悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
有冇人幫手解答下點樣OC 條RAM
XMP果兩個FILE已經試過 分別係2667MHZ 同2993MHZ 16-16-16-38 , 但係都係唔得

跟住係DRAM Frequency度set, 2400mhz就用到 但係2667就唔得, 點解救

XMP果兩個FILE已經試過 分別係2667MHZ 同2993MHZ 16-16-16-38 , 但係都係唔得

跟住係DRAM Frequency度set, 2400mhz就用到 但係2667就唔得, 點解救

更新左最新BIOS未?

XMP 入面個command rate多數係2T黎,套返去Ryzen而家2667以上強制行1T大部份都會頂唔到

得兩個方法,一係全人手慢慢tune, 一係等今次個bios更新 (傳聞加返2T support)

XMP 入面個command rate多數係2T黎,套返去Ryzen而家2667以上強制行1T大部份都會頂唔到

得兩個方法,一係全人手慢慢tune, 一係等今次個bios更新 (傳聞加返2T support)

岩岩係Memory try it果度試左個2667 18 18 20 , e家用到, 睇下聽日有冇事先

更新左最新BIOS未?

更左了

岩岩係Memory try it果度試左個2667 18 18 20 , e家用到, 睇下聽日有冇事先

岩岩開機 REBOOT左兩次 跟住又正常
悠二可唔可以update下近況?係咪就快搞點?
intel新一代cpu. 有冇資料
lm
lm
如果我主要打機上網睇戲,唔剪片,有時會photoshop下,不過都好少
咁會買8700k定1700x好?
打機多就8700k
其實AmD都可以
AMD把原裝風扇好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞