agentcc 入黎 賊王葉繼歡大犯赤柱生活

1001 回覆
299 Like 12 Dislike
巴打真係好犀利,真係好厲志
想問下你有冇見過啲人係好仆街,
但又為左想假釋而做戲做到足,
最終真係出到去嘅仆街?

首先你要了解下咩叫『假釋』,我怕你誤解左呢個字.

首先,任何人,只要唔攪事加監,係一定有得減三份一刑期,提早放出去的,呢個係必須比你的,所以係人人都有,呢D唔係叫『假釋』。

『假釋』,即係要再早D,係2006年以前,香港既『假釋』,係出左名『假』,即係你有你申請,根本唔會放你出去。咁係2006年某一日,外國既一班唔知咩監獄組織既人黎,參觀香港既監獄,人地鬼佬做野極之認真,我見佢地睇過我地食飯個飯盒,因為距離個廚房好遠,所以送到黎既時候都已經凍,佢地就叫香港監獄改善,之後就改左用保溫飯盒,就好左好多,有熱飯食.

佢地仲睇埋監獄既文件,數據,發現左香港既『假釋』根本就搵笨柒,叫佢地認真去做,自個次之後,就係咁放人出去(由一年1-2個人,變到一年60個人).

『假釋』,分為A計劃,B計劃:
B計劃,刑期4年-12年之間,外邊有公司肯請你,你就可以提早出册,日頭去返工,夜晚去『豐力樓』度訓.

A計劃:
即係係屋企坐監,係受監管之下,餘下既刑期,可以係屋企坐監,外邊要有人肯請你先可以申請,日頭要去返工,夜晚要返屋企,定期要報告你既行蹤,會有人忽然黎check你.

我有個朋友申請到,係個廣東省政協幫佢攪的.

多謝謝你呀巴打,覆得好有心好詳細
咁佢地出到去偷走偷渡去台灣咪引渡唔到變無罪?
巴打真係好犀利,真係好厲志
想問下你有冇見過啲人係好仆街,
但又為左想假釋而做戲做到足,
最終真係出到去嘅仆街?

首先你要了解下咩叫『假釋』,我怕你誤解左呢個字.

首先,任何人,只要唔攪事加監,係一定有得減三份一刑期,提早放出去的,呢個係必須比你的,所以係人人都有,呢D唔係叫『假釋』。

『假釋』,即係要再早D,係2006年以前,香港既『假釋』,係出左名『假』,即係你有你申請,根本唔會放你出去。咁係2006年某一日,外國既一班唔知咩監獄組織既人黎,參觀香港既監獄,人地鬼佬做野極之認真,我見佢地睇過我地食飯個飯盒,因為距離個廚房好遠,所以送到黎既時候都已經凍,佢地就叫香港監獄改善,之後就改左用保溫飯盒,就好左好多,有熱飯食.

佢地仲睇埋監獄既文件,數據,發現左香港既『假釋』根本就搵笨柒,叫佢地認真去做,自個次之後,就係咁放人出去(由一年1-2個人,變到一年60個人).

『假釋』,分為A計劃,B計劃:
B計劃,刑期4年-12年之間,外邊有公司肯請你,你就可以提早出册,日頭去返工,夜晚去『豐力樓』度訓.

A計劃:
即係係屋企坐監,係受監管之下,餘下既刑期,可以係屋企坐監,外邊要有人肯請你先可以申請,日頭要去返工,夜晚要返屋企,定期要報告你既行蹤,會有人忽然黎check你.

我有個朋友申請到,係個廣東省政協幫佢攪的.

多謝謝你呀巴打,覆得好有心好詳細
咁佢地出到去偷走偷渡去台灣咪引渡唔到變無罪?

出到黎就唔使走啦,已經有自由了,捱多幾年被監管之麻,好過係入面好多,想食串魚蛋都得,有自由
Live jor
巴打可唔可以講下你入面遇過個啲猛人 真實性格係點架 同埋係入面有冇咩事蹟發生過
對呢方面好有興趣知,因為只係可以係書/新聞知佢地犯咩事,但都唔會知其實佢地份人係點
同埋啲猛人係咪唔會覺得自己有錯,又或者其實點解佢地可以落到手?
Sorry條問題有點長

我答落到手呢度。
好多時一個人既情緒,自制能力,係佢由細到大陪養出來。例如一個暴力既人,佢會好小事就令到佢火上心頭,我會覺得其實佢地每個人都有病,但又唔知自己有病,或唔肯承認有病,無去睇心理醫生,睇左就會分析返點解你會變到咁樣,要用咩方法去改變自己。

明白,咁其他幾條問題?

其他猛人,佢地都唔會點講自己單野架啦,總之無拉錯人啦,好人好姐,好似你咁,又點會比人拉到條咁重既罪呀...

Thx巴打
咁佢地係咪本身都係窮凶極惡,定還是好似翁靜晶咁講 歡哥其實係好人黎 唔係大家想像到咁
Live jor
巴打可唔可以講下你入面遇過個啲猛人 真實性格係點架 同埋係入面有冇咩事蹟發生過
對呢方面好有興趣知,因為只係可以係書/新聞知佢地犯咩事,但都唔會知其實佢地份人係點
同埋啲猛人係咪唔會覺得自己有錯,又或者其實點解佢地可以落到手?
Sorry條問題有點長

我答落到手呢度。
好多時一個人既情緒,自制能力,係佢由細到大陪養出來。例如一個暴力既人,佢會好小事就令到佢火上心頭,我會覺得其實佢地每個人都有病,但又唔知自己有病,或唔肯承認有病,無去睇心理醫生,睇左就會分析返點解你會變到咁樣,要用咩方法去改變自己。

明白,咁其他幾條問題?

其他猛人,佢地都唔會點講自己單野架啦,總之無拉錯人啦,好人好姐,好似你咁,又點會比人拉到條咁重既罪呀...

Thx巴打
咁佢地係咪本身都係窮凶極惡,定還是好似翁靜晶咁講 歡哥其實係好人黎 唔係大家想像到咁

只係一般人,決定左做一單野,然後走去做。唔係做緊個單野既時候,同普通人一樣。
巴打點識依家個老婆
啲犯同議員或者太平伸仕投訴係咪會俾人打到唔敢再投訴?
留名

問你有無投訴都係做個樣 邊個夠膽講
lm
同老婆有無打算生b?
4點半仲回緊
deny18點解唔整到 myavsuper咁 ,易睇啲

轉左新版本啦,你唔知咩?

個介面咁似youav既
終於追到live,
睇晒之後覺得人生上左一課咁。

呢幾年我自己on99, 依家差緊銀行錢又做緊廢青, 一事無成連到女朋友都飛埋我,頭也不回個種。一路覺得好似前路已絕,睇完呢個post又覺得有翻少少衝勁和動力,多謝巴打!如果我遲下擺脫到困境一定會試下約你請你食餐飯!
劉德華有冇黎睇過你地?
巴打點識依家個老婆

朋友帶出黎食飯成班人既其中一個

大部分人唔敢,但見過有人比信佢,雖然之後無打,但就煩左佢一段時間。「點解要搵太平伸仕呢?你應該搵左我地先麻,話唔定我地都解決到呢⋯⋯」
追曬成個POST

想問下前女友知唔知你而家咁風光?

唔知佢知唔知呀(心梗係想佢知)
巴打答左兩日
再問:

問:之面有講食完飯返倉d時間,計落臨訓前果幾個鐘就咁屈係倉,大倉入面d人會有咩自製娛樂?係咪好多自製賭具?

問:前面話間唔中會恰下新仔無字頭,如果唔同呢班人強出頭做死狗,會唔會俾佢地一直恰?怕好似校園暴力果d咁,唔反抗一直俾人恰

問:成日聽d犯自修會考,佢地係咪襯返倉d時間溫?會唔會有d特別地方俾佢地讀書?

問:之面有講食完飯返倉d時間,計落臨訓前果幾個鐘就咁屈係倉,大倉入面d人會有咩自製娛樂?係咪好多自製賭具?
答:賭具就唔會啦,定期會搜倉,搜到好大件事的,都係吹下水,坐得監你要習慣無啦啦比人困係個籠入面6-7個鐘都要捱到架啦。

問:前面話間唔中會恰下新仔無字頭,如果唔同呢班人強出頭做死狗,會唔會俾佢地一直恰?怕好似校園暴力果d咁,唔反抗一直俾人恰
答:咁樣件事會攪大,攪大左後監房保安自然會做野,通常會將攪事既人掉走去第二度。

問:成日聽d犯自修會考,佢地係咪襯返倉d時間溫?會唔會有d特別地方俾佢地讀書?
無特別地方架,係倉溫囉。不過如果你讀書,係可以唔使工作的。
同老婆有無打算生b?

有呀,間屋準備裝修,裝修完就生,佢夠媽好急想我地生。而家平時已經係無套外射,如果中左咪照生囉。
4點半仲回緊
deny18點解唔整到 myavsuper咁 ,易睇啲

轉左新版本啦,你唔知咩?

個介面咁似youav既

同一個系統黎的,咁都認到,果然成日打J呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞