悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
突然咁湧躍

我沉寂左兩年

係時”重新”入新階段
留名學野

鋸扒
留名學野

鋸扒
關於你條$5000砌機list
如果我將display卡轉做:
1. Gigabyte RX470 4GB G1 Gaming PCIe Video Card GV-RX470G1 GAMING-4GD
或者
2. ASUS RX470 4GB Strix OC PCIe Video Card PN STRIX-RX470-O4G-GAMING

分別大唔大?

利伸 未砌過機
巴打想請教下我用緊FX8350E 配GTX1070, 已經用緊SSD同16GB ram, 但係有時打大作好似GTA 同watchdogs 2 都有啲lag, 會唔會升左R5 1600 情況有改善??
仆街買撚完先見到你篇文

巴打想請教下我用緊FX8350E 配GTX1070, 已經用緊SSD同16GB ram, 但係有時打大作好似GTA 同watchdogs 2 都有啲lag, 會唔會升左R5 1600 情況有改善??

肯定會, 8350E仲廢過R5 1400(好似係)

原來咁廢好想換,不過而家啲DDR4 ram好很貴,仆街ram廠夾埋減產

原來咁廢好想換,不過而家啲DDR4 ram好很貴,仆街ram廠夾埋減產

我等埋ITX板就出1600
RAM我年頭就入定先
留名學野
再買inwin chopin

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

依隻正啊, 係可惜同inwin bach比冇左vesa mount掛mon
我都有隻chopin響屋企擺緊, 之前用嚟玩apu
再下次用應該就係用嚟玩Zen apu

估唔到咁多識貨之人

zen apu.個人不太期待

樣靚身材正, 個價又合理喎
(其他依類設計嘅inwin itx箱貴大陸唔少, 得依個差唔多價)

唔怕啦, 我都係拎嚟玩

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

依隻正啊, 係可惜同inwin bach比冇左vesa mount掛mon

估唔到咁多識貨之人

zen apu.個人不太期待

樣靚身材正, 個價又合理喎
(其他依類設計嘅inwin itx箱貴大陸唔少, 得依個差唔多價)

唔怕啦, 我都係拎嚟玩

佢外殼仲要係鋁合金拉絲.實物真係好靚

我等埋ITX板就出1600
RAM我年頭就入定先

巴打ITX即係細板?我用大機箱,AM4 有咩ATX板推薦?我見asus prime b350plus 好似幾正

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

最靚都係chopin
請問下r5 1600係咪要裝番amd 既chipset driver 同埋有冇咩其他野係要set or 裝既
其實打機黎講1600同1700係咪差好少?
我部機大約三年 本身用緊AMD Athlon x4 760k
我想升cpu 用ryzen1600 但係我去底板個網好似未update
上網爬過吓 但係都係唔明
我呢條list係咪要買過塊板?
我部機大約三年 本身用緊AMD Athlon x4 760k
我想升cpu 用ryzen1600 但係我去底板個網好似未update

依加Ram 4GB+4GB

依加Ram 4GB+4GB

要買am4板

唔同socket要換埋老母板,要換埋做DDR4 RAM

另外想問下 如果我換晒呢三樣 用返同一個HDD 係咪照樣開得着舊嗰個win7?
入黎學野

(幾時開個悠二飛機杯評測

另外想問下 如果我換晒呢三樣 用返同一個HDD 係咪照樣開得着舊嗰個win7?

開就應該開到既,但driver應該會炒
建議先backup, 之後 reinstall windows
突然咁湧躍

我沉寂左兩年

係時”重新”入新階段

其實唔係串你

我都算半追開你post

亦當支持你係T買左部機

但可能出左名或忙,忽略左一開始既熱城,好似依家咁

基本有問有答,希望你自己出來攪

唔係因為忙 依忽略左 網上呢Part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞