悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
榴槤王忠實fans

屌.唔好咩fan唔fans

大家都係巴打

跟各位學野

我細細個都開始睇悠二學砌機嫁啦

悠二顧問,砌機權威
仲等緊Ryzen itx

希望下個月biostar個塊香港有啦
b350gtn $109usd 香港畀盡賣$899好啦
唯一concern係CPU PWR係4pin

gigabyte好似都有張係5月出,希望新加坡有啦,事旦一張有都好,用住先
最近睇中咗Asus PRIME X370-PRO諗住搭埋1700用
想問下差唔多價位仲有冇其他底板推介
用緊i5-4440
16Gb ram

想執相load 快少少
係咪應該換U?

換u同用埋ssd應該最明顯快d(唔止d)

4pin玩ryzen7會唔會好難搞
ryzen tdp低但係都幾大咬下
之前升級用舊機既650W二三線廠牛都推唔到係咁死機 早幾日轉咗隻antec 620m之後就無事 想買neo2 650w但無貨 得550

4pin玩ryzen7會唔會好難搞
ryzen tdp低但係都幾大咬下
之前升級用舊機既650W二三線廠牛都推唔到係咁死機 早幾日轉咗隻antec 620m之後就無事 想買neo2 650w但無貨 得550

嘩你想1800細機?驚唔驚熱?我諗住itx整部r5甚至r3咋....

原廠cooler 超上3.9 @1.35v

原廠cooler 的確已經夠超
不過的確係會嘈少少

但係有能力可以壓到超頻後既ryzen 1600.對比intel已經係好良心

原廠cooler 的確已經夠超

我係因為1700 先有rgb cooler 先買 光污染好正
會唔會出超頻教學?
會唔會出超頻教學?

Google大把啦
留名學野

鋸扒

留名學野

鋸扒

一齊跟悠二學野
悠二巴知唔知x370板會唔會出matx?
想問吓我粒1700要3.7GHz嘅話食1.24V係咪正常?我見如果auto電壓會去到1.448V
而家得4000budget,仲諗住出rysen以後先買display,但無垃圾display頂住,都唔知轉唔轉返i5好

btw仲可以用5500xxxx揾你?
我係煮食
想問吓我粒1700要3.7GHz嘅話食1.24V係咪正常?我見如果auto電壓會去到1.448V

算正常,用prime95 run 幾個鐘煲下如果唔crush就冇問題

用緊R5 1600 + Gskill Aegis Gaming 3000Mhz 8GB ram, 但cpuz 得10Mhz, 請問係邊度出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞