住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
笑了,no, 黑人, 完, 你做咩都要出Birmingham 先做到
係呀唔係做design 直接去做裝修 但唔知點落手
本身讀tourism 而家做緊airline
同埋其實我嗰個英國degree 會唔會揾customers service 易啲啲 但唔係first hon
如果直接買house有咩注意
你可以google一下punter呢個職位, 英國人真係賭馬係有錢人玩意,例如Royal ascot/invade (有錢大學生一齊入場賭馬)

如果賭場你都岩,荷官流失量好大,好大細細間街邊/大間既賭場, 同埋英國有好多間Genting, 做華人生意

街邊投注站叫做paddy Power, William hill, 紅色果間一時唔記得左個名
同上
Uk bachelor+master Fg可以點搵工
Cov U
想問下Bristol 果邊o唔ok?
搵工難唔難
都係類似情況 香港做開細公司inhouse .NET SQL
技術上都手板眼見工夫 算唔上有咩突出
去到唔會覺得會有咩大前途大公司請
但又想係起碼做住本行叫維持到生活同時適應當地環境兼自學進修技術
我廿到忟唔介意做翻junior(而家都唔見得senior)
如果想由二三線公司 start-up remote work 甚至night shift 或者part time既programmer job 開始
應該由邊度落腳開始好
咩叫傳統軟件?Saas算唔算?CRM?你識 backend野去到邊到都無問題

因為要incorporate埋好多古靈精怪既API ,一般python, C++ 就ok

Machine learning 都係trend, AWS 果d咁嘅野, 有見過python做reinforcement machine learning model

話時話,鍾意見client既可以直頭做customer success, on boarding, 好多都請software engineering background, 前題係你outgoing

呢邊SQL係business analysis / academia 用多
easy, London has transferwise that type of unicorn
Workinstartup.com
英國一般要upper seconds, 唔睇你GPA,
Tourism 咁你係香港有冇用GDS, 識呢到既booking system travel agency, e.g.Galileo
可能會考慮你, 都有d大陸旅行社, 但好cheap好難搞, 十天行晒Europe

I recommend you to consider language tourism, many language schools may need someone with your background
係,醉酒搞事,google一下咩係chav你就明, White working class先至係食benefit果堆人,Blackpool ah preston果邊
工程狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞