悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
塊版同華石msi 有咩分別

正正常常既大板囉.粒audio chip好過正常底板既.用料都OK咁
塊版同華石msi 有咩分別

正正常常既大板囉.粒audio chip好過正常底板既.用料都OK咁

如果我話好憎Gigabyte呢個牌子
Msi 邊張好
一係買番華石

咁呀....

asus b350 plus / msi tomahawk囉

真係冇乜分別
Gigabyte用親都燒

真係唔太覺

之前既工作關係.對我黎講.四大廠都冇邊個特別有問題

係得返抵唔抵玩.同價錢問題

每一個時期.四大廠都一定各自有某d型號係壞特別多
我依稀記得teamspeak有個叫yo2嘅人
睇吓係咪真係你

屌 成五年前 嗰陣仲係中學雞

咁肯定唔係

只係純粹我有玩過

我個時係自己玩左幾個月.冇同任何人玩

而且我都唔會叫自己yo2

咁冇嘢luu
我係電腦白痴 我部電腦用緊z97 d3h
原先粒cpu係i5 4440 但發覺打機唔夠洗
想開轉粒i7 770有冇問題定係有更好choice
budget約2.5k都ok

i7 4790/4790k
悠二有冇諗住整個 motherboard推薦
講下用料咁
用黎做野,主要會用adobe系列 ,maya, 3dmax, nuke
12k budget ,可以點砌
上網睇過都係打機list多
想請教而家T記砌機信唔信得過???隻腳傷左而家唔係咁方便拎重野,又咁岩壞左機
想請教而家T記砌機信唔信得過???隻腳傷左而家唔係咁方便拎重野,又咁岩壞左機

唔好再提T記啦屌,T記岩岩送完貨,我岩岩裝完開機上連登就見到悠巴岩岩開POST

我屌
...
...

你咪撚笑呀! 我女朋友過多一個月就要換電腦,到時我就黎煩9你
講下用料咁

同求
講下用料咁

同求

等我整埋而家手頭上既一篇評測

我會去整多d 介紹
想砌ryzen 但類惱緊1600定1600x好 老母板msi b350m mortar又點睇? 還是用返牙石有得 keep住 update bios好啲同埋手頭上有張 gtx970會唔會同 amd u無咁夾如果係既話都係砌返煙條算

唔好再提T記啦屌,T記岩岩送完貨,我岩岩裝完開機上連登就見到悠巴岩岩開POST

我屌

咁悠巴幾時出山砌女呀
唔好再問

適當時機我會講
想知
想砌ryzen 但類惱緊1600定1600x好

老母板msi b350m mortar又點睇? 還是用返牙石有得 keep住 update bios好啲

望落ok

同埋手頭上有張 gtx970會唔會同 amd u無咁

唔會

如果係既話都係砌返煙條算
唔好再問

適當時機我會講

講左成個月
唔好再問

適當時機我會講

講左成個月

可能因為啲唔知咩拆伙條件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞