一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
請左個總督察黎,好多年前師兄。

跟住台下有個學生大叫屌你老母啊黑警,校長叫人捉個學生走。

點知個總督察笑住臉開咪:咪住,話明分享會,咁緊係有問有答嫁啦,miss比支咪佢講同我辯論。同學仔,依家比你講,你點解話我係黑警。

全場呆左無聲出,應該估唔到會咁,個學生拎住支企左係到。個黑警一面笑。

等左幾秒,個學生就話你地鎮壓.......個差佬就耍官腔,個學生紅曬面震曬。有個啊sir拎走咪叫個學生坐番低,跟住講左句公道自在人心。個個拍曬手掌。

個差佬一路都係笑容,掌聲一完就話,同學仔同啊sir都冇野講咁我繼續嫁啦,下面幾個後生老師黑面到頂唔住走左。q and a冇人敢出聲。

事後個啊sir話差d想上台打佢一身,講到有d眼濕濕。

垃圾黑警
呢D應該係咩聯絡主任 公關好叻
個啊Sir好好 公道自在人心

學校聯絡主任,屬於警民關係組
某年請左某兒童文學作家(印象中係君x) 黎講週會,佢寫野方面係有名氣,係講talk悶到痴線

果期播緊"女王的教室", 入面個老師好興講"你清醒啲啦"之類。咁佢就不停加插呢句對白係佢個talk入面,好似著左魔咁。

裕美同高教主都黎過我到,但唔太記得佢地講乜。裕美就好似正正常常,講自己本身抑鬱之後無事。

君比?我記得我小學有睇過佢本夢醒之後
我試過去學校教樂器班
班學生週會遲放,遲左成半個鐘先到班房
佢地話岩岩週會聽一班阿婆彈 ukulele 唱白痴歌,乜野「打開蚊帳,打開蚊帳,有隻蚊」、「我是個茶壺肥又矮」果類歌
校長收哂錢
有條耶撚話神賜予力量俾佢 之後當場撕爛左本好厚既電話簿 再一手掉到成地都係
播十年
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

絲打咩區?
記得有次講座搵明光社黎 明光社係學校度屌鳩人係tvb報颱風時係後面舉塊話無綫新聞是是旦旦 話因為咁 無綫之後冇再播相關資訊 搞到啲窮人睇唔到風暴消息 住鄉村個啲人可能因為咁做少左防災工作 可能因為咁搞到人財物盡毀 話佢地好自私
佢最後q and a 個陣好想起身屌佢地 但個時仲係f3雞唔敢出聲 到依家都好後悔
呢件事每一個位都有問題
首先你係一間中學到屌鳩佢地根本對象錯配
第二又話啲人好窮 冇上網既話都會有收音機掛 冇無綫可以睇亞視掛
第三 佢唔屌無綫cut左佢唔報但走去屌班人舉塊
諗起都覺得好on9
明明係冇宗教底中學
年年都會叫教會講Talk
中一果時乜柒都唔識
教會講完一大輪耶穌之後叫我地反醒下自己嘅罪
乜乜柒柒咁
然後話唔信就落地獄,依家合眼,決志嘅舉手
心諗做乜鳩?保險都唔撚會咁Sell客啦

北區五字中學

相認 每年都一次
教會學校
請咗個牧師(好似姓林)返黎講talk
最記得佢話男女挨近就會拖手
拖手->攬->錫->上床->有bb
叫大家唔好隨便同人挨近
唔係到時有bb就出事

歡迎相認

有印象
佢推演到行近少少都會有bb咁
試過有老師請蕭源同龍小菌(?)做嘉賓
結果蕭源講到做宣傳咁
龍小菌唱歌台下一個人都唔識
聽講個老師下一年冇得再主持週會

我都係啵
巴打學校係大圍?

沙田

相認 個老師好慘

禾輋 ?
幾年前我學校都請過陳雲講中文古文同中國文化
講講下部電腦壞9左
佢趁整緊電腦喺到耍功夫
我地成班不斷話好勁叫佢繼續耍
佢又真係繼續懶chok咁耍
我懷疑嗰時佢已經鑽研到皇天擊殺

北區?

同校?
其實明明主任咁愛國點解會請國師黎講

李x誠?
明明係冇宗教底中學
年年都會叫教會講Talk
中一果時乜柒都唔識
教會講完一大輪耶穌之後叫我地反醒下自己嘅罪
乜乜柒柒咁
然後話唔信就落地獄,依家合眼,決志嘅舉手
心諗做乜鳩?保險都唔撚會咁Sell客啦

北區五字中學

相認 每年都一次

成日唔明點解要合埋眼?
決志信耶穌唔可以俾人知?唔見得光?會俾同學恥笑?
幾年前我學校都請過陳雲講中文古文同中國文化
講講下部電腦壞9左
佢趁整緊電腦喺到耍功夫
我地成班不斷話好勁叫佢繼續耍
佢又真係繼續懶chok咁耍
我懷疑嗰時佢已經鑽研到皇天擊殺

北區?

同校?
其實明明主任咁愛國點解會請國師黎講

李x誠?

相認
官校 有日到某位副校長講週會講座,佢就自備notebook 既,突然講講下無啦啦想上網開d野比我地睇...點知一上網部notebook唔知做乜勁中左毒咁,不停彈d咸網岀黎,收都收唔到
最後個副校長第二年就唔起度鳥
識請一定請曹星如 聽佢分享讀 同化所有學生學佢一樣 讀書唔叻,但用拳頭黎打出名堂 個時見到 嘩 好勁 之後就好多人想學佢

仲有請黑警返黎講經 各位同學希望大家潔身自愛唔好識埋黑社會人士 你地後果好嚴重嫁
哦………
原來連登真係咁中學雞
原來連登真係咁中學雞

Hi 係咪叫我
請左痕仔黎演唱
初中週會做性教育
中一到中三都坐係禮堂到聽
講到一半係到播人工流產的手術片
係睇住個子宮 有血 有個bb 果種
分別展示將bb打爛左吸出黎
同切到一舊舊再夾出黎
嚇到好多人喊 有幾個女仔直頭暈左
學校收左勁多投訴信
自此以後都冇再搞過呢種週會
有個反黑黎講反欺凌既talk
一黎就話被欺凌既人要點做?
第一件事應該反醒下自己先
點解唔欺凌其他人要揀你黎欺凌
KOten
見到佢個名都知痴線啦
記得幾年前高form有一年
學校請左個男人嚟講
個男人係教人速讀嘅
啫係好快咁scan曬本書嘅內容
話係對考試同溫習有用
佢就攞左本書上台之後叫左幾個學徒嚟
話本書佢地未睇過
叫左一個做示範
本書有90頁
佢每四秒㨴一頁書
之後就果個講員問佢關於本書嘅內容
咁當然個男仔講得番啲內容出嚟
但係台下全部人都笑到仆街 (包括幾個老師)
之後仲喺度宣傳咩速讀班
15堂收成三千幾蚊痴撚線
仲記得有幾個低form走去報
學年完我地問佢係咪真係咁堅
點知全部人都話係戇鳩呃錢
唔知有冇人知我講緊啲咩

between 有冇啲更癲嘅週會主題

HKDI 全級一起係LW 001聽既多數宣傳黎,已經係伏,好多都呃錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞