住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
norwich點?
冇牌
廿年accounting經驗,但求普通ac/ clerk嘅工,難唔難求?
想問如果想去Birmingham生活,但又唔想住中心區,附近有咩區比較好住?

宜家唸緊Liverpool定Birmingham,但怕Liverpool工作機會唔夠多.....
難唔難搵工?多唔多歧視?
巴打 如果唔想倫敦咁近 有無d 比較多香港人 有d china town 果d 地方 曼城o 唔ok?
巴打識唔識人係英國做汽車相關工作,行情如何
Glasgow
小弟初步search 過
好似都無咩工for master
通常都係for PhD 嘅research fellow/ research associate/ research assistant
容唔容易喺街撞到球星?
好有計劃喎師兄
想問香港做盛行?

plan 邊到落腳好煩
你都想搵research 工作?

最近睇
可能有啲health NGO 會good fit 啲
本身做research果類?
會計撚 leeds or Manchester 會d 機會?
如果同條女兩個人,加埋10萬夠唔夠?
當最差頭一個月搵唔到野做
預去非倫敦,可能二線城市
For how long sin, you buy plane tickets already £2000 woh
如果係cs fg / 唔係最top個班cs仔
邊個城市最容易搵到工或者最多相關既工作機會? 唔該晒
唔知你點樣唔top法, reading人工都算高, London Scotland 都可能可以,Scotland係因為佢出唔到咁高, 大部分CS grad都會去英格蘭,可能你競爭力大d,有間野叫做FDM, always hiring , grad scheme you can join at any point
水喉, 我另一個post有答過相關資料, 一般一個鐘頭都收成£70+
Manchester同liverpool係我見過唯二london以外都叫有過真正既中國城既地方

China town全部都係藍絲, 你想識人join定TG group, 到左仲有d咩打麻將打波華人協會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞