住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
無人鍾意做,你想做should be ok
Title: care taker/elderly care assistant / live in care taker/hospice care
Scotland仲平
又話unemployment rate低既
Three month bank statement, if you have nth, some may accept your parents as guarantor, some may need UK guarantor個直接交6個月租
本身有澳洲master,想在大學的social science or clinical trial research, 唔個知果邊多唔多機會
師兄真心勁
邊一行邊個市都咁熟路

想問吓
三十尾,local大學垃圾文科
冇hon冇master冇專門技能
做咗十幾年垃圾文職
喺香港發唔到圍但冇餓死老婆細路

師兄有冇見過呢啲case而又生存到?有冇貼士畀呢類人?
Jobs.ac.uk
Research scolarship/research and enterprise係晒到
做飲食生意,接手takeaway請手足, 做convenient store
唔該哂
係啫唔通擺github 上黎咩
大槪係玩過幾個kaggle competition可以去到top 25-50%
都寫咗個personal website depoly 自己整嘅ml model
leetcode ~ 200題written in java 不過我未grad, 下年先data science final year
突然諗到個reference
之前去過uk 某top20 u exchange (即係廢u )math 同cs 佢話收AAB above 咁上下
我個個sem cs/math成績 ~ first hon level
其實係咪都係唔夠好 會好難揾工都預咗final year 要再努力啲
但想知離靠自己出到國有幾遠
依家香港學渣車聽講都要排到下年
如果去到英國先學渣車最快幾時先有牌
吓, 除非你真係走佬咁去, 正常移民去點都無咁快掛, 考完你都未走
見樓價仲高
仲有人接
好早啲走
慢左一步
就好易無錢移民
四年 Java SpringBoot Angular React經驗,難唔難搵工
係英國做運輸,渣貨櫃車搵唔搵到食?
如果渣uber,London 係咪停左uber服務?
另外,小朋友讀書,升小學,邊個城市既學校好d
個media city幾正咁喎,係咪類似美國矽谷咁?
其實如果計易揾藍領工/sales, Manchester/Liverpool/Belfast邊個會易啲 我同2位朋友應該會揾間屋一齊住
巴打我認得你,開左個post話帶埋人去英國
覺得你個idea好正,應該做得起
如果日後有緣喺英國相聚,一定會幫襯
Btw光時為記
巴打好吸引.....D食物
push
香港做開社工
想去英國讀幼教有無得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞