悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
利申依家係 i5 4460 + Gtx 970
8gb ram
玩battleground laglag地
想順d
我好無轉r5 1600? Or 就咁加多條8fb ram好?

Battleground optimize得唔好
轉咩都冇用

不過1600都係一個唔錯嘅upgrade
配埋b350板可以超頻
悠二個網仲要更新到幾耐?

俾多一日時間我
網站正在更新中, 不便之處, 敬請原諒

俾多一日時間我

頭先仲睇緊,趕住睇你個List救命呀

俾多一日時間我

成班人等你開飯啊

俾多一日時間我

成班人等你開飯啊

Cache 睇住先
利申依家係 i5 4460 + Gtx 970
8gb ram
玩battleground laglag地
想順d
我好無轉r5 1600? Or 就咁加多條8fb ram好?

加多條8gb,你會發現係另一個世界
我i5-4430加gtx760 very low
16gb ram可以平均60fps
8gb做唔到
用緊I7 6700
轉唔轉r7 1700好
用緊I7 6700
轉唔轉r7 1700好

提高唔算多
但洗費都幾多下

俾多一日時間我

成班人等你開飯啊

Cache 睇住先

無啦,頭先用左Lihkg個內置Browser睇

俾多一日時間我

成班人等你開飯啊

Cache 睇住先

無啦,頭先用左Lihkg個內置Browser睇

感謝power_off巴打
上到了
用緊I7 6700
轉唔轉r7 1700好

打機唔轉
做野可以
中左伏!
我跟左悠二個$3500打機List去執
去到砌機個陣,果個人話係上一代既野,咁都算啦
砌好部機就算啦

跟手諗住用USB Boot個Window 7落去(SSD跟個List買,HDD用舊野)
搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題
點知岩岩俾我上網搵到原來塊Mothboard(MSI 100系列)用USB裝唔到Windows 7既

麻煩悠二係每個List打幾時更新,等大家都知係幾耐之前既事
中左伏!
砌好部機就算啦

跟手諗住用USB Boot個Window 7落去(SSD跟個List買,HDD用舊野)
搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題
點知岩岩俾我上網搵到原來塊Mothboard(MSI 100系列)用USB裝唔到Windows 7既

你邊個網睇
list?
似係你問題多d
中左伏!
砌好部機就算啦

搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題

今時今日冇人會預你裝win7架
想乜都唔駛搞,普普通通咁用usb裝win7, 要再用早一代添
否則自己幫個win7手指裝usb3 patch
中左伏!
砌好部機就算啦

搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題

你邊個網睇
list?
似係你問題多d

悠二個網囉

http://yujihw.com/list/3500-gaming

係個台灣網搵到答案
http://gigabytedailycht.blogspot.hk/2015/08/100windows-7-usb.html?m=1
中左伏!
砌好部機就算啦

搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題

想乜都唔駛搞,普普通通咁用usb裝win7, 要再用早一代添

我已經係用USB 2.0個插頭去裝
插落去3.0無反應
中左伏!
砌好部機就算啦

搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題

插落去3.0無反應

唔關你插usb幾事,總之你用usb黎裝就一定要裝(應該話xhci patch)先會認到
中左伏!
砌好部機就算啦

搞左幾粒鐘都唔掂
最初以為係USB問題

插落去3.0無反應

唔關你插usb幾事,總之你用usb黎裝就一定要裝(應該話xhci patch)先會認到

其實我放左Motherboard隻碟落去就見到隻USB,不過去到Expanding the Windows 100%之後就無反應
唔知關唔關事
不過我聽日會返公司燒左碟去試

唔該你先
簡單既可以直接用呢類tools, 整隻patch好左既win7手指去裝
https://downloadcenter.intel.com/download/25476/Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility
1.
我唔明上代野既意思係咩.g4560係目前最新既kabylake.而h110因為intel冇出h220.所以我都會當佢係呢個價位最新既底板
2.
由skylake開始.我都講過.我唔建議再裝windows 7.主因係windows 7原生唔支援skylake kabylake既usb driver.要另外再加driver落去隻windows 7先可以正常裝到.直接裝windows 10就冇問題
3.
提醒大家.kabylake cpu.如果部機冇display card的話.更加唔好裝windows 7.因為直頭連graphics driver都冇.intel同底板廠都冇放.所以.都係裝windows 10吧
同埋砌機list首頁上面我加左更新日期

個個係我全部list既更新日期

總之個日期係幾多.我既list就更新日期幾多.就算我今次唔係更新個條list

個條list都係最新.因為冇野好更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞