悠二之AMD Intel CPU推薦

864 回覆
126 Like 14 Dislike
悠二兄,請問你覺得i7-4790K值唔值得換R5-1600或R7-1700?

補充:打機多

除非好多錢
不過多錢又專打機
不如搵intel 6c12t好過
我都用緊4790k
文書 要用內顯 其實都係得番i3 7100揀......

好震驚t店唔再關 悠巴事

等我上星期仲幫襯左

只係文書而家我一定揀g4560

等我上星期仲幫襯左

再買inwin chopin

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

但係咪一定要用佢個內置牛

有冇很拆

雖然用得呢個箱都預咗係唔用display card

應該都夠用
支持

如果個網有埋底版功能介紹就好
咩供電果啲

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

有冇很拆

應該都夠用

代答
只可以用佢果隻內置牛 (最少我上年買睇到係咁)
香港只係包一年保(台灣有兩年 )
不過隻牛有事可以搵代理定台灣果邊配返

上年砌俾阿媽落埋隻NH-L9 散熱, 成部機又涼又靜
支持

如果個網有埋底版功能介紹就好
咩供電果啲

一步一步黎

會愈黎愈多文章.但都需要時間準備

識貨.呢隻的確係好野黎

實物好有質感

有冇很拆

應該都夠用

代答
只可以用佢果隻內置牛 (最少我上年買睇到係咁)
香港只係包一年保(台灣有兩年 )
不過隻牛有事可以搵代理定台灣果邊配返

上年砌俾阿媽落埋隻NH-L9 散熱, 成部機又涼又靜

好想砌部itx
講真 你9000果個LIST真係有少少伏,個case可以縮少少,升下塊底板,你9000蚊仲用細板
講真 你9000果個LIST真係有少少伏,個case可以縮少少,升下塊底板,你9000蚊仲用細板

仲有,7700好心就用B150算數啦

用b150 就會有人話唔用b250 伏
離下題
悠二點睇IN WIN 301呢個機箱
淘佬買洋垃圾打機依招仲work?

等我上星期仲幫襯左

T記砌通常幾耐會到
會打機同執相 1600夠唔夠做

B250 support xmp 2400mhz ram
見到r5 1600 好抵屌
但半年前已經砌左i5 6600
諗諗下自已都係普通上下網打下ow就算6c12t都用唔著

貴list一定要大板咩logic
大把人唔理入面大板細板
最緊要筆直內砌到最勁既野,你究竟明唔明一般人心態
用細板伏再哪?你唔好答我擴充性,諗得擴充性就唔會盲跟悠二list

大把人唔理入面大板細板
用細板伏再哪?你唔好答我擴充性,諗得擴充性就唔會盲跟悠二list

跟悠二list 就無擴充性咩logic
無budget 用埋D 2K 3K list就梗係無擴充

砌機參考悠二list , 睇返自己需要, 改零件就最好
咩撚都唔識就跟悠二list 好過去幫腦場清貨
腦場早排見過D GT730打機list
廢撚過G4560 hd510 onboard gpu真係得啖笑

大把人唔理入面大板細板

跟悠二list 就無擴充性咩logic
無budget 用埋D 2K 3K list就梗係無擴充

砌機參考悠二list , 睇返自己需要, 改零件就最好
咩撚都唔識就跟悠二list 好過去幫腦場清貨
腦場早排見過D GT730打機list
廢撚過G4560 hd510 onboard gpu真係得啖笑

咪就係咁,d人有需要就會自己轉野唔會盲跟
盲跟果堆都唔識會自己再加野,你俾塊eatx同matx 咪一鳩樣
我一直都覺得盲跟悠二list就唔好話人伏
一直都係參考再跟自己要求增減修改
留名學野
一起身就開戰post
我都唔答個個問題了

上面已經有兩位巴打幫我覆左了

用b150 就會有人話唔用b250 伏

廿凜兄講得岩呀

其實好多人話我list有問題.

但如果企起我立場上諗.你係絕對唔夠擔用某d硬件

我承受既壓力.唔係隨便屌我既人可以諗得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞