悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
悠二 介唔介意比d 意見
我上面問左問題
麻煩哂 感謝
我上面問左問題
麻煩哂 感謝

邊度

見唔到
我上面問左問題
麻煩哂 感謝

邊度

見唔到

hello 悠二
我whatsapp 搵過你 但無應我
其實我喺度問過其他巴打
因為shakestone C10 雖然箱細
但唔好放 屋企有限 想要條薄身機箱list
我睇過RVZ 02 我屋企會好放D
唔知仲有冇其他細箱好介紹?
同埋可唔可以條list 比意見?
budget $5500~6500

會用電腦output 出電視 + 電腦mon
所以想睇到4K (overbudget 就算)
少打機 如果出大game 都可能會玩 (當我唔打都得)
經常睇戲 睇AV多 同時BT多
開好多google tab 之前成日搞到hang google
會adobe 剪片 調色

麻煩哂

Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-7500 Kaby Lake (3.4GHz,6M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝
數量: 價錢: HK$ 1468

Kingston DDR4 2400MHz 8GB (1x8GB) Ram KVR24N17S8/8
數量: 價錢: HK$ 435

Kingston SSDNow UV400 Series 120GB 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD 固態硬碟 (SUV400S37/120G) 7mm
數量: 價錢: HK$ 395

WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD
數量: 價錢: HK$ 316

Zotac 索泰 GeForce GTX1050TI Mini 4GB GDDR5 顯示卡 (ZT-P10510A-10L)
數量: 價錢: HK$ 1080

SilverStone 烏鴉系列小烏鴉 RVZ02
數量: 價錢: HK$ ???

SilverStone SFX 系列 ST45SF 450W Micro ATX (SFX) 80Plus Bronze 火牛
數量: 價錢: HK$ 399

MSI 微星 B250I GAMING PRO AC B250,DDR4,LGA 1151,WiFi ac,USB3.0,SATA3 6Gb/s,Mini-ITX M/B
數量: 價錢: HK$ 950

感謝多次 咩都唔識
又搬去板間房
用舊板新u做list, 如果有人跟機買左返去砌, 先醒起冇update bios開唔到機
咁又俾人話伏
我上面問左問題
麻煩哂 感謝

邊度

見唔到

hello 悠二
其實我喺度問過其他巴打

開好多google tab 之前成日搞到hang google

麻煩哂

Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-7500 Kaby Lake (3.4GHz,6M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝

Kingston DDR4 2400MHz 8GB (1x8GB) Ram KVR24N17S8/8

Kingston SSDNow UV400 Series 120GB 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD 固態硬碟 (SUV400S37/120G) 7mm

WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD

Zotac 索泰 GeForce GTX1050TI Mini 4GB GDDR5 顯示卡 (ZT-P10510A-10L)

SilverStone SFX 系列 ST45SF 450W Micro ATX (SFX) 80Plus Bronze 火牛

MSI 微星 B250I GAMING PRO AC B250,DDR4,LGA 1151,WiFi ac,USB3.0,SATA3 6Gb/s,Mini-ITX M/B

感謝多次 咩都唔識
又搬去板間房

rvz02.用唔到3.5吋正常hdd.如果你要既話.買隻內置2.5吋1tb hdd
我上面問左問題
麻煩哂 感謝

邊度

見唔到

hello 悠二
其實我喺度問過其他巴打

麻煩哂

感謝多次 咩都唔識
又搬去板間房

rvz02.用唔到3.5吋正常hdd.如果你要既話.買隻內置2.5吋1tb hdd

會唔會有其他機箱推介?
我都仲研究緊有冇可能放到C10...
會唔會有其他機箱推介?

窄身機箱.最好的確係rvz01-e 或 rvz02

可惜兩隻都裝唔到3.5吋

冇野既...買隻2.5吋 1tb hdd囉.係速度慢d咁解
會唔會有其他機箱推介?

窄身機箱.最好的確係rvz01-e 或 rvz02

可惜兩隻都裝唔到3.5吋

冇野既...買隻2.5吋 1tb hdd囉.係速度慢d咁解

sosad
我想問定
如果我搞掂到空間擺C10
應該跟你邊條list 做到我要求?

sosad
我想問定

Intel® Core™ Kabylake i5-7500 3.4GHz 6M Cache 4 Core 4 Thread LGA1151
MSI B250I GAMING PRO AC ITX
ZOTAC GeForce® GTX 1050 Ti Mini 4GB GDDR5
Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-450 80Plus Bronze 450W PSU
WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD
Kingston SSDNow UV400 120GB TLC 2.5 Inch SATA III SSD
Sharkoon Shark Zone C10 ITX
悠二好波

sosad
我想問定

Intel® Core™ Kabylake i5-7500 3.4GHz 6M Cache 4 Core 4 Thread LGA1151
MSI B250I GAMING PRO AC ITX
ZOTAC GeForce® GTX 1050 Ti Mini 4GB GDDR5
Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-450 80Plus Bronze 450W PSU
WD Blue WD10EZEX 1TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD
Kingston SSDNow UV400 120GB TLC 2.5 Inch SATA III SSD
Sharkoon Shark Zone C10 ITX

C10 我面頭 或者下面放野 會唔會好唔掂
悠二巴係咪有舖?如想搵你買機砌埋點做?

No

重以為T店係

曾經係

早D出哩個POST就好,一星期左右係T到出左I5

如果唔係因為你既我會落番188買料
所以你一定要儘快解釋
想問下宜家用緊
i3-4160
底版h81m-plus
8gb ram
顯卡想換gtx960
咁火牛500w/550w夠唔夠用
以為AMD出黎係平D
個價都係同I5 差唔多
雖則多CORE應該係會輕鬆D既
溫度同FULL LOAD睇得出AMD嬴好多
其他我覺得都差唔多

唔同級數
價錢差唔多咪係優勢囉
我都明白好多人想知道我的近況

月尾.我會公開講

sorry
C10 我面頭 或者下面放野 會唔會好唔掂

冇所謂.因為c10散熱起機頂.佢d風扇起機頂做抽出
巴打你無砌機服務 咁跟住你張list 去邊搵人砌好

海鮮坊又好中央田又好珍寶又好terminal又好自己揀啦

其實自己砌都得
再買inwin chopin

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

依隻正啊, 係可惜同inwin bach比冇左vesa mount掛mon
我都有隻chopin響屋企擺緊, 之前用嚟玩apu
再下次用應該就係用嚟玩Zen apu
悠二巴打
我想問問 i7 7700 +附送散熱 vs 7700k +CPU Cooler Gelid Tranquillo Rev.4 12CM
邊樣溫度低d?
本身想7700 算,但又想另外買個散熱,但買得散熱,咁不如用k 版,但我唔超頻,貪佢本身高頻
另外又想問問
Intel SSD 600P Series M.2 80mm PCIe NVMe 3.0 x4 256 GB
Kingston SSDNow UV400 240GB TLC 2.5 Inch SATA III SSD
邊個好?因為見你2個都有用
再買inwin chopin

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

依隻正啊, 係可惜同inwin bach比冇左vesa mount掛mon
我都有隻chopin響屋企擺緊, 之前用嚟玩apu
再下次用應該就係用嚟玩Zen apu

估唔到咁多識貨之人

zen apu.個人不太期待
悠二巴打
我想問問 i7 7700 +附送散熱 vs 7700k +CPU Cooler Gelid Tranquillo Rev.4 12CM
邊樣溫度低d?
本身想7700 算,但又想另外買個散熱,但買得散熱,咁不如用k 版,但我唔超頻,貪佢本身高頻
另外又想問問
Intel SSD 600P Series M.2 80mm PCIe NVMe 3.0 x4 256 GB
Kingston SSDNow UV400 240GB TLC 2.5 Inch SATA III SSD
邊個好?因為見你2個都有用

如果7700k.唔超頻.咁你用tranqullo rev.4會溫度低d

600p 256會更好
btw.如果各位想問list / 問硬件既意見 / 問我野

不如轉移返去隔離post

https://lihkg.com/thread/199083/page/1
突然咁湧躍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞