一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
年年都有個歐陽痿奇警長黎學校講注意安全
on on99咁 同學笑足佢個名咁多年
我淨係記得有次有條友黎唔知講d咩
無啦啦發脾氣,係部電腦禁番隻碟出黎
跟住直頭未開始,條友走左

係咪情緒講座
公開學校厠所板上有屎有血嘅相
屌7全校學生唔識去厠所
不過情況真心惡劣

我幾年前讀中學果陣都試過 學校有條好費嘅主任影左張有人起女廁扔M巾果個垃圾桶開大嘅相俾我地睇 果日好似仲係聖誕聯歡會,禮堂睇完表現準備返班房食物先俾呢尐野我地睇

其實係咪同一間
坐lib果個廢_

_許
公開學校厠所板上有屎有血嘅相
屌7全校學生唔識去厠所
不過情況真心惡劣

我幾年前讀中學果陣都試過 學校有條好嘅主任影左張有人起女廁扔M巾果個垃圾桶開大嘅相俾我地睇 果日好似仲係聖誕聯歡會,禮堂睇完表現準備返班房食物先俾呢尐野我地睇

其實係咪同一間
坐lib果個廢_

_許

自膠
有退休政府高層 (好出名嘅)上來講 talk
q n a 個時個個追住佢屌老母

試過兩三次之後都冇人敢再請

之後個啲好悶

開名

自爆:
請過范婦人,譚胃豬,監警會?!主席翟xx,
最屌打都係譚胃豬 成個 talk 臭串得佢

仲試過presenter嫌我哋太吵半路鬼走咗
果陣就黎考 Alevel
個個上堂/自修都溫緊書
無啦啦用三堂時間搞個 talk 教人點減壓
成班都屌哂鬼 又哂時間 又冇需要
到 talk 個陣 冇人理個講師 個個係到講 (男既個個講打飛機減壓 )
最後有個 Miss 發脾氣 屌左成班個幾鐘
個講師黎講左半堂都冇就走左
試過請李力持上黎 全程不停講笑話,但台下由頭靜到尾
試過請李力持上黎 全程不停講笑話,但台下由頭靜到尾

睇字都覺得老尷...
崇基 用念力擊退癌細胞
試過有老師請蕭源同龍小菌(?)做嘉賓
結果蕭源講到做宣傳咁
龍小菌唱歌台下一個人都唔識
聽講個老師下一年冇得再主持週會

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田

陳x?
學校每年都會請明星or議員講經
有性教育講座
又係有條假鳩係咁教大家點戴安全套
有條痴線佬拎住啲韓星相上去
拎條假鳩磨張相
仲要邊講:好好J呀 我要射啦
試過有老師請蕭源同龍小菌(?)做嘉賓
結果蕭源講到做宣傳咁
龍小菌唱歌台下一個人都唔識
聽講個老師下一年冇得再主持週會

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田

相認 個老師好慘

咁都有得相認
請埋啲咁低質嘅嘉賓 不過因為咁變到就冇得撈都幾慘

你邊年
蕭源真係不斷sell自己啲書
應該淨係冇得帶早會姐
見到有人話影廁板有屎有血
我中學係影左垃圾桶有屎

女校??

後山"地區名校"

嗰時f1 笑撚到收唔到聲 依家先諗點解會請啲咁嘅19老師
校長訓話
年年都有個歐陽痿奇警長黎學校講注意安全
on on99咁 同學笑足佢個名咁多年

我都有
試過搵黃毓民黎講六四,但佢上台後不斷講之前係立法㑹點俾曾蔭權挽 我記得佢講咩「講孔子講亞里斯多德 佢話我講粗口 」 佢講左勁耐校長都唔敢停佢
請咗堆人表演乜鳩形體劇場 柒下柒下郁嚟郁去 分享又話乜超越自我 修養心靈又盛 表演完叫全hall 人企定定陪佢唔准郁十分鐘 郁咗再計過
中國文化周請咗個少林師傅嚟耍功夫
無啦啦抽form抽學號叫人上台一齊耍
成班人未訓醒畀人扯上去唔知做乜鳩
台下面笑到放lunch

馬鞍山朋友?
嗰時高皓正嚟學校講talk
然後信咗主之後就變到唔同哂
佢講講吓叫同學唔好婚前就同人同居
又突然問:「呢到有無人已經唔係處女?
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

我以前中學都有請過佢 同期有個興趣班導師係佢中學同學 話佢成日懶型以為自己好靚仔其實好黑人憎
之前唔知咩週會好興請啲歌星黎宣傳
試過請比比鳥 宇宙gem(個陣佢岩岩開始紅)
跟住有一年請左李克勤黎
佢一上台野都未講
我地成班就係台下大嗌"送禮!送禮!"
佢一聽到塊面已經黑到
之後連歌都無唱鳩講左幾句就走左
最撚搞笑係最尾校長送記念旗個陣
我地大叫話"唔好唔記得拎呀!"
之後佢頭也不回咁走左

好唔尊重但好好笑

咁小氣
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

唔係教會學校但都有請過佢
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

型到

叫左君比黎分享作野心得
把聲悶到班主任都訓著左

小學請過佢黎 睇返覺得其實佢啲故麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞