一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
Callstar 未出天梯爆紅前黎過我地學校唱歌

仲有yylam

深水埗?

我學校都有wor
巴打大圍?
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

何文田?

_ _

華x?

深水埗?

再山卡啦啲既地方

我學校都有wor
巴打大圍?

唔係啊 但係一個三個字既地方
睇黎佢地都去過妹多地方
試過有老師請蕭源同龍小菌(?)做嘉賓
結果蕭源講到做宣傳咁
龍小菌唱歌台下一個人都唔識
聽講個老師下一年冇得再主持週會

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田

我學校都有wor
巴打大圍?

唔係啊 但係一個三個字既地方
睇黎佢地都去過多地方
教會學校
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

何文田?

_ _

華x?

睇黎條友都去咗好多地方講talk
條友仲要喺度賣咩野貞潔指環 $50 隻

Callstar黎過我地學校
結果屌柒我地學校音響廢
結果蕭源講到做宣傳咁

100%同校
結果蕭源講到做宣傳咁

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田呀嘛
教會學校
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

跟住係咪叫啲同學買貞潔指環,好似99蚊兩隻

係啊! 頭先有朋友傾開就記起
咁都要cap水
結果蕭源講到做宣傳咁

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田

相認 個老師好慘
有年學校請左邵子風同龍小菌上黎週會講talk
結果邵子風係到講佢死老豆果陣啲高登仔拍晒手又請小鳳姐
又話咩啲高登仔叫佢收皮
同啲fd笑到仆街
仲有年有個作笑話書既啊伯
係到叫人唔好踢樹苗 比喻叫我地唔好打咁多飛機 打太多條j會短
話自己見識過
聽撚到啲老師唔知比咩反應
有個阿嬸嚟教table manner
叫學生上台示範(有我份)
之後我玩到個阿嬸呆哂

仲有羅范椒芬嚟講talk
叫學生要proud of自己係中國人
怒diu當時d學生反國教
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

喂喂喂,企開啲啦,屌你老母
係咪佢
有個mk妹改邪歸正 ,講我地唔好行差搭錯,唔好誤入歧途個d ,佢講到自己入左好幾偉女童院,有個低form(識既,平時串嘴on9開 )一聽到佢入女童院卡一聲笑出尼 ,個講者mk妹之後聽到佢咁笑眼濕濕講:係lor,你地聽番我經歷都覺得好笑呀可

我地高form成班勁燥,勁想打9個低form

奶路臣街Peter仔
有年聖誕崇拜唔知請人嚟表演魔術sell耶穌
跟住叫人上台
有個𡃁妹上咗去
個魔術師叫佢呑咗張好撚薄嗰啲紙巾
佢又真係擺落口呑咗
性教育講座
播墮胎嘅全個過程

係咪果陣有個女老師成個僵直晒暈左?

咁都有得相認
唔好講佢我嗰日全日都食唔落飯
好撚記得高皓正上黎叫人信耶穌
講到唔知咩 就話
如果冇風,咪跑囉,跑咪感受到啲風囉

如果唔凍,咪開冷氣囉,開冷氣咪感受到凍
有次週會請出面d中樂團上黎介紹中樂
攞枝dida出黎問有冇學生想試
冇人舉手,之後就話我地唔投入參與,拉隊走人
On撚鳩

點收科

剩餘時間副校上台訓話
校長消失左,應該係去道歉掛

有個佛教家庭黎唱自己改編嘅歌

好好瞓

罪與佛
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

我個間有請葉劉wo?!
不過好和平咁完場

好撚sad 笑唔出

週會之後果日大家收到風,原來校長同哩個政客fd底黎
當年哩個阿sir,係我地班主任,所以一上堂全班即刻追住黎問,點解咁夠薑,個阿sir好認真咁答:
'我只係唔想啲學生接受到錯同假嘅信息'
型到呢
可惜,下年就唔見左佢

好呀sir黎
當年有個女人嚟講性教育
教人用安全期避孕
其他方法都係非自然
食事後丸即係墮胎
子宮環避孕丸係傷害身體違反自然
用套等於隔住手套拖手

總之最好係計安全期,成功率接近100%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞