一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

屯門區 ?我果間都有 仲話自己最紅果時同周杰倫平起平坐

東華學校?

唔係

屯門區 間野藍色?

陳XX?
揾左Jacqueline黎講面部護理 處理暗瘡問題
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn

周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

屯門區 ?我果間都有 仲話自己最紅果時同周杰倫平起平坐

東華學校?

唔係

屯門區 間野藍色?

陳XX?

無生命???
請左曾鈺成講法制 算係建制派入面比較正常
邏輯 演講技巧都唔差 好清楚易明
但另一次佔中前請左戴耀庭
講野1999 講野又無先後次序
[list]
[/*]學校搵過高皓正黎唱聖詩 台下成班訓哂
[/list]
叫個老師走黎sell佢出本綜合同寫作技巧書
勁多傻仔走去排隊買 但本書其實無q用
好似姓黃
好似姓黃

上面已經講緊
好似姓黃

上面已經講緊

原來條撚樣咁多人識
周會教整盆栽.
屌 睇完呢個post好撚掛住中學生活
耶撚中學
唔知請左邊個有份量既耶撚上黎
個週會就完就問邊個決志信主
之後個週會完左訓導叫信既人走先
我地唔信果啲就比佢屌話做咩唔信
自此我就好憎耶撚

據聞之前學校唔知發咩神經比佢轉正教左年中四中文

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

年代太久遠 我都係聽返來 至於成效如何就不得而知

佢同我間中學嗰啲教中文嘅老屎忽
都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

佢同我間學校又好friend
年年過黎開班教作文
腦海中浮現佢把唔正廣東話聲

陰功
不過佢教啲作文班有冇錢收?
定係當唔使錢宣傳自己

一定有 不過聽講佢上年出錢比安柱學生出書

嗰陣作文堂 佢俾咗佢啲學生嘅書我地
要我地背內容 喺堂度答返哂出嚟
都唔知做乜
有次大學周會個講者唔得閒 臨時轉左人
條女上黎話咩癌症唔洗睇醫生醫
用咩大腦活化療法改變腦電波就得
全程唔知佢講乜鳩

跟住係新聞見到佢無牌行醫俾人拉左
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20160504/55063484

睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn

我地應該差一兩屆only
兩單都隔幾遠下
請左個耶撚分享 到最尾祈禱果陣問有冇人決志 有既請舉手 咁我坐最尾果行同個fd都淨開眼冇祈禱 我哋望住全場都冇人舉手 個耶撚冇啦啦仲話好多人舉手喎 上帝已聽到你哋既心意 請放底手我同個fd笑撚到

頂 同我個間講啲野一樣
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

呢啲好老師只係愈嚟愈少
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

呢啲好老師只會愈嚟愈少
中學有個阿sir年年都講六四
好精彩
可惜佢退咗休
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞