agentcc 入黎 賊王葉繼歡大犯赤柱生活

1001 回覆
299 Like 12 Dislike
lm
有冇聽過d咩大獲事
例如因小事開大拖呀個d
平時d好出名既罪犯平時係點?
好似寶福山呀個個
有冇話邊個罪犯最德高望重
有冇聽過d咩大獲事
例如因小事開大拖呀個d
平時d好出名既罪犯平時係點?
好似寶福山呀個個
有冇話邊個罪犯最德高望重

問:有冇聽過d咩大獲事,例如因小事開大拖呀個d
答:個個月出糧既時候都會有打交的.出糧,即係分派你你當月用你既人工買左既野,係呢個時候就會有好多人要找D賭錢既數,實會有人輸大左,找唔到數,然後就會比人打.

問:平時d好出名既罪犯平時係點?
答:除非佢係有錢佬,有錢佬真係有特權,唔需要做任何野,懲教處自然會安排佢去D舒服D既地方坐,例如赤柱既絲印期,因為個度夏天有冷氣,或赤柱既醫院期,間間監房既醫院都係最舒服既地方,因為一般人要訓纖維床或木板床,醫院就會有床戍褥比你訓,又有冷氣,所以係最舒服.

問:好似寶福山呀個個
答:寶福山有2個主犯,分別叫大寶同細寶,細實早出左册,大寶就遲D出册.大寶而家已經係乖晒,馴晒既人,無左當年既戾氣.但我覺得佢只係為左要出册,夾硬去改變自己,因為佢本來係一個情勢好暴躁既人,見過佢有野唔高興時,佢個樣係好嬲的,但係佢自己忍住,忍到局住條氣咁.

問:有冇話邊個罪犯最德高望重
答:好多大案既犯都會比較受人專重,但其實唔會太誇張,因為我地成日都講,大家著埋同一顏色既衫(即係大家都係平等)
勞教仲慘過yp

當然,日日操體能操到仆街,然後日日比人打到仆街.
如果教極都係反抗既,就會直接掉你落街,跌斷晒你既手腳,然後打電話比你屋企人,話你好難教,又逃獄,所以趺左落街受傷.

用左呢一招後,幾難教既靚仔,以後都會聽話.
留名
講問豐力樓 又係咩來
單人倉,唔一定係水飯房,總之一個人訓既倉

大彭倉,即係一班人一齊訓既倉.最攪笑係紅色個個櫃,我地叫做Locker,但呢個Locker係無得Lock的!

行街籠,規定每日一定要比一個鐘你行街(放風),比你晒晒太陽,人道問題.
呢個係大排既行街籠,可能會有藍球打,康樂棋,有D人會玩『掉拖鞋』,即係地下有條線,然後將隻拖鞋掉過去,邊個最近條線既人就嬴,玩法同有錢佬玩既木球有異曲同工之處.當然,大部份人玩呢D,都係賭錢的.
而需要單獨囚禁既犯人,會有單獨一個人,細細地既行街籠比佢地一個人行街的.

日常食既野,當然,懲教處比你睇得,食得既,當然係最好既樣,實際會差好多,超級難食,因為所有食物,食材,都比廚房期私人收煙賣晒比人,所以普通犯人會食得好差.(除左壁屋監獄,因為壁屋個阿一幾好人,係嚴打廚房賣野的;同埋小欖,因為小欖係請外邊既廚師入黎煮,超級好食!)

宵夜,就係『包、奶』.監房奶出名甜到仆街,但因為平時好難有甜野食,而平常既飯餸又超難食,所以都會喜歡食呢個包奶。

期數,即係工作既地方,監房大部份既工作係『點當』即係『求期』,唔係真係做野,只係扮做野。
用錯Tag,再貼多次!

單人倉,唔一定係水飯房,總之一個人訓既倉

大彭倉,即係一班人一齊訓既倉.最攪笑係紅色個個櫃,我地叫做Locker,但呢個Locker係無得Lock的!

行街籠,規定每日一定要比一個鐘你行街(放風),比你晒晒太陽,人道問題.
呢個係大排既行街籠,可能會有藍球打,康樂棋,有D人會玩『掉拖鞋』,即係地下有條線,然後將隻拖鞋掉過去,邊個最近條線既人就嬴,玩法同有錢佬玩既木球有異曲同工之處.當然,大部份人玩呢D,都係賭錢的.
而需要單獨囚禁既犯人,會有單獨一個人,細細地既行街籠比佢地一個人行街的.

日常食既野,當然,懲教處比你睇得,食得既,當然係最好既樣,實際會差好多,超級難食,因為所有食物,食材,都比廚房期私人收煙賣晒比人,所以普通犯人會食得好差.(除左壁屋監獄,因為壁屋個阿一幾好人,係嚴打廚房賣野的;同埋小欖,因為小欖係請外邊既廚師入黎煮,超級好食!)

宵夜,就係『包、奶』.監房奶出名甜到仆街,但因為平時好難有甜野食,而平常既飯?又超難食,所以都會喜歡食呢個包奶。

期數,即係工作既地方,監房大部份既工作係『點當』即係『求期』,唔係真係做野,只係扮做野。
勞教仲慘過yp

如果教極都係反抗既,就會直接掉你落街,跌斷晒你既手腳,然後打電話比你屋企人,話你好難教,又逃獄,所以趺左落街受傷.

勞教仲慘過yp

真的,因為總會有D靚仔,以為自己好把炮,咩都唔驚,串串供,唔肯守規矩,打都唔驚既話,就掉你落街.所以間中會跌死人,然後對外公布,係佢逃獄時自己跌死的.(總之無論咩事,懲教處都唔會有錯!)
睇好多監獄片
由發哥睇到高登闊少
想問少少野:
你話大人

手快快按左Enter?
原來一獄一世界係真
btw 巴打介唔介意講下自己衰過啲咩
原來一獄一世界係真

由高登講到而家既一句話,『英雄莫問出處,落難莫問因由』,呢個唔會答.
原來一獄一世界係真

由高登講到而家既一句話,『英雄莫問出處,落難莫問因由』,呢個唔會答.

我純粹係好奇 完全唔緊要
咁我想問係咪犯好小事嘅犯都有機會見啲大犯
赤柱生活睇左做性生活
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞