住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
其實去Edinburgh 賣cashmere啲retail sales 係咪都會易揾啲 第2樣想做就係supermarket 啲 stores assistant
藍領工業係講邊啲
上面都寫左租金 300-400 quid (其實係逐星期計,香港人慣左用月)
London搵工住遠係常態,交通費你可以係tfL計到
通常絕招係坐到Zone 2就單車入去Zone 1
食品製造, 製巴士, 製機器, 漁農產品加工, etc
見啲租金都唔係特別平 不過會考慮 易揾工就得 超市仔我都好想做 除咗英文好啲 我冇咩專業技能
Belfast即係喺northern ireland?
Ireland歧視會唔會嚴重過england架
30mins 火車, 租£650一個月

3房house

平過香港
感覺上如果佢地知你係香港人, 會好好多…………
佢地仲係停留在好喜歡條淫蟲Jackie Chan 的年代
英文小學水平,得30萬 去可以做咩工 住邊
其實Northern Ireland 同England 會唔會文化環境有咩唔同
我好奇想問吓一個人租一間3 bedrooms甚至semi detached得唔得?
想問下呢個係咩網
你有錢就得……不過一個人住咁大間屋都幾恐怖
我都係香港做Law Firm 但做civil, divorce, insolvency多~
都考慮緊Restart。最衰香港LE同英國的LE制度完全唔同......否則接得上就好
喺rightmove睇1房都要7千港紙
補圖
係咪因為新樓?

同埋好似好少盤
係呢邊讀緊master就grad
9/10月要返一返香港 而家渣Tier 4 student Visa
之後如果再返黎租間房 洗唔洗比收入證明?未搵到工會唔會租比我?
感謝
I think at this point you may need to rebrand your CV into more logistical management/crowd control /service design/ stats modelling and analysis

咁樣跟住睇下amazon 果d仲請唔請人
唔該哂樓主
這個是中環區呀, 一定貴
好奇想問 好少人會知Cranfield 你係點知的?
呢啲都唔易入行做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞