悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
z97底板有冇人用,嗰陣唔識亂買
z97底板有冇人用,嗰陣唔識亂買

有 for 4770k/4790k/4670k 超頻
想問下買 GTX 1060 3GB 定 RX570 4GB 好?
唔出奇呀

我見到好多都可以1.21 - 1.26v 上3.8GHz

1.3- 1.35v 上3.9

stock cooler 1.32v 3.7ghz
想問下買 GTX 1060 3GB 定 RX570 4GB 好?

應該1060 3gb勁d

6gb la
用緊P8B75-M LX plus i5-3300
想換粒cpu上i7 我見佢support到i7 有冇咩推薦?
筆直~1500
原因係換咗gtx1060 3gb 得張卡唔夠推
同埋難唔難換cpu?驚整爛
求教
係咪唔超頻就唔洗用到3200的ram
唔超用2400就夠

6gb la

3GB, 會唔會玩多一年幾就無
如果淨玩舊GAME就另計
求教
係咪唔超頻就唔洗用到3200的ram
唔超用2400就夠

睇你用Intel定AMD

我淨係知RAM嘅速度對AMD Ryzen CPU係好撚重要,越快越好
通常都推薦返揀 3000 或 3200,CL15或16嘅RAM
用緊ASUS PRIME X-370 , r7 1700
ram 就用緊 klevv ddr4 2133mhz 8gbx2
正常上網呀 開多幾個software 又無超頻
都會經常 BSoD 話 memory management
想問下係咩事 未見過呢個情況 解決唔到
唔知係唔係關ram事?? 但睇左asus個網係support 呢隻ram

我用緊賊船ram同呢塊版都有呢個問題
打上去Felton,睇吓有冇得一換一
認真,用RYZEN玩ESXI有無得諗

暫時未支援

暫時未支援

想換粒cpu上i7 我見佢support到i7 有冇咩推薦?
筆直~1500

唔換板就只可以買返二手3系i7
容易換 上utube睇教學 輕手啲就得

6gb la

3GB, 會唔會玩多一年幾就無
如果淨玩舊GAME就另計

vram冇6gb都唔㩒玩
筆直~1500

唔換板就只可以買返二手3系i7
容易換 上utube睇教學 輕手啲就得

記得落番散熱膏
想請教下如果我主玩槍game 想推高fps
畫質唔洗高 咁我用1600/1700定i7 4790k好
悠二個網仲要更新到幾耐?

聽日出機 jj插沙求評
其他野自己用舊野
想知咁既配置可唔可以超到頻
大概可以超到咩級數

聽日出機 jj插沙求評
其他野自己用舊野
想知咁既配置可唔可以超到頻
大概可以超到咩級數

另外我仲係掙扎緊1600同1700
有冇用家評論下
利申依家係 i5 4460 + Gtx 970
8gb ram
玩battleground laglag地
想順d
我好無轉r5 1600? Or 就咁加多條8fb ram好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞