悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike

又係網店咁既形式??

係.不過會全方面更方便

會晤會有international shipping?
悠二兄,想問下6600建唔建議upgrade去ryzen?唔諗住超頻,cpu+mb budget 3000內。

又係網店咁既形式??

係.不過會全方面更方便

有d野想問悠二,關於顯卡

睇過你個砌機list,好似完全無推過rx480呢張卡,想了解下原因
事關最關跌左唔少,有d想買
等緊你.雖然只係幾千蚊貨仔
先祝你大展鴻圖
想問問
呢刻計係咪就算唔考慮價錢既因素 純粹睇效能 同級比較下 悠二巴仍然推薦amd
想問問
呢刻計係咪就算唔考慮價錢既因素 純粹睇效能 同級比較下 悠二巴仍然推薦amd

唔睇價錢又點先為知同級?
i5 vs r5咁?

睇過你個砌機list,好似完全無推過rx480呢張卡,想了解下原因

1. 無貨
2. 電子嘢有新買新
harddisk 1TB
係咪都係你舊網站推介個d最好?

WD blue 1tb囉.穩穩陣陣

請人嗎?
悠二兄,想問下6600建唔建議upgrade去ryzen?唔諗住超頻,cpu+mb budget 3000內。

用緊6600就唔太建議換

個提升感覺唔夠

我諗你都係等多一陣coffeelake先

480當初出個時.的確唔太夠1060打

但580既出現.得益於580既高頻率.唔計用電.對於唔識超頻既人黎講

580的確係更好選擇

我準備都會再次更新砌機組合
想問問

如果唔計要用到iGPU既情況下

我一定係推薦買Ryzen多過買i5

i7同ryzen就睇下用途

純純純Gaming就i7

多用途就Ryzen

請人嗎?

雞哥你自己都大把野玩啦
想問問

多用途就Ryzen

打機拍片都係多core著數,e一期家用機無乜理由用intel,係都等intel 6核平民化先
想問問

多用途就Ryzen

打機拍片都係多core著數,e一期家用機無乜理由用intel,係都等intel 6核平民化先

聽講下代煙條i5有6c6t

佢都係賣返牙膏算啦

又係網店咁既形式??

係.不過會全方面更方便

會唔會有hori掣賣
2年站係T站砌左部一皮機
MSI 970

E+換係換邊張
幾錢
咩牌子
你條list隻 G.Skill DDR4 Aegis Gaming Series 3000MHz 2x8GB
行ryzen上唔上到2933mhz?
悠二巴打幾時會得閒覆WTSAPP
想問下砌機組合既呢塊板
ASUS PRIME A320M-K AM4 M.ATX
係咪冇得超頻bios
其實1700 同1700x 分別差幾遠

唔超頻就差好遠
超頻就直接埋1700
唉屌早排先砌左i5 7500

唔超頻就差好遠
超頻就直接埋1700

550W 加D14 夠唔夠穩定咁超
BTW D14 係唔係可以 拎免費AM4 kit
有無人拎過 知點做?

請人嗎?

請咩人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞