住過英國幾個地方,有咩想知

1001 回覆
195 Like 9 Dislike
好少會racist yellow face , 白人會多機會歧視
係英國想做返trader 係咪好難

本身香港做緊prop desk (bond market)
日日都有1000人中招
Do you not know what is black excellence 😂
唔難, 但英國desk focus 係MENA/EMEA
咁當然都有美國/Asia, 但小見佢請人
不是買架歐洲van 做lalavan得唔得
係咪冇返三年 credit score history 基本上冇銀行會畀 mortgage?
無話同一個國家,但Ireland 唔好佢都唔得去邊, belfast本身係造船, 製造業, 但佢經濟轉型中, software engineering, material engineering, life science, aerospace engineering 都有得做

QUB都讀得過,起碼叫做Russell's group
Bristol住Clifton (橋果邊)同Leighwoods都岩family住,有錢人area
唔好住broadmead, 好多drug dealers
我上面講過brighton, 但真係養老, 無咩行,North laines Market 囉
唔係三唔三年咁簡單,佢要睇你full time幾錢人工, stress test過唔過到

唔係英國/EU人係好難搞
想問下樓主點睇 Leyton? 有朋友旅行住過 話近london
坐車方便

Thanks
所以掉返轉咁講,如果收入乎合要求,甚至願意畀多啲首期,就算 credit history 白紙張,都有機會拎到 mortgage?
有d rough, 但係Waltham forest/walthamstow係好多本地人starter house之選,都可以考慮
好 唔該你 我研究下
HGV driver class 1有穩定收入, 你有興趣可以search下"lorry driver", 係英國唔係叫truck
無, 做marketing好多時都係localisation, 你唔識講英文, client個brief 點明, 點pitch, 點樣copyright, 現實是殘酷的
Sexual Intercourse , so its ok to be gay . Just text me for fun tonight. Dun know why you refuse as you have never tried before, you never know
其實ireland最近開始解封,連香港都俾去唔駛 隔離14日。 唯獨係唔解封NI 條邊界,IRA班正義魔人可能又隨時出手。
知唔知讀完physio/paramedic難唔難搵工?
係咪一定跟NHS個pay structure?
謝謝你的資訊😊
做緊D科學儀器既美國全球公司,係英國都唔細,第日真係走既話APPLY番唔知有無可能做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞