(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
Tracy 呢啲人真係幾危險
Tracy 釣左條水魚男主, 小心荷包冇錢
男人鍾意呀
Lm
有靚女
無所謂啦
今日仲有冇
無啦 聽日啦
Lm支持樓主
無入過連登故台,一入嚟就見到你個故仔
留名支持下先
我係舊登陸小捷
多謝支持
好耐無見啦
你個故走數咗好耐
有無4,5年。
我估應該唔止,耐到好似係上世紀嘅事
無故睇
我都係睇你IG po整嘢食
Ch.13

「無啦啦又會落雨嘅。我無帶遮,妳有無帶遮呀?」

Tracy搖搖頭示意,佢飲完最後一啖紅酒後,就講:「我哋不如搭的士返去。」

佢向企係一邊嘅服務員揮一揮手,示意埋單,服務員向我遞出賑單,我一睇到眼都凸出嚟,但要維持我嘅紳士風度,唔想係Tracy面前同埋係高級餐廳到失禮,我就沉住氣扮哂冷靜咁係銀包到拎張信用卡出嚟。

如果Tracy係個啲咩美女飯局,呃人去餐廳食飯,咁我覺得以Tracy嚟講個質素,食餐咁貴嘅飯都算係抵嘅。

但係我銀包好肉赤呢⋯⋯

比完錢之後,Tracy佢玩咗一陣手機,忽然佢開口講:「Gary,我payme咗一半飯錢比你。」

聽到佢咁講我有啲愕然,佢唔係叫我請佢食飯嫁咩?Tracy佢究竟係咩玩法,我完成睇唔透。

佢見我呆呆地咁就講:「下次你再請我食飯啦。」

哼哼!鬼馬啦呢個女人,一定想再約我啦。呢個女人一定對我有意思。

不過下次請食飯真係好難想像佢又會帶我去咩高級餐廳食飯。
我同Tracy一出餐廳就截的士,因為越落越大雨,我哋比雨淋到濕晒。一上的士,比冷氣涼一涼,我凍到打咗個冷震。

Tracy可能都因為凍而靠近我,將頭靠係我膊頭到,佢身上面有一陣玫瑰嘅花香味。我轉頭望一望佢,只見到佢塊面紅哂,可能因為啱啱佢飲咗好多紅酒嘅關係。

「Gary呀⋯⋯你要唔要等等嚟我到飲咖啡呀?」

嗚呀!!!!

聽到佢呢句說話,我個內心唔單只好似得到千軍萬馬咁,直頭好似我內心有個核電廠爆炸咁!

宇宙大爆炸!

個心怦怦跳,跳到個心口都開始有啲痛,我差啲以為自己會心臟病發。

究竟我有無諗錯咗去另一面,但通常講呢啲說話⋯⋯都係邀請對方去自己屋企大戰嘅宣言!

唔通Tracy佢⋯⋯

「好呀⋯⋯我去妳到飲杯咖啡呀。」我吞咗吞口水講。

一落車唔單只落好大雨,仲打起雷上嚟。我同Tracy一齊跑入大廈,一齊入𨋢。忽然我諗起琴晚行雷閃電,呀Man佢驚到全身震哂,仲眼泛淚光,對於呢啲天氣日子有童年陰影。

當到五樓𨋢門慢慢打開⋯⋯
今日完啦
飲咖啡
咁順灘一定有陰毛
返去搵阿Man啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞