住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
講到出口既歧視極少, 係d MK仔, 土耳其難民先鍾意串串貢, 搵工唔知你做邊行
退休生活, 好校網, 靜, UEA係雞雞地, 讀nursing/midwifery/medicine唔錯
但後生仔我諗唔到有咩理由要過去
佢地根本唔夠人做IT, 想都冇用
無咩機會, 你唔怕悶可以試下搵lake destrict既工, 做左6個月先搵大城市工, 咁樣起碼你真係有UK hotel experience 先

你試講中文都會有so, 同埋好多都有埋食宿(果到真係好偏僻), 可以儲下錢
冇學歷/英文差生存到嗎?
點睇Birmingham ?我今日去左d 睇樓講座,好似好唔錯
我本身唔鍾意果到, 但係而家好似個個香港人都想過去
thanks巴打
Hampshire好唔好住
近倫敦果邊
裝修你都係做中國/香港人生意, 咁細d既城市會岩你d, Manchester/glasgow香港人圈子細,大部分人都識大部分人
Winchester/hart 好正好posh, 但唔知你係唔係打算Southampton到做野,plymouth經濟唔好, 你住到咁偏,去london做野會難
有冇咩特別原因令巴打唔鍾意
玩到咁盡

我都唔明,明明就係要逃離支那人逃避藍絲,結果去到英國又要搵唐人街係咩玩法
近Fleet果邊
英國車牌難唔難考
土耳其有乜資格歧視人
Lab通常係邊區多?定係遍布成個uk

係, 如果你唔夠senior, 佢哋HR好少可會請/contact一個連人都唔係英國既申請人, working holiday大部分人都係早一兩個月send CV, 請左就要開工,點等你咁慢慢搬過去,
加上coronavirus 更加少左請人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞