(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
我覺得你停下故好啲 雖然作為讀者好想睇

放低點都要啲時間

樓豬如果出故覺得唔舒服嘅話不如停一排
不過如果係抒發我覺得ok

樓豬加油
一時三刻點會放得低
唯有等自己睇開D

今晚po一篇
之後6月先出到。
樓豬真係要努力叫自己唔好再鑽落去
愈諗會會執著,愈放唔低
同埋愈諗只會愈自插
但事實上根本唔係你問題

我哋等你呀,唔好勉強,只希望你唔好潛水,唔使逼自己出文架
俾啲時間,傷口會慢慢好
等你
你keep住將個問題攬落自己度
你唔會放得低
其實係 2個都有
我唔變下一個都係咁
試下做其他嘢分散注意力
我曾經係最傷心嘅一段時間
迫自己瘋狂瞓覺
同埋瘋狂煮嘢食
然後慢慢煮下食下就克服咗難過嘅心情

將心思全部放晒落煮嘢食到
可惜係女黎
第一次留言
好同意,相處一定係兩個都有問題,就算衰極遇狗公娘娘,都要諗吓做乜自己咁無眼光
但!乜都好!改變一定為自己,唔係為佢,亦唔係為下一個,做你鐘意嘅自己就好
Btw文好睇輕輕鬆鬆好搞笑
兩邊都加油
你搞清楚自己想點未
清楚
同朋友理性分析過
的確大家都有問題
會改變自己

利申睇緊人直播數臭ex 反擊
改變自己前 有無考慮點樣先係自己
係咪高言書激嬲你
本身嘅自己唔好
經常聽人講 但又唔聽最親密嘅人講
明明同佢相處多 最了解佢嘅人係我
不安係唔相信佢
但因為太愛而選擇去相信呢個人
任性
聽佢講好多嘢
但聽咗就算無去做

而佢本身就多男女性朋友
同同女仔朋友食飯會驚我亂諗而唔講我知
但其實佢哋係無嘢嘅

大家都唔會提出問題
無溝通
漸漸感情變淡
大家都有問題

但佢都花好多時間心機金錢係我到
我都知道
我都知道佢係愛過我

你話係咪出軌
可能算係精神上出軌
但假如我唔係咁
就算有第三個人出現
都唔會影響我哋之間感情
但佢選擇同我講清
無拖過我
佢哋無一齊到暫時
但未來係唔係
我唔知

但畢竟愛過
佢了解我係點嘅人
係我唔承認
唔承認自己內心

祝福佢
等於祝福自己

彼此放過大家
佢唔係一個好衰嘅人
都令我呢一次有所成長

我都慶幸初戀對象係佢
我都會去改變自己
我知性格難變
但我會努力
承認自己嘅本身
變得更好

希望大家都會搵到各自嘅幸福。
希望大家唔知過幾耐後
可以做返普通朋友

閒時食餐飯
問候下咁
Ch.40

「Hello Gary。」

呀Nick竟然嚟到我屋企門口,佢無視我推門入咗嚟。我完全呆咗,唔明點解佢會出現,而且更厚住面皮咁走入嚟坐係梳化到。

「呀Man呢?」原來佢係嚟搵呀Man。

見佢搵呀Man搵到上我屋企,我就躁底啦。

「佢有約你咩!我哋好似無邀請你上嚟我屋企喎,唔該你離開。」我指住門口好客氣咁同佢講。

呀Nick笑咗笑然後話:「我知道呀Man佢出咗去租迷你倉,佢有同我講過。」

既然佢都知道,唔通佢上嚟係想示威,想向我宣戰要搶呀Man!

「呀Man佢係出咗去呀!但佢已經決定唔搬出去,繼續留係到。」

呀Nick聽到我咁講就企咗起身,慢慢走到我面前:「我嚟唔係搵呀Man,我係搵你嫁!」

搵我?

佢無啦啦捉實我,用住深情嘅眼神同我講:「點解你唔再嚟拳館?你知唔知我有幾咁掛住你!」

掛住我⋯⋯

屌!仆街!原來Nick係Gay嫁!佢唔撚係鍾意我呀嘛!

「屌!你放手啦!我唔撚掛住你呀!」知道Nick鍾意我,我頓時全身起晒雞皮,佢咁撚大隻,我完全唔夠力去掙脫佢。

「你知唔知道個晚我係樓下同你相遇,仲有對望咗幾次。就係個一剎那,就係嗰個moment,我覺得同你好來電,我對你一見鍾情呀!」

乜撚嘢來電呀!三更鬼來電我就知,宜家呢個moment仲恐怖過鬼來電呀!

呀Nick好似越嚟越激動,佢開始拉住我往梳化個方向推。

「屌!你冷靜啲啦!」

「我冷靜唔到呀!我為咗你先接近呀Man,但係你竟然唔再嚟,唔再見我!你知唔知我好傷心呀!」佢係咁搖我,我feel到自己好似就嚟要腦震盪咁。

「我唔撚知呀!我唔係撚係gay呀!」我想推開佢,但係因為身形相差好遠嘅關係,我完全無力反抗。

「我相信我嘅直覺,我相信你日後都會對我有feel嫁!」呀Nick將我推落梳化到,係呢一刻我真係驚到瀨屎,我真係好驚佢會強暴我。

我完全無諗過咁痴線嘅事會發生係我嘅身上,我好驚我嘅貞操會不保。好驚會菊花殘滿地傷咁,我嘅男性尊嚴會受到好大嘅挫折,會永遠勃唔起身。

「無呀!我對你無feel呀!我有呀Man嫁啦!」我使出吃奶嘅力去推開呀Nick,Nick佢重心不穩向左一跌,撞跌咗紙箱,咁啱呢個時候傳出鎖匙開門嘅聲,呀Man一開門就見到Nick壓住咗我,而地下就有個性愛膠Mary公仔由紙箱跌咗出嚟。
6月頭拎咗大假
會香港到散下心

可能到時先開第二個post
樓豬加油
男主好幼稚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞