住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
talk is cheap, show me the code.
分furnished同unfurnished
Ealing /Brixton好唔安全, Southhall 係Little india
https://www.ukcrimestats.com/Constituency/65794

你要係英國有full time job後,有credit history, 先至會申請到按揭, 有好多會問你攞係英國3-5年既地址

唔好信晒果d樓盤,佢地係好遠,仲未gentrifield既area到起樓,附近配套要過好幾年先跟上,好似luton咁一d都唔正, stratford 反而ok喎
移左去之後加入NHS, 光復香港!
英國租屋真係一分錢一分貨
租過間位置方便 裝修算ok平市價兩成
點知住落發現有老鼠
想問問, 找在英國大學的工作難唔難 ? 本身做research方面
想做MI6負責check社交記錄,咪比啲狗同藍絲過嚟
想問果邊多唔多老人院工做?
需唔需要咩學歷?
本人英文好一般
香港做緊老人院保健員
care worker我了解長期缺人手
幾錢人工左右?
Council tax係個個月都要俾, stamp tax 2021 開始foreigner要俾多2%, 全世界都無樓既first time buyer 會有多d discount

https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/tools/house-buying/stamp-duty-calculator
收到唔知小弟釘
有包有唔包, 大陸人話"拎包入住" 就係樣樣野就齊全,大型agency, 如果佢無可以加錢要furnished, 但走果陣d野係唔屬於你,你只係租借
點解我想請問
你有家庭, 係, 送小朋友去學校, 去遠d既shopping center / IKEA/ tesco extra /costco掃貨,去Road trip
但如果一條友住大城市,冇咁既必要
Lm
講真一小時車程都唔Mind
但車費係咪好貴 月票好似都幾百磅
Botlon同manchester都有, 你就咁想indeed search下你既理想title

Salford 有個叫media city UK既business Park, 因為manchester果頭有幾間電視台既都分部,會有個cluster係到

Video wise而家流行slow motion/jump cut/stop motion animation

女可以入呢個group:
Women in Advertising Production - https://www.facebook.com/groups/143522175718616/
渣車啦
係,但要企好多個鐘, 無咩comission structure (大部分人會yo既頸巾係£10-80一條)
唔會, 好friendly, 但係整個ireland黎講就業好唔掂
點會唔知cranfield咁出名😂😂😂
一般EU名校都會知
本身就响難,但我地個行業freeze晒employment, 上jobs.ac.uk搵, Phd仲有, 你係想做strategy and research咁就。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞