住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
Why wouldn’t commercial labs be everywhere? NHS/court every city also has

Brita整filter都係英國, 因為你就咁話lab答你唔到咩lab, Belfast可能有幾間
因為我唔知你英文水平去到邊,好難評論人地會唔會請你, 大行,樓盤工會難、大多數係本地工人階層。

裝修細行都有波蘭移民果種, 但可能判頭本身識得果d移民,有晒connections 咁, 你岩岩去做都係搵華人行好d, 一定壓你價但起碼儲到經驗/關係

有野我想講既係, 樓盤一定有通宵更, 我以前住既對面有新樓急住交貨,跟住可以成個盤朝早2-6am照樣整野,投訴council過嘈音都冇用, 英國警察係唔理呢d野, 佢根本係走法律漏洞, 就係果間咩q 野 Mace, 無交好訓果陣

佢哋好似係直踩到8pm左右, 休息幾個鐘, 到嘈音管制班人放左工, 大約11pm有人接更, 星期六日public holiday都好拿大膽開工, 可能有三更人

Liverpool都唔偏遠,有virgin快車, dorset果d就叫偏
佢無講錯, glasgow有全英國最大既中文學校, 個圈子好細
難, 香港攞左穩陣好多
假設唔係疫情,住北愛係可以去做工廠的lab, 如果有機會可以去南愛邊境果d廠 , 不過要申請一個special visa, if u have a Northern Ireland 's home address
唔知情況會唔會變, 始終脫咗歐之後, 武裝組織又出現返, 可能會打下爛仔交
有錢黎英國考
係香港考一轉既時間係英國考到3-4轉
仲要冇P牌
有無人係打算去做小生意
睇過n 個 youtuber 講唯一最共通既就係中菜外賣,無受影響之類仲話生意好咗,係純外賣無堂食果種
樓主有冇住過Brighton,可唔可以以分享下
約定一班連登仔住同一區好過啦
如果遲D真係BNO過去, 租樓要你有銀行statement, 但剛到步開唔開到銀行戶口?
應該預咗一開頭要一次性交一年租?
UX design真係搶手? 咁我拿拿臨讀番一年先
點解去到外國都要同香港人住同一條街.....
家陣又唔係百幾年前要圍爐成班同鄉住埋同一條街互相照應。
學生妹可以去
咁係你以己度人啫
你香港人聚埋哂係一個 neighbor 到住,變左個 Hong Kong town 出嚟,其實人地反感得仲西利。

而家科技咁發達,你要搵香港人hangout, 上個網都搵到一堆啦。 去到英國唔散開住,落下 pub, 點同啲 local 熟到
究竟邊個係真
你自己諗下有無可能係人地地方自己圍爐,當左自己係受保護動物?廿一世紀仲想係去到人地地方開條唐人街黎圍爐等自己唔洗講英文,聽到都覺得羞愧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞