悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
ryzen 最好唔好破1.4v

如果長行
i7係咪6月出新8系u?
要換機諗緊等唔等多個月
用緊xeon e3 1230v3+r9 270x想換顯示卡
換唔換580/570好
唔該咁多位巴打

PISH

換囉

有錢580 budget 唔夠就570

thx
我已經預定用12000黎砌機(連wind10和砌機)

悠二你網店幾時得?
R7 1700 超到3.9GHZ長行 ,用風冷頂唔頂得住?
同咩版好D
長用 +GTX1080 Antec 550W夠唔夠做
留名學野幫人砌仇人機
同咩版好D

長用又超 620-650穩陣
同咩版好D

長用又超 620-650穩陣

邊隻風冷/一體水好?
最好風冷

如果長行

amd話1.425v係安全上限

如果長行

official 話長行唔好過1.35v 架咋

如果長行

1.35 用乜易過

樓上有人話1.25V可以長行3.75GHz喎
同埋如果我每次用電腦打機 睇直播 片 上網都用好長的時間 我又唔想d硬件壞 就悠二巴打$5000list 我可以加入d咩硬件同改善 又或者保養 我希望我粗用但佢可以長命d

如果長行

1.35 用乜易過

穩穩陣陣應該上到3.8 既( 雖然我唔得 ),負負碌碌上到4.0 都聽過下(唔知係咪9吹/過唔過到stress test)
老老實實set 1.4v做上限彈性大好多
同埋如果我每次用電腦打機 睇直播 片 上網都用好長的時間 我又唔想d硬件壞 就悠二巴打$5000list 我可以加入d咩硬件同改善 又或者保養 我希望我粗用但佢可以長命d

隔塵網
多d清理
加多把風扇等d零件冇咁熱就冇咁快壞
悠二,你個網6500同7000打機list我發現一模一樣

已更新

7000蚊變左2x8GB 3000MHz

已更新

悠二 你個網店如果有咩最新消息記住出post講下
好多兄弟等住砌機

如果長行

1.35 用乜易過

樓上有人話1.25V可以長行3.75GHz喎

唔出奇呀

我見到好多都可以1.21 - 1.26v 上3.8GHz

1.3- 1.35v 上3.9
唔出奇呀

我見到好多都可以1.21 - 1.26v 上3.8GHz

1.3- 1.35v 上3.9

弊在我一較3.8就連bios都過唔到

已更新

悠二 你個網店如果有咩最新消息記住出post講下
好多兄弟等住砌機

我都等緊幫襯悠二新鋪開張
貴過g4560平過7700k既煙條基本上都俾1600取代到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞