住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
Surrey, Kent 都唔少人推介
好似火車去London 都係一小時內
但係 火車飛 價錢係咪好貴 我見好似一個月就算月票都要300-400 磅?
行路定單車
有小朋友
得3歲
應該搵大人工作機會行先定小朋友教育機會先?
喺香港做開同event/emarketing 相關嘅野
打算到時去manchester落腳
做唔做得返呢行?
英文唔叻 年齡係二字頭到中 冇直屬親人 有bno
有六位數字可流動資金
有咩工作做 想過去學好英文
bno可否英國學車考車牌?
如果只有bno,呢一刻去到是否未可以租樓?
我媽媽本身做大酒店既housekeeping 做左好多年 好有經驗 但英文真係好麻麻 如果過幾年先去 呢行係英國 亞洲女人做唔做得過
會唔會有女仔去做室內裝修 係咪都要考牌架 同要揾人脈?
本身英國u grad 但係垃圾文科 完全唔知可以做咩
想請教下
有google analytics ,真係要上堂既diploma
呢樣野係咩黎?冇multiple skill 都30K???
英國有冇D野讀完會介紹工之類

BTW如果想bootcamp轉做IT web/UX/app dev
未諗英國讀定香港
英國普遍點睇?手執幾個project仔底下 零IT工作經驗難唔難搵工?

響IVE讀梗張夜晚pro dip app dev 想黎搵工係咪都係諗做外賣/廠仔/揸uber算

一開頭無工返點樣搵地方租黎住?月租Airbnb?
問題多左D有勞ching
如果做開digital mkt/pr 去Manchester or london好?
我本身做緊IT,多數係用SQL同C#,想過到英國做返差唔多工,邊個城市會好啲?Liverpool 有冇多IT企業?

因為冇咩budget ,有咩好推介?
棍問下樓主有冇去過Coventry?覺得個度點?治安好唔好?
lm
做髮型師搵唔搵到食?
我喺hk做緊UX/UI designer, 主要做app, 但唔識coding, 會唔會好難搵工? 邊個city多啲呢類型嘅工?
推 原來「金管局」係「美國聯儲局」有戶口!
https://lih.kg/fEAMcS
係馬會做back office係個邊易唔易搵gamble有關既工?
利申想轉工 不過如果對係英國搵工有幫助既就挨下
係英國讀過5年書
得一次比人歧視
話說同另外2個frd係街行行下無啦啦比個人好大聲指住黎罵go back to your fuxking china
不過咁多年都係一次姐
大部份我都覺得表面上幾nice
java code狗見工前準備定咩好?
同埋有冇機可以香港搵咗工先
香港做野嘅經驗大唔大幫助
算啦唔好比D又要老鳳問人野又正係識屌老母垃圾騎劫左個高汁post
如果有兩個小朋友,一個岩岩出世,一個k1
幾時走好?
已經block左佢
多謝清提醒
我係個度住過4年
華人都算多因為多學生讀cov同warwick
算好住既去birming30分鐘,D野又唔算太貴
治安就見人見智 聽同學講試過比人晚上係街打劫同入屋打劫都聽過
不過so far我個人覺得幾好住
有咩唔岩樓主大神更正下細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞