悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
照咁睇Ryzen 3 1200只係Ryzen 5 1400既但低頻版

但RyzenCPU方面AMD承諾過係全部CPU都可以超頻

只要配合b350或以上級數底板的話就可以超

如果賣800-900真心OK的.最起碼有同6c12既1600.價錢上有一段距離
I7 7700k + z270 配咩牌子ram好

冇乜所謂.邊條 3000 / 3200高頻RAM.平就可以

我睇好既GALAX HOF RAM好似仲未返貨

因為佢算平.而且3200MHz CL14.同埋用samsung flash
用緊amd 945 +r 9 270 但好似壞左ram想轉
諗緊砌1700+480/580 平時就打機 唔用就搵bit c
好唔好
用緊amd 945 +r 9 270 但好似壞左ram想轉
諗緊砌1700+480/580 平時就打機 唔用就搵bit c
好唔好

就咁單卡玩bit c 電費都唔夠畀 1700+580吧
想問下R5 1600 配2400MHZ同2933MHZ RAM會唔會差好遠 ?
搞左幾日,終於砌好部ryzen
砌好部機唔識post,display唔轉,拎去fd到試又用到
好彩今次cpu同老母板買local野
今日拎成部機去check,個師傅搞左成個鐘

最後原來係ram問題 update左bios就得
AMD真係好on9,趕頭趕命出貨

正常人撚有多條100%兼容ram去開機update bios
想問下R5 1600 配2400MHZ同2933MHZ RAM會唔會差好遠 ?

直接出3200mhz/3000mhz 高頻快d 價錢同2400差唔遠

直接出3200mhz/3000mhz 高頻快d 價錢同2400差唔遠

直接出3200mhz/3000mhz 高頻 ram會機都開唔到 市面上既老母板仲係rev.1.0
悠二巴打,

X370 老母板邊塊最抵玩?

計X370用料同各方面.我覺得Gigabyte x370 gaming 5真係唔差

Gigabyte 無論z270同x99.中高階底板都有唔錯水準

睇點MSI X370 Gaming Pro Carbon
想問用緊i5-7600 推緊張1070會唔會哂左張卡?
有諗過想轉左粒u

點解會買7600

因為對AMD有保留

有保留都唔係7600係7500下話

我出左7500,經常CPU 100% 好後悔

睇點MSI X370 Gaming Pro Carbon

我玩過之後.覺得只係一般般

Bios Setting唔夠好
悠二巴打 想問下你4500個list 如果轉sdd 應該轉邊款?
悠二巴打 想問下你4500個list 如果轉sdd 應該轉邊款?

Crucial MX300

直接出3200mhz/3000mhz 高頻 ram會機都開唔到 市面上既老母板仲係rev.1.0

又唔見我機都開唔到
頻都超埋添了

巴打你點SET?我AUTO試過上到2933,但之後我重開機又上唔返. 呢加淨係上到2666
砌好部機唔識post,display唔轉,拎去fd到試又用到

正常人撚有多條100%兼容ram去開機update bios

用咩老母板?

點睇MSI X370 Gaming Pro Carbon

我玩過之後.覺得只係一般般

Bios Setting唔夠好

用咩老母板?

ga-ab350m-gaming3

因為佢算平.而且3200MHz CL14.同埋用samsung flash

好似真係幾平,唔知asus底板依家用唔用到佢

用咩老母板?

ga-ab350m-gaming3

用咩RAM?

買啦買啦,等睇用後感

買啦買啦,等睇用後感

想我幫你試吓asus係咪真係咁垃圾 ?

我用lpx 3200mhz 等新bios玩返3200mhz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞