果啲~~蝦~~~籽

啲人笑到仆街 話佢食野食到傻撚左
又話咩慢食乜乜乜,然後仲愈講愈慢......

笑到gapgap聲
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

你間學校主色係咪藍白
[quote]

Martin Fung

其實邊個嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞