悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
其實1700想超到3.9難唔難
利伸未超過亦唔識超頻

我用asrock ab350 gaming k4, 1.4v都唔完全stable.

所以我降返落3.8 @ 1.325 長用

聽講3.9 唔係粒粒都易上。
利伸未超過亦唔識超頻

普通黎講上到都要1.4v左近,如果用原裝風扇應該會過75度
利伸未超過亦唔識超頻

普通黎講上到都要1.4v左近,如果用原裝風扇應該會過75度

同埋個performance唔值個溫度升福
所以大部份人都覺得3.8 係sweet spot
利伸未超過亦唔識超頻

我用asrock ab350 gaming k4, 1.4v都唔完全stable.

我3.8要@1.375v先穩定,人生已完
悠二巴打 你5000list 我可唔可以自己加到8g

不如加隻ssd啦
Ram遲啲加都得

不如加隻ssd啦
Ram遲啲加都得

因為我想邊打機 再開片好多片 再開好多加ram係咪岩d
1600 sweet spot 係幾多

你指溫度定電壓?
1700用原裝散熱,唔加電壓應該可以穩超幾多呢?

如果唔加壓

全核超頻 應該可以3.4-3.5GHz

不如加隻ssd啦
Ram遲啲加都得

Why not both

如果唔加壓

唔。。咁樣可能要犧牲些少溫度谷高少少去3.6/3.7

不如加隻ssd啦
Ram遲啲加都得

Why not both

要用多d錢錢

如果唔加壓

唔搞電壓可以輕鬆KEEP係3.7Ghz

如果唔加壓

唔搞電壓可以輕鬆KEEP係3.7Ghz

你肯定你唔係auto左/
利伸未超過亦唔識超頻

個人覺得3.75係最好,電壓我較AUTO (大約有1.25V左右),LLC較LV1。
用緊xeon e3 1230v3+r9 270x想換顯示卡
換唔換580/570好
唔該咁多位巴打

PISH
呢啲先唔好笑 fb啲電腦group 一話ryzen廢 二話i5 夠做 同佢講行1070都full load成班垃圾死雞撐飯蓋話跑1080都得 柒到核爆
用緊xeon e3 1230v3+r9 270x想換顯示卡
換唔換580/570好
唔該咁多位巴打

PISH

換囉

有錢580 budget 唔夠就570
呢啲先唔好笑 fb啲電腦group 一話ryzen廢 二話i5 夠做 同佢講行1070都full load成班垃圾死雞撐飯蓋話跑1080都得 柒到核爆

吹到Ryzen廢
望下牙膏廠啲i5 比R5打到啪啪聲

吹到Ryzen廢
望下牙膏廠啲i5 比R5打到啪啪聲

lin[img]https://na.cx/i/d0G3999.jpg[/i拎啲冰山一角畀大家笑下
嗰句 至今打機無人爬玩頭 睇到我笑撚咗 之前佢話佢打機唔lag 我笑9佢i5 full load同lag根本無關係

咪由佢囉,又唔係自己用
利伸未超過亦唔識超頻

個人覺得3.75係最好,電壓我較AUTO (大約有1.25V左右),LLC較LV1。

agger, 因為唔想穿1.35v 呢條線,所以都down左落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞