悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
即係買1600好過1700?

Gaming黎講係.因為分別不大.平d

就算直播埋.6核 1600應該都冇乜壓力
R5 1400加a320抵玩嗎 用緊fx8120經常玩GTA會Drop frame
R5 1400加a320抵玩嗎 用緊fx8120經常玩GTA會Drop frame

budget真係完全唔夠?

建議1600

差400蚊.但係個差距好大
悠二嘅近況仲吸引過ryzen
以為AMD出黎係平D
個價都係同I5 差唔多
雖則多CORE應該係會輕鬆D既
溫度同FULL LOAD睇得出AMD嬴好多
其他我覺得都差唔多

輕鬆d就係重點 i5吃力所以有stuttering

悠二你近況幸福嗎 每日忙碌嗎
仍然是那麼認真嗎
...

我遲下會講.而家唔好再問
我想問咁個舊google site 仲會唔會update d lists?

你....自己入去我google site睇下我打左咩

我已經起每一頁都加左段文字

唔好意思
呢幾日無上過去你個網
如果1600+a320 total幾錢
我都係打一次算

全新悠二硬件網站已於2017年4月10日登場,即日起,Google Site不會再作更新(包括砌機組合),新悠二網站會比現在Google Site有更多資訊,也有硬件評測,網址如下:
http://yujihw.com/
我都係打一次算

全新悠二硬件網站已於2017年4月10日登場,即日起,Google Site不會再作更新(包括砌機組合),新悠二網站會比現在Google Site有更多資訊,也有硬件評測,網址如下:
http://yujihw.com/

大字係唔係型D

悠二你近況幸福嗎 每日忙碌嗎
仍然是那麼認真嗎

期待
大字係唔係型D

可能係.除非唔係
如果1600+a320 total幾錢

Google.com
大字係唔係型D

可能係.除非唔係

btw....遲D想你寫篇點樣去分析唔同機箱既文,講下對流果D既野,想學下野
大字係唔係型D

可能係.除非唔係

btw....遲D想你寫篇點樣去分析唔同機箱既文,講下對流果D既野,想學下野

可以考慮下

我想整左新評測先
我都係睇你架咋
諗緊換I5 定 AMD1400/1500/1500X
去T記落單都係睇你介紹先會去
等你消息啦
悠二想問下砌薄身細機用咩list好
上網睇過你張$3,000 細機箱文書組合list
用Kabylake G4560
但我會用來剪片同轉相多,仲會chrome連開幾十個tabs應該會好食ram(同時做)
我諗諗下G4560唔係唔好,但我怕有樽頸位
有d心郁郁用i5-7500
你點睇?
amd好波
係咪姐係intel好快會出新一代nm同功耗
但我會用來剪片同轉相多,仲會chrome連開幾十個tabs應該會好食ram(同時做)
你點睇?

睇筆直做人
amd好波

amd難得威返次,俾佢威多陣啦屌你
amd好波

我諗未來半年內.應該Intel都冇乜辦法

降價以intel個性就唔會

coffeelake仲有排

而家intel短期內既招數只有新i7 extreme平台 X299

但都係貴價野.所以唔影響ryzen
你點睇?

如果剪片.你呢個budget用i5吧

如果budget多少少最好買單條16gb ram
amd好波

下一代先係精彩野...

Zen2 好可能單核到skylake ~ kabylake 中間的水平

而intel 應該會放6c12去i7

好期待佢地出10nm 製程CPU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞