悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
用緊ASUS PRIME X-370 , r7 1700
ram 就用緊 klevv ddr4 2133mhz 8gbx2
正常上網呀 開多幾個software 又無超頻
都會經常 BSoD 話 memory management
想問下係咩事 未見過呢個情況 解決唔到
唔知係唔係關ram事?? 但睇左asus個網係support 呢隻ram

各位巴打,我而家用緊AMD X4 955同埋GTS 450, 最近速度慢到唔係好接受到,我主要都係用autocad同睇下片,如果我得6k budget, 我應該簡amd定intel好?

同求 現時一樣用緊 AMD X4 955 BE
想轉RYZEN 7 1700
另外ram 方面可點配?
岩岩砌左機 跟悠二巴打既list
But installed window in ssd
我再開機果時。見唔到我的電腦有hdd show 出來,應該點搞?
我禁去內容係見到佢有hdd 但就冇得實際用到

bios?
岩岩砌左機 跟悠二巴打既list
But installed window in ssd
我再開機果時。見唔到我的電腦有hdd show 出來,應該點搞?
我禁去內容係見到佢有hdd 但就冇得實際用到

想問下你筆直用左幾多
悠二巴。
你五千蚊list果度
可以點令佢超頻架? 又或者推到佢最勁咁用

我玩overwatch 最部開哂高特效 都未可以有番120fps
部分幾個開番中等先用到120

係咪推唔到咁高畫質呀我部機

overwatch前排更新左, 畫質update定唔知乜鳩, 全世界fps drop
所以1050ti你開ultra-epic 係未必長期120fps
悠二巴。
你五千蚊list果度
可以點令佢超頻架? 又或者推到佢最勁咁用

我玩overwatch 最部開哂高特效 都未可以有番120fps
部分幾個開番中等先用到120

係咪推唔到咁高畫質呀我部機

overwatch前排更新左, 畫質update定唔知乜鳩, 全世界fps drop
所以1050ti你開ultra-epic 係未必長期120fps

老老實實呢D FPS你邊得閒欣賞畫面質素
1600長超有無建議點 加個倍頻/外頻/電壓?

spec:
PRIME B350M-A
antec eco2 550w
順便問埋。邊度有vga to dpi 轉頭賣
唔想用hdmi
個mon得一個hdmi port

黃金地庫
RYZEN 7 1700 係咪 G-SKILL AEGIS SERIES 最穩陣?

同埋諗緊大板定細板好
RYZEN 7 1700 係咪 G-SKILL AEGIS SERIES 最穩陣?

同埋諗緊大板定細板好

大細無乜分別 ryzen唔大超都唔太熱
除非玩X板sli先ATX
想裝部1600 itx
Biostar塊板會唔會太差?
係唔係要等多陣?
想裝部1600 itx
Biostar塊板會唔會太差?
係唔係要等多陣?

等多陣 無理由1600砌x370
屌佢老味,成五月中仲未出新bios

每日都要上asus度睇睇佢更新未 我仲行緊2133啊屌
15k budget
主要行maya 3dmax adobe系列 同埋nuke
可以點砌

每日都要上asus度睇睇佢更新未 我仲行緊2133啊屌

巴打咩情況?update bios會點?

會多返好多ram上到3200 @1.35v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞