(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
今晚8點有文
ok等
ok
鬼怒川
好聽呀
好正loop左成日
文文文
食完藥係屋企訓咗一日
8點正有文。

想問問大家意見
如果呢個故事封面用動畫cg畫風,好似日本輕小說,覺得襯唔襯?

幾好呀 襯返ff
Ch.32

「我有啲肚餓呀⋯⋯」Tracy個樣望落好無辜咁,佢好似嗲我哋整嘢比佢食。

家強聽到就立即望住我:「喂!黃家杰!煮嘢比Tracy食啦!」

嘩!玩嘢咩!

換住以前我梗係好樂意啦!

但宜家要我煮嘢食比佢,真係想我死。

「廚房⋯⋯有杯麵呀。」我指一指廚房。

Tracy聽到我咁講扁扁嘴扮可憐咁講:「仲以為可以食到鳳梨酥親手煮嘅嘢食⋯⋯」

救命,唔好楚楚可憐咁望住我啦!好難頂得緊,我覺得旁邊有人望實我,我感覺到一股寒意。

「有好多味揀嫁!中、日、泰、印都有,杯麵真係世界上最偉大嘅發味呀!哈哈⋯⋯」講完呢句嘢,我都覺得有啲老尷。

Tracy最後都扁住嘴咁走咗去廚房沖杯麵,之後拎出廳坐咗係我隔離。

佢望到枱上面嘅紅酒就拎咗上手睇。
「支紅酒好嘢嚟嫁喎。我可唔可以飲呀?」

家強一聽到就立即拎個玻璃杯出嚟,幫Tracy倒返杯紅酒。

佢完全無視咗魔女,魔女一直係後面怒視緊家強。

個家強真係呀!之前又講到Tracy係飛雞,但係又係到獻殷勤。

我有啲鄙視家強。

芝麻糊唔知係邊到走出嚟,佢望到Tracy唔知點解炸晒毛,係到fee佢。

「點解會有隻黑貓嫁!我好驚呀!」

我伸手抱起咗芝麻糊,摸下佢安撫佢。我驚佢會出爪爪Tracy。

「我養嫁⋯⋯」

Tracy佢好似好唔鍾意動物,芝麻糊「喵」咗聲就跳咗落地,走落落梳化底。

「哈哈!紅酒配杯麵。好特別呀。」Tracy開始食起杯麵上嚟,一啖麵一啖紅酒,仲要食得好鬼優雅。

Tracy佢飲到塊面有啲紅紅哋。我哋四個人就係一邊飲住紅酒望住佢食嘢。
Tracy飲完嘢整理好之後,放係枱面嘅一枝紅酒都飲完。Tracy佢拎起第二支紅酒繼續飲,佢一副媚眼咁望住我哋話:「不如⋯⋯我哋玩個遊戲呀!好無呀。」

玩遊戲!?

望到Tracy個樣就知道佢醉咗,上次係假醉,今次真係醉咗。

好驚佢醉咗唔知會做啲咩出嚟。

希望我多心啦。

「好呀!好呀!一齊玩呀!」望家強嘅死樣,佢應該醉撚埋。

「你玩!咁我都玩!」Michelle扯住家強件衫講。

仆街啦!呢三條友都將紅酒當水飲咁,都醉晒。我擰轉頭一望,見到呀Man塊面紅紅哋,佢一面茫然咁望住我。但樣真係好可愛,好似有啲貓貓哋成隻醉貓咁。

「你哋兩個都要玩呀。」Tracy向我單咗單眼講。

「好⋯⋯好啦。」

「玩咩呀!玩咩呀!」見家強個鹹濕樣就知道佢諗埋啲咩啦。

Tracy將個酒樽平放係枱上面,笑住講:「truth or dare。」
聽日繼續
一篇!
黎多一篇夠皮啦,真係夠架啦
放過樓主啦,畀樓主休息下,病左都出文
唔得啦
闔着眼瞓咁打
睇返見到自己打錯晒字一嚿嚿
唔知寫緊咩
早啲訓,我地夢中見
好唔鐘意tracy
true or die
之前以為你哋會鍾意
有個港女係女都幾好丫 不過現實應該放棄左 除非男主太有錢同靚仔
輕鬆 可以描畫到Tracy係單戀男豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞