agentcc 入黎 賊王葉繼歡大犯赤柱生活

1001 回覆
299 Like 12 Dislike
有無見過有人逃獄

見就無見過,但係小欖到聽過,因為有個位,因為角度問題,睇落去係只要跳出去,一直行就會去到大街的,有人真係ON99走去試,點知一直行原來係個外圍鐵絲網加高石牆

之前入醫院爆晒位對面坐左個o靚仔話係小欖跳出去跌斷手腳
見到班CSD好想打鳩佢但係公眾病房而唔可以郁手真係笑到仆街

係呀,因爲個位睇落去,好似錯覺咁,會以為跳出去後直行就出到去的

上訴,如果係Court仔,可以係14日內申請Review,不過唔建議你咁做,因為有可能會由返同一個官再審多一次。所以可以係28日內去高院上訴庭申請上訴,我就是成功例子,減左8個月.

如果自己認左罪有無得上訴?
佢屋企無乜錢,果時申請法援,個律師又係咁叫佢認,又呃佢話最低可能只係判三個月,佢又無乜讀過書(讀完中一就做地盤)
,就認左,成件事係佢同女朋友分手後一個月,有晚佢地飲完酒,個女仔主動送我朋友返屋企,後來去到佢屋企仲一齊訓,我個朋友以為可以一齊返就開始攬同錫佢,個女仔都無反抗,之後我個朋友又摸佢,佢又無反抗無叫唔好,之後個女仔過左一星期話佢果陣唔係自願,但係驚佢打佢所以先唔反抗

自己送上門既臭雞

死臭閪 唔爭在叫你朋友打柒隻臭閪

條女可能想透過報警去搵返再以前既條仔, 所以就報警話果陣唔自願, 仲要係第1次落口供果陣無落到話同我個朋友拍過拖(因為佢前男友陪佢一齊落), 後期過左一排律師話因為我朋友部電話入面有哂證據證實佢地一個月之前拍過拖, 仲搞過野, 之後果條女可能知道我朋友可以拎返D WHATSAPP紀錄出黎, 所以自己去再落多一次口供 因為果陣唔想比前男友(即現時男友)知道有同過佢拍過拖先無落到......

其實我係識條女同埋佢以前條仔, 都算熟既, 不過就我覺得條女係因為想同返之前果條仔一齊先去報警, 所以我個朋友認罪後, 我都想提一提果條女既以前男友(即現時男友), 點知我提完佢, 佢仲講說話恐我同埋仲話交比律師處理話我講D 唔真實影響到佢同佢現任女友...姐係原告人....

其實我都驚驚地, 因為佢前男友有黑底(仲話想搞我同我屋企, 雖然無打到明話殺人放火, 但係我都唔知佢會做D乜騷擾我), 我唔知佢真唔知定假唔知佢之前條女同過我朋友拍拖, 但正常黎講, 如果佢真唔知先會嬲....

你千奇唔好同原告有任何聯絡,係妨礙司法公正架,要坐監架!
坐監日子
覺得好漫長定係覺得過得好快

一年以下好快,個人樂觀既,日日玩玩下就過
歐陽炳強係咪冤案?

聽講係,因為佢一直唔認罪,但唔認罪,長期囚禁複件委員會唔可以放佢的。卒之有一日認左,就可以放。
有無話見過咩大犯令你深刻印象?
有近視點算

入面可以配眼鏡的
有冇巴打知 花柳全 係咪真係 係咁搞事 打人 蝦蝦霸霸 前個月又打人 仲屈賊王 季炳雄

係,因為佢殺左個公安,一出冊就要送返大陸,然後就打把,所以佢死都唔走
巴打可唔可以教入行it點入 我25會唔會太遲
哥連臣角是否YP?
第一日入去係咪要通櫃桶?

會唔會戴手套同搽ky?女人洗唔洗通櫃桶?

問:會唔會戴手套同搽ky?
答:會

問:女人洗唔洗通櫃桶?
答:會,不過如果係處女,唔會插閪

細個覺得坐監=無人權
應該比啲中學生組團入去參觀呢個過程,增加啲犯既恥辱感

一直都有架,請睇下面既『鐵窗邊緣I -- 第一集 『邊緣回望』 At the Edge of the Precipice』
https://www.youtube.com/watch?v=PmGUe4yj91I
入面啲人點解決性需要

上面答左,自己打飛機
全晚有個重點問題無人問,其實有冇冤案?

一定有啦,我幫一個人上訴,寫上訴理據,最後無罪放返出黎,而家做左好朋友,次次我有咩要求佢都會盡力幫我.

政府洗唔洗賠翻錢比佢?

咁係咪都係照留案底加無得出國?

係,不過佢有D錢,佢而家係中環有間鋪,月租都30萬一個月,有錢係邊都會過得好.
出册後仲會唔會揾番一齊受個囚友

大部份唔會,因為唔係交心既朋友,但有幾個仲成日出黎食飯,以前無錢既時候就佢請我,而家我好環境過佢地,就次次都係我請。交心朋友,呢D野無計.

上訴,如果係Court仔,可以係14日內申請Review,不過唔建議你咁做,因為有可能會由返同一個官再審多一次。所以可以係28日內去高院上訴庭申請上訴,我就是成功例子,減左8個月.

如果自己認左罪有無得上訴?
佢屋企無乜錢,果時申請法援,個律師又係咁叫佢認,又呃佢話最低可能只係判三個月,佢又無乜讀過書(讀完中一就做地盤)
,就認左,成件事係佢同女朋友分手後一個月,有晚佢地飲完酒,個女仔主動送我朋友返屋企,後來去到佢屋企仲一齊訓,我個朋友以為可以一齊返就開始攬同錫佢,個女仔都無反抗,之後我個朋友又摸佢,佢又無反抗無叫唔好,之後個女仔過左一星期話佢果陣唔係自願,但係驚佢打佢所以先唔反抗

自己送上門既臭雞

死臭閪 唔爭在叫你朋友打柒隻臭閪

條女可能想透過報警去搵返再以前既條仔, 所以就報警話果陣唔自願, 仲要係第1次落口供果陣無落到話同我個朋友拍過拖(因為佢前男友陪佢一齊落), 後期過左一排律師話因為我朋友部電話入面有哂證據證實佢地一個月之前拍過拖, 仲搞過野, 之後果條女可能知道我朋友可以拎返D WHATSAPP紀錄出黎, 所以自己去再落多一次口供 因為果陣唔想比前男友(即現時男友)知道有同過佢拍過拖先無落到......

其實我係識條女同埋佢以前條仔, 都算熟既, 不過就我覺得條女係因為想同返之前果條仔一齊先去報警, 所以我個朋友認罪後, 我都想提一提果條女既以前男友(即現時男友), 點知我提完佢, 佢仲講說話恐我同埋仲話交比律師處理話我講D 唔真實影響到佢同佢現任女友...姐係原告人....

其實我都驚驚地, 因為佢前男友有黑底(仲話想搞我同我屋企, 雖然無打到明話殺人放火, 但係我都唔知佢會做D乜騷擾我), 我唔知佢真唔知定假唔知佢之前條女同過我朋友拍拖, 但正常黎講, 如果佢真唔知先會嬲....

下次見到佢地 偷偷地開電話錄音得唔得

電話你都帶唔到入去架啦...
想知犯如果想翻案有咩程序?

係咪隨時都可以要求翻案

唔係,係定罪後28日內,過左呢個日子,你要有好強既證據,個官先考慮比你上訴.
究竟有冇人知咩叫「賊」?

唔用Linux既人,用老翻Windows
郭炳江入去個陣,係咪個個爭住巴結佢?

所有有錢佬身邊都有好多人想巴結架啦
有無話見過咩大犯令你深刻印象?

歎哥,大寶,屯門色魔

講返屯門色魔,當時有個人有本翁靜晶既危險人物,有一頁係講屯門色魔,有條友叫骷髏,好玩得的,佢拿本書去叫佢簽名,屯門色魔話『咪玩啦...』
我仲係分唔清勞教同yp

勞教中心,以前叫勞役中心,係不停咁勞役你,操你,日日打到你仆街,等你生不如死,希望你出到去後會因為怕左,改過自身.

YP=少年監獄,無左勞役,只係坐監,都要打,不過打少D

咩人先判勞教?18歲以下係入勞教定YP?

個官覺得你有得教,就勞教(日日打到仆街);無就YP齋坐監(打小d)

以前聽過啲故仔勞教好似黑暗啲
定度度都差唔多?

勞教係最最最最最黑暗,因為佢既目的係打到你仆街,要你怕,出到去後會因為怕再返入去,咩事都乖乖地去受.
巴打可唔可以教入行it點入 我25會唔會太遲

唔會,有心咩都唔會怕遲。
我11歲開始玩電腦,由80286開始玩,但玩得唔專業。然後成30歲人先開始做IT呢一行,日日除左工作就係訓覺,學到好多野。

但記住做咩野都好,都要盡力做到最好最完美黎交貨比人,學日本人個一套,比得人既野,就一定要完美.到最後雖然比唔足100分,但都起碼有90幾分.

唔好怕辛苦,你見我成晚唔訓回POST點到早上9點,然後訓6個鐘又再回就知,呢個世界,你唔勤力,但有好多人勤力過你,所以你唔勤力就已經會自動落後係人地後面.

呢個世界好唔公平,但有樣野就好公平,每個人都係得24小時,你做多D野,就會比人好多小小.
啲犯係出面有女朋友,咁入左去之後係唔係好多都等唔到個犯出黎?
哥連臣角是否YP?

幫你google埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞