agentcc 入黎 賊王葉繼歡大犯赤柱生活

1001 回覆
299 Like 12 Dislike
入面識唔識到朋友?

上面答左,識到.
係入面見過坐左最耐/編號最細既係邊個?

坐左3次Cat A,最後一次係10年前再黎多次終生,玩完了!
Live jor
巴打可唔可以講下你入面遇過個啲猛人 真實性格係點架 同埋係入面有冇咩事蹟發生過
對呢方面好有興趣知,因為只係可以係書/新聞知佢地犯咩事,但都唔會知其實佢地份人係點
同埋啲猛人係咪唔會覺得自己有錯,又或者其實點解佢地可以落到手?
Sorry條問題有點長

我答落到手呢度。
好多時一個人既情緒,自制能力,係佢由細到大陪養出來。例如一個暴力既人,佢會好小事就令到佢火上心頭,我會覺得其實佢地每個人都有病,但又唔知自己有病,或唔肯承認有病,無去睇心理醫生,睇左就會分析返點解你會變到咁樣,要用咩方法去改變自己。

明白,咁其他幾條問題?

其他猛人,佢地都唔會點講自己單野架啦,總之無拉錯人啦,好人好姐,好似你咁,又點會比人拉到條咁重既罪呀...
知你喺高登答過 但想問得詳細啲
係咪可以申請出黎去醫院探病?但機會有冇10%成功?
假如真係成功 洗唔洗著囚衫或者有獄警跟貼?
唔該巴打

問:係咪可以申請出黎去醫院探病?但機會有冇10%成功?
答:小於1%,引用傻強一段話:『你知不知道什麼叫坐監啊,坐牢就是就算你老爸死左,都唔會比你出去拜呀麻,你明唔明呀...』

問:假如真係成功 洗唔洗著囚衫或者有獄警跟貼?
答:可以著普通衫,但要帶住條狗鏈,比人拖入靈堂,1分鐘左右就要走.
終於覆晒了

唔比你停

有無怨過果時條女,出返黎有無搵過/撞過佢

有小小啦...個時講到點樣生死不離咁,點知話離就離,秒速.
出返黎後見過一次,見佢好窮無錢交學費,我剛剛出黎我都無錢,我問朋友借左$3000比佢,然後再將我成副身家$300幫佢入埋八達通,我自己就得返幾蚊係身.佢話遲D搵我,當然,一直都無搵過我.

佢條新仔唔幫佢交,點解要你幫?

佢條新仔係外國讀緊書,唔係特別富裕掛(我夠無錢啦,借都借比佢啦)

好有情有義
點解果時唔追番佢

無了,佢條仔係外國讀書,將來睇黎會有成就,而我就咩都無,放手吧...
仲記得巴打講洗手盤炒飯

係我呀

想問下點樣用洗手盤炒飯

上面有人貼左Google Drive個份文件入有講

心理? 過去要飛針喎
見個有人飛完返黎真係呆幾日

精神科先要姐,心理唔使既.

果面如果無比人飛果班聽講好忙
廚房洗衣幾樣野一齊搞

咁攪會唔會煮咗啲叉燒飯出來, 好得人驚

唔好意思 係朝早廚房 食晏洗衣 再落返廚房

我有個朋友執個個金屬十字格 過機即響

想問下叉燒期又係咩嚟

係醫院送入黎既衣服,床單,好多時會有大量血跡,而D血都已經乾左,又乾又硬,好似一塊塊叉燒咁,好臭的.
出冊果日有冇爬乾淨碟飯

有呀
想問下巴打 就以盲亨呢單野為例 佢有無機會叫到同個個男仔同倉既人打佢呢

好難,因為人地都係終生,外邊既人好難接觸到終生個班人,你搵到入面既B仔,一個傳一個,傳到佢搵到佢,然後仲要傾條件,然後D說話又一個一個傳返出黎外邊,係呢個一次既對話未完成之前,已經比監房既保安知道左架啦,因為監房有好多『寶馬』的,『寶馬』,即係『保安隻馬』,專係四圍收風,收到風就會同保安報串,咁佢就會收到大量既煙做獎勵,個度大概值成2000銀的,所以成日講,監房無秘密,好快會通天的.
4點半仲回緊
deny18點解唔整到 myavsuper咁 ,易睇啲
勞教仲慘過yp

當然,日日操體能操到仆街,然後日日比人打到仆街.
如果教極都係反抗既,就會直接掉你落街,跌斷晒你既手腳,然後打電話比你屋企人,話你好難教,又逃獄,所以趺左落街受傷.

用左呢一招後,幾難教既靚仔,以後都會聽話.

....
全晚有個重點問題無人問,其實有冇冤案?

一定有啦,我幫一個人上訴,寫上訴理據,最後無罪放返出黎,而家做左好朋友,次次我有咩要求佢都會盡力幫我.

政府洗唔洗賠翻錢比佢?

咁係咪都係照留案底加無得出國?

係,不過佢有D錢,佢而家係中環有間鋪,月租都30萬一個月,有錢係邊都會過得好.

上訴完無罪都要留案底?

無罪就無案底架啦

agentcc巴打對上個次係高登開post講啲野到而家都好深印象 每次睇親呢段都想喊

赤柱夏天真係好難捱呀,係間房入面30幾度,無風扇,好彩我係理科,我用物理既方法盡量幫自己個身體降溫,將全身整濕,用流動既空氣(自己搵本書PUT扇),但一邊PUT一邊都流緊汗,好辛苦.然後倒水係地下,地下係石地,比較涼,就訓係水上面.
覺得監獄入面最頂唔順既係乜野?

夏天既熱,夏天一晚會比蚊針十幾下,成晚無得訓,訓醒成身都係比蚊針過既痕。
食,食既野好難食,因為想好食,自己比煙同人買.
臨出冊有冇人同你搞歡送會?
臨出黎有有些少唔捨得?定係想早走早著

agentcc巴打對上個次係高登開post講啲野到而家都好深印象 每次睇親呢段都想喊

睇完個心好撚up
Btw 我有野想問 之前睇viutv話入面會有d男仔願意俾人屌屎忽去換煙仔係唔係真架?

咁唔出奇,賣服務姐,我都比煙人幫我按摩,比煙人幫我做野,比煙人幫我洗私家衫(即係D衫唔會送出去洗,有專人幫我洗).
你依家老婆對你既過去有咩感想?
老老實實,巴打你一生最愛既女人係唔係前女友
巴打真係好犀利,真係好厲志
想問下你有冇見過啲人係好仆街,
但又為左想假釋而做戲做到足,
最終真係出到去嘅仆街?

首先你要了解下咩叫『假釋』,我怕你誤解左呢個字.

首先,任何人,只要唔攪事加監,係一定有得減三份一刑期,提早放出去的,呢個係必須比你的,所以係人人都有,呢D唔係叫『假釋』。

『假釋』,即係要再早D,係2006年以前,香港既『假釋』,係出左名『假』,即係你有你申請,根本唔會放你出去。咁係2006年某一日,外國既一班唔知咩監獄組織既人黎,參觀香港既監獄,人地鬼佬做野極之認真,我見佢地睇過我地食飯個飯盒,因為距離個廚房好遠,所以送到黎既時候都已經凍,佢地就叫香港監獄改善,之後就改左用保溫飯盒,就好左好多,有熱飯食.

佢地仲睇埋監獄既文件,數據,發現左香港既『假釋』根本就搵笨柒,叫佢地認真去做,自個次之後,就係咁放人出去(由一年1-2個人,變到一年60個人).

『假釋』,分為A計劃,B計劃:
B計劃,刑期4年-12年之間,外邊有公司肯請你,你就可以提早出册,日頭去返工,夜晚去『豐力樓』度訓.

A計劃:
即係係屋企坐監,係受監管之下,餘下既刑期,可以係屋企坐監,外邊要有人肯請你先可以申請,日頭要去返工,夜晚要返屋企,定期要報告你既行蹤,會有人忽然黎check你.

我有個朋友申請到,係個廣東省政協幫佢攪的.
4點半仲回緊
deny18點解唔整到 myavsuper咁 ,易睇啲

轉左新版本啦,你唔知咩?
臨出冊有冇人同你搞歡送會?
臨出黎有有些少唔捨得?定係想早走早著

無攪呀,出冊習慣係會派煙派糖,呢d我都有做。

梗係想走啦

佢識我既時候已經知架啦,一齊左8年先結婚,咁深既了解,咁深既感情,以前既野點會影響到呢8年我地之間發生過既野呢

唔會咁諗了,我只愛愛我既女人,佢都唔愛我,我愛佢仲咩。我愛佢既係,當年佢完全唔理佢老母極力既反對,日日同佢老母對抗而同我一齊,我愛既係呢一份情。而家佢無左呢份情,我就唔愛了
追晒啦終於!好正

想問下一啲大犯 林過雲 唐永強 季炳雄呢啲想唔想出返黎?定令願係裏面一世?

其實係人都想出黎的,入面夏天熱到仆街,冬天凍到仆街,食野難食,有病難醫,無自由,無人想一世係入面的.

判左終生果班其實心理上係點 等死定係期待有假釋既一日?自問困一世真係慘撚過死

同埋啲犯會唔會對現今社會好大好奇?

自問如果要我成世過d咁既生活到死嗰日真係寧願自殺好過

自殺好難落到手架⋯⋯⋯

佢識我既時候已經知架啦,一齊左8年先結婚,咁深既了解,咁深既感情,以前既野點會影響到呢8年我地之間發生過既野呢

唔會咁諗了,我只愛愛我既女人,佢都唔愛我,我愛佢仲咩。我愛佢既係,當年佢完全唔理佢老母極力既反對,日日同佢老母對抗而同我一齊,我愛既係呢一份情。而家佢無左呢份情,我就唔愛了

真男人
做乜巴打晚晚都咁夜訓

真男人
做乜巴打晚晚都咁夜訓

我係唔使返工架(我唔係唔使做,係唔使返辦公室做野,所有野都係Remote做,而且工作量唔多的),所以想訓就訓,岩岩訓到3點就醒左,就沖左個涼,然後覆Post
Google drive link係邊?搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞