住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
Physio 可以private, 咁我flatmate有做gym,有條友上門做拔罐, £75一個鐘

但paramedic係NHS
爽爆
我估入commerical lab / research lab / university lab, 會容易過入school lab
thx 巴打真係好熟嗰頭
去過edinburgh, scottish highland嗰頭
感覺scotland好窮
細時在那裡讀書,做過工, 都真係幾鍾意N.Ireland, 所以耐不耐都返下去當去旅行。有諗過移民返去。

不過……………現在,一定要等到香港重光, 先會走. 我真係好撚鍾意香港。
係香港做銀行 嗰邊易唔易搵到銀行工?
呢2個行業多唔多job呀? 或者知唔知係咪好少請asian?
以往都好少聽留學生Grad完會留低做
好驚讀完無人請
btw 拔罐會由pt去做? 唔係算中醫咩? 幫你flatmate拔嗰條友邊度人嚟架??
Sports message ma
銀行要睇做咩位喎,RM難,你始終唔係英國人, 文化溝通上
Sales and analytics 睇你本身experience
貨櫃車HGV lorry driver
Uber岩先搭完,大概19分鐘行路,收左我£5.16
司機話今日生意唔好。
London揸 uber一定要全職,唔係好似香港咁有時間,順路先做
到到都有好學校,要選好校區, 唔一定要好城市,郊區校區好過大部分城市(名校另計)
tbh, why don't you ask the HR from the UK's office on Linkedin/internal outlook?
Ask politely for them to look at your CV, better than you asking here woh.
Use Linkedin for business, you can connect to many people with a one-month free trial.
Also, use Glassdoor.com to compare salaries as such
樓主有無多d 資訊?
傷殘人仕難唔難搵工呀,天生無左手手掌,英文差,無專業,香港做過十年sales,依家做緊CALL CENTER CS,一個人想去Manchester ,都係想搵啲超市執貨夠生活就得
Uk has disability employer scheme. You search search, if you identify in the application you have a disability, and you meet the requirements, they MUST interview you
啱啱寫左個極detail既搵工post, 有咩呢到搵我
https://lihkg.com/thread/2098980/page/1
Thank you樓主🙏🏻
搭單問,如果disabled但係基本上唔影響工作嘅話可唔可以當自己普通人咁apply就算? (未轉過工,唔多清楚僱主會唔會care )
樓主好有心,好詳盡 麻煩哂
我覺無問題嘅,你都係用電腦多,香港都接受到,外國應該仲好嘅,我就擔心啲,我都係致在搵兩餐,希望有人請啦,共勉之
有道理,其實我有keep內部可以apply既英國post都
點解咁多人揀manchester birmingham 落腳既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞