一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
有年請左胡囧黎,本來無乜野正正常常分享。
然後佢身後個個ppt突然show左頁slide出黎,全頁都佈滿左佢喊個個囧樣 成校係台下笑到痴左線,佢係台上望住我地又唔知我地做乜,係咁問我地笑咩 然後佢就擰轉身望下個ppt,係個一瞬間ppt飛左去下一頁正常既slide

九龍塘?
然後佢身後個個ppt突然show左頁slide出黎,全頁都佈滿左佢喊個個囧樣 成校係台下笑到痴左線,佢係台上望住我地又唔知我地做乜,係咁問我地笑咩 然後佢就擰轉身望下個ppt,係個一瞬間ppt飛左去下一頁正常既slide

老師玩野?

老師玩野?

搞下氣氛啫

老師玩野?

搞下氣氛啫

點知玩大左
唔記得邊個電台資深節目主持人
當年佢竟然講美軍虐待俘虜係好正常既發洩途徑

完左個talk, 中文阿sir 即刻同我地糾正返呢d 思想

其實真係好正常
心理學上有kin selection
佢地唔當戰俘係人
當係豬咁
所以斬頭都覺得好輕鬆
我只係從心理學解釋,亦只識少少皮毛
之前中學請過陳嘉桓
佢對腳真係 附近啲同學係咁話好正啊長腿啊咁
J足成程talk
利申 女校

其實真係好正常
佢地唔當戰俘係人
當係豬咁
所以斬頭都覺得好輕鬆

我諗你意思應該係想講喺特定處境下做出某啲行為係可以解釋
如果話正常就係合乎社會規範嘅意思
聽人講之前周勤才去港島民生講talk
佢教人地speaking既技巧
就係叫人地講野大聲啲
跟住佢叫其中一個area既學生叫"救命"練大聲
之後就搞到成個禮堂啲人喺度叫"救命"

一蚊雞保鑣
https://www.youtube.com/watch?v=3fCjeasmsno

好似唱歌咁 唱出嚟

其實真係好正常
佢地唔當戰俘係人
當係豬咁
所以斬頭都覺得好輕鬆

我諗你意思應該係想講喺特定處境下做出某啲行為係可以解釋
如果話正常就係合乎社會規範嘅意思

咁我當然唔會話道德上/人道上應該咁做
正常意思係講佢地心理上點解做得出
我又唔係痴線佬
沐鼻法有人講咗未?
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

東華都請左呢條hihi
臨完場叫全場起立唱教會歌
明明我地間野興無神論

邊區教會學校
陳奕迅黎宣傳新專輯

邊隻

Rice & shine
請咗張潤衡
請咗張潤衡

Q&A問佢包卡碧喺邊買啦

週會係學生會選舉論壇
完左派選票
我同另一個人攞左好多票係到種票
當年唯一候選內閣就唔夠信任票落選左(就算唔種都係落選)
之後有老師上網鬧9我地唔投信任票
差唔多都廿年前

三四年前我都試過
請咗張潤衡

Q&A問佢包卡碧喺邊買啦

果時唔知佢做埋呢啲衰嘢
之前唔知咩週會好興請啲歌星黎宣傳
試過請比比鳥 宇宙gem(個陣佢岩岩開始紅)
跟住有一年請左李克勤黎
佢一上台野都未講
我地成班就係台下大嗌"送禮!送禮!"
佢一聽到塊面已經黑到
之後連歌都無唱鳩講左幾句就走左
最撚搞笑係最尾校長送記念旗個陣
我地大叫話"唔好唔記得拎呀!"
之後佢頭也不回咁走左

又幾好笑

九龍塘?

請咗教主翻嚟講辛亥革命
Q&A 變晒做政治問題

我都想聽教主講talk
黃燕萍即場教個個標題我仲記得 xx春風無限廣 xx深處任我闖
可能人大左依家諗翻起覺得好淫

係 xx風光無限廣 xx領域任我闖 先岩

利申:中六個陣比啲老師揀左出嚟上佢啲課後補課 之後佢仲要話佢啲堂唔係想上就有得上 叫我地要好好珍惜

Sor 自膠
呢個版本應該俾班友改完我根深蒂固左
卡碧仔嚟講talk
講到自己幾偉大
拯救世人捨我其誰咁撚樣
啲死人語氣態度寸到
嗰時未爆咁大單嘢出嚟
但佢講完個talk之後半間學校都憎咗佢

笑撚死
試過學校請過一個斷左隻手嘅人讀勵志嘢
之後q&a section我問佢點解斷手
佢答左我之後有個老師請左我出禮堂
話我揭人傷疤,扣左5分操行
屌妳老母,q&a唔係問關於講師嘅唔通問佢食左飯未?

畢業後發現原來q&a section係有老師俾啲on9問題叫學生問,
諗住型造到學生好留心聽嘅感覺,
所以先次次周會都有人舉手問嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞