悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
NVIDIA即係放棄左HBM2用GDDR6
但係GDDR6又係3D STACKED MEMORY?

其實冇
Gp100用緊hbm2,係民用卡冇呢個打算
同amd諗法唔同

我知P100用緊HBM2
但係淨係繪圖卡用咪同放棄左差唔多
http://wccftech.com/nvidia-volta-gpus-gddr6-memory-due-early-2018/
我講緊呢樣

屌SORRY尋日淨係睇左個TITLE同幅圖
原來TOP END卡會用HBM2
i5 2500k 以打機黎講
去到依家amd 咩級數的product?
想問下,AMD 係咪會長用AM4 socket

將來想升U唔升老母版
唔使重裝windows <--最緊要

係嘅話 就轉會去AMD
想問下,AMD 係咪會長用AM4 socket

將來想升U唔升老母版
唔使重裝windows <--最緊要

係嘅話 就轉會去AMD

Intel會唔會長用同一隻socket啊

同埋點解個個問嘅問題好似當u2係amd做咁

話說悠二以前係咪有玩wot

world of tank?

嗯嗯
我想問下換機最好全套換定係拆件換都冇所謂?
我想問下換機最好全套換定係拆件換都冇所謂?

唔夠用咪換

唔兼用咪換

有錢咪換全套

嗯嗯

有玩過.做咩咁問
我係電腦白痴 我部電腦用緊z97 d3h
原先粒cpu係i5 4440 但發覺打機唔夠洗
想開轉粒i7 770有冇問題定係有更好choice
budget約2.5k都ok

嗯嗯

有玩過.做咩咁問

好想玩翻 不過啲技術生疏晒
唔知宜家uad仲淨低幾多識嘅人

我冇玩好耐了

係真係隻Game最初出個時有玩過

我好奇想知點解你會問我有冇玩

我冇玩好耐了

係真係隻Game最初出個時有玩過

我好奇想知點解你會問我有冇玩

我依稀記得teamspeak有個叫yo2嘅人
睇吓係咪真係你

屌 成五年前 嗰陣仲係中學雞
我依稀記得teamspeak有個叫yo2嘅人
睇吓係咪真係你

屌 成五年前 嗰陣仲係中學雞

咁肯定唔係

只係純粹我有玩過

我個時係自己玩左幾個月.冇同任何人玩

而且我都唔會叫自己yo2
$5000 budget
要R7 1700
只需要CPU MB RAM 機箱
可以點砌

你有自己顯示卡?
要R7 1700
可以點砌

你有自己顯示卡?

悠二可唔可以大大隻字提醒D新手 ryzen無内顯 因為近期我發現好多人都唔知
要R7 1700
可以點砌

你有自己顯示卡?

悠二可唔可以大大隻字提醒D新手 ryzen無内顯 因為近期我發現好多人都唔知

我諗諗方法

其實真係好多人唔知
起AMD推薦個一頁.已經加左幾句紅字
要R7 1700
可以點砌

你有自己顯示卡?

有呀唔需要

AMD RYZEN R7 1700
Gigabyte GA-AB350-GAMING 3 AM4 ATX
G.Skill DDR4 Aegis Gaming Series 3000MHz 2x8GB F4-3000C16D-16GISB
Sharkoon BW9000-W
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞