悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
好波 清
5千左右有咩list好?
睇完
即係話買r5 1600

起review未出之前

我都講過一句

AMD RYZEN 5其中一粒.會係計埋amd.intel.所有cpu.最適合大部份人使用既CPU

而呢粒就係ryzen 5 1600

當然.文書機.都係用返intel啦.始終intel都係有內置gpu

我都講哂.每一粒.咩時候應該買.咩時候唔應該買
5千左右有咩list好?

http://yujihw.com/list/5000-gaming
悠二巴係咪有舖?如想搵你買機砌埋點做?

No

No

重以為T店係

No

重以為T店係

曾經係
唔好再講呢d話題了

我遲下都會講的

講返硬件吧
咁有冇得經你買同砌?

我個人估計AMD會起6月computex發佈VEGA

根據AMD所提供既資訊

有4GB HBM2 + 8GB HBM2版本VEGA

咁當然.8GB版一定係再高階既旗艦卡

4GB hbm2相信用黎打1070

不過好老實講一句....今時今日....4GB真係唔夠做

冇咁CHEAP掛
依加量產緊既HBM2好似係1STACK 4DIE就4GB
正常一張卡4STACK斷估柒極都有16GB掛

No

重以為T店係

曾經係

呢3隻字好滄桑
咁有冇得經你買同砌?

暫時
冇咁CHEAP掛

咁你都要考慮埋成本既....

上個月.AMD官方已講明係.4GB 8GB 16GB(我估一係天價旗艦卡.類似titan d fd.一係就雙GPU)
想問下如果打機多 但平時都會用黎做unity 同埋3ds max既野
咁買amd 定 intel好?
想問下如果打機多 但平時都會用黎做unity 同埋3ds max既野

有錢就ryzen 7
冇咁CHEAP掛

咁你都要考慮埋成本既....

上個月.AMD官方已講明係.4GB 8GB 16GB(我估一係天價旗艦卡.類似titan d fd.一係就雙GPU)

唔知***隻1STACK 8GB幾時有得玩
好啦唔講 變左講GPU
新網新作風
咁多文既突然
一定有商業間諜啦
BTW入悠二我們信

幾時先有HBM2高階顯卡 心思思想換機

我個人估計AMD會起6月computex發佈VEGA

根據AMD所提供既資訊

有4GB HBM2 + 8GB HBM2版本VEGA

咁當然.8GB版一定係再高階既旗艦卡

4GB hbm2相信用黎打1070

不過好老實講一句....今時今日....4GB真係唔夠做

如果佢講個hbcc係真就得,vram usage壓到原來一半

有錢就ryzen 7

1700x 定係 1700
如果唔超頻要1700x ?? 會差幾多性能?
新網新作風
咁多文既突然

一直.一直.一直都整多d文.都想整評測

但係.google site功能太廢.而且其實我覺得係好樣衰

所以決定用d時間去整個新網站出黎

有錢就ryzen 7

1700x 定係 1700
如果唔超頻要1700x ?? 會差幾多性能?

快就一定快d.如果唔超頻.的確可以考慮1700x

ryzen 7 1700最大問題.係原生頻率太低.雖則...如果識超頻.1700 1700x 1800x三粒冇分別

1700同1700x.個關係其實同intel i7 7700 7700k好相似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞