agentcc 入黎 賊王葉繼歡大犯赤柱生活

1001 回覆
299 Like 12 Dislike
追晒啦終於!好正

想問下一啲大犯 林過雲 唐永強 季炳雄呢啲想唔想出返黎?定令願係裏面一世?

其實係人都想出黎的,入面夏天熱到仆街,冬天凍到仆街,食野難食,有病難醫,無自由,無人想一世係入面的.

判左終生果班其實心理上係點 等死定係期待有假釋既一日?自問困一世真係慘撚過死

同埋啲犯會唔會對現今社會好大好奇?
追晒啦終於!好正

想問下一啲大犯 林過雲 唐永強 季炳雄呢啲想唔想出返黎?定令願係裏面一世?

其實係人都想出黎的,入面夏天熱到仆街,冬天凍到仆街,食野難食,有病難醫,無自由,無人想一世係入面的.

判左終生果班其實心理上係點 等死定係期待有假釋既一日?自問困一世真係慘撚過死

當年睇歐陽炳權搭MTR新聞,我幾Touched!!
agentcc 是咪 6a

師兄咩Number?

10xx3
巴打依家幾歲?
結咗婚/有女朋友未?

40,舊年6月4日結婚
巴打故事好勵志 第一次追哂你問我答post
問:巴打會唔會介意同你現實身邊既人講你身世?會唔會唔想人地問番你係入邊既生活?但係都盡量唔提話哂都過左去

因為我有個朋友同我都提過下 都講左好多故事俾我聽
但次次我都好想問番佢問題 但又怕佢唔中意 所以佢講親我都係個聆聽者

好熟既會既,介意既都唔會做朋友啦。
以前d人唔明,以為坐監既人就一定好壞。
而家資訊流通左,大家都知道,要你坐監,是旦屈條不誠實使用電腦,連登起碼一半人要坐

你同佢好熟既咪問下囉
追晒啦終於!好正

我行過佢地房門口時,因為每個人房門口都會有個牌,寫左佢既EDD,即係Early Discharge Date ,最早出冊日期,每個人都會有,但終生犯是無寫呢個日期的,好灰

終生個d會
agentcc 是咪 6a

師兄咩Number?

10xx3

呢個係還押number定係定罪number?
如果係定罪number既話,好「先黎捱」wor師兄!

死火,又相認?
冧吧係咪跟第一次入冊既時間排?

追晒啦終於!好正

Correction:

當年睇歐陽炳強搭MTR新聞,我幾Touched!!
追晒啦終於!好正

季炳雄好似出年就會放監
Agentcc巴打,好想識你
終於覆晒了

唔比你停

有無怨過果時條女,出返黎有無搵過/撞過佢

有小小啦...個時講到點樣生死不離咁,點知話離就離,秒速.
出返黎後見過一次,見佢好窮無錢交學費,我剛剛出黎我都無錢,我問朋友借左$3000比佢,然後再將我成副身家$300幫佢入埋八達通,我自己就得返幾蚊係身.佢話遲D搵我,當然,一直都無搵過我.

佢條新仔唔幫佢交,點解要你幫?
Lm
Live jor
巴打可唔可以講下你入面遇過個啲猛人 真實性格係點架 同埋係入面有冇咩事蹟發生過
對呢方面好有興趣知,因為只係可以係書/新聞知佢地犯咩事,但都唔會知其實佢地份人係點
同埋啲猛人係咪唔會覺得自己有錯,又或者其實點解佢地可以落到手?
Sorry條問題有點長
Agentcc巴打,好想識你

終於覆晒了

唔比你停

有無怨過果時條女,出返黎有無搵過/撞過佢

有小小啦...個時講到點樣生死不離咁,點知話離就離,秒速.
出返黎後見過一次,見佢好窮無錢交學費,我剛剛出黎我都無錢,我問朋友借左$3000比佢,然後再將我成副身家$300幫佢入埋八達通,我自己就得返幾蚊係身.佢話遲D搵我,當然,一直都無搵過我.

佢條新仔唔幫佢交,點解要你幫?

佢條新仔係外國讀緊書,唔係特別富裕掛(我夠無錢啦,借都借比佢啦)
Live jor
巴打可唔可以講下你入面遇過個啲猛人 真實性格係點架 同埋係入面有冇咩事蹟發生過
對呢方面好有興趣知,因為只係可以係書/新聞知佢地犯咩事,但都唔會知其實佢地份人係點
同埋啲猛人係咪唔會覺得自己有錯,又或者其實點解佢地可以落到手?
Sorry條問題有點長

我答落到手呢度。
好多時一個人既情緒,自制能力,係佢由細到大陪養出來。例如一個暴力既人,佢會好小事就令到佢火上心頭,我會覺得其實佢地每個人都有病,但又唔知自己有病,或唔肯承認有病,無去睇心理醫生,睇左就會分析返點解你會變到咁樣,要用咩方法去改變自己。
監外會有搶錢,咁監內會唔會搶煙,恰新仔或者無字頭

巴打 我個問題係咪太易唔答

唔好意見,睇唔到,而家補答.

搶煙就會比人打到仆街吧, 但如果係恰新仔或者無字頭, 間中都有既...

明白 感謝巴打答覆。
除左歡哥、林過雲、屯門色魔之外,有無遇過江湖上嘅猛人(黑道)?
如果有,你對佢地感覺又係如何?
沖涼係咪無熱水
巴打故事好勵志 第一次追哂你問我答post
問:巴打會唔會介意同你現實身邊既人講你身世?會唔會唔想人地問番你係入邊既生活?但係都盡量唔提話哂都過左去

因為我有個朋友同我都提過下 都講左好多故事俾我聽
但次次我都好想問番佢問題 但又怕佢唔中意 所以佢講親我都係個聆聽者

好熟既會既,介意既都唔會做朋友啦。
以前d人唔明,以為坐監既人就一定好壞。
而家資訊流通左,大家都知道,要你坐監,是旦屈條不誠實使用電腦,連登起碼一半人要坐

你同佢好熟既咪問下囉

岩聽
我完全冇介意我朋友過去 佢都收哂火
監外會有搶錢,咁監內會唔會搶煙,恰新仔或者無字頭

巴打 我個問題係咪太易唔答

唔好意見,睇唔到,而家補答.

搶煙就會比人打到仆街吧, 但如果係恰新仔或者無字頭, 間中都有既...

明白 感謝巴打答覆。
除左歡哥、林過雲、屯門色魔之外,有無遇過江湖上嘅猛人(黑道)?
如果有,你對佢地感覺又係如何?

都無了,我又唔係坐幾十碌
沖涼係咪無熱水

低過15度,或有哮喘老人家就會有熱水
Live jor
Sorry條問題有點長

我答落到手呢度。
好多時一個人既情緒,自制能力,係佢由細到大陪養出來。例如一個暴力既人,佢會好小事就令到佢火上心頭,我會覺得其實佢地每個人都有病,但又唔知自己有病,或唔肯承認有病,無去睇心理醫生,睇左就會分析返點解你會變到咁樣,要用咩方法去改變自己。

即係控制力問題 相比起呢d衝動犯罪,咁本身就好冷靜,處心積慮犯案果d大賊呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞