(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
live jor... support.
Lm
Live左好睇呀
一次過睇到live咗
本身都諗住留個言支持樓主
見到你最近既經歷更加想同你講聲加油
好明白你 我都move on緊 都4個月了⋯⋯
好多謝你狀態唔太好都堅持出文
你既故好好睇 好吸引 加油啊
唔開心嘅上水話我哋知
我哋陪住你
等你啊樓豬
live左,好好睇呀!同埋想講聲加油呀!
Sorry 今日心情問題 聽朝po
樓主加油吖
no problem啦唔好勉強自己
聽朝11點
冇問題
我知我咁講可能其他巴打會屌我
不如樓主停下更先啦
等自己整理好心情再出
啱啱分手重要寫啲sweet情節
支持
岩岩分手仲點寫到sweet野
樓主要抖幾耐 我諗我地都ok
agger
好多人agree,不過係唔俾樓主潛水
屌你好啲未
用一個鐘追晒新讀者
分手仲要寫甜好折磨人啫
Lm
Ch.39

朝早我一打開房門,呀Man已經抱住芝麻糊坐係客廳等我。原來琴晚嘅一切都唔係夢,我成功挽留到呀Man,而佢都答應咗做我女朋友。

諗到呢到我都忍唔住笑咗出聲。

呀Man見到我行出嚟面都紅晒,可能係因為琴晚嘅事啦,一諗起琴晚,我就覺得意猶未盡,好想繼續落去。

「早晨呀!」

呀Man佢點咗點頭,然後話:「我想食All day breakfast 。」

聽到女朋友咁講,我立即跑去廚房整早餐喂飽佢啦。

無幾耐就整好咗嘢食,拎到佢面前。呀Man佢一見到我煮嘅嘢食,就拎起刀叉迫不及待想快啲食。

咁就緊係啦!同呀Man冷戰咗咁耐,佢都係食自己煮得好難食嘅嘢,一係就食埋啲無營養嘅杯麵。宜家有我呢個大師出馬,緊係等食我煮嘅嘢啦。

見到呀Man一邊食住我煮嘅嘢,一邊露出幸褔嘅笑容,我都覺得呢一刻好幸褔,好希望呢一刻可以停留落嚟。

「我等等要出去。」呀Man食食下忽然開口講。

「去邊呀?」
「我要去搞迷你倉啲嘢呀。」

「下!妳唔係留係到咩!」聽到呀Man咁講,我個心離一離呀!

呀Man見到我咁緊張就笑住講:「我係呀。但我有太多畫,需要一個地方放住先,所以都需要迷你倉,我遲啲會搵工廈租工作室。」

租工作室!咁咪係工作室訓,唔使返嚟!唔得!唔得!咁仲得了嘅!

「唔得!使咩租工作室,妳係到都可以畫畫嫁!最多比埋間雜物房比妳放畫具啦。」

呀Man聽到點咗點頭,但都係決定等等去迷你倉睇下。

臨出門口前,我又攬實呀Man,又想鍚佢一啖個陣,佢竟然伸出食指擋住我嘅唇。

「Gary,你做咩呀?」

「錫妳囉!男朋友錫女朋友係天經地義嘅事!」我低頭想再錫佢,呀Man又用手擋住話:「我幾時話做你女朋友呀?」
「吓!你嗰陣明明話好嫁!」唔通我琴晚猴擒得滯嚇親呀Man!宜家直頭想去租工廈唔再返嚟!

「我係話繼續租你間房咋⋯⋯你諗去邊呀?」

「妳⋯⋯妳⋯⋯」我無諗過女人反面唔認數可以同揭書一樣快。望住呀Man甜美嘅笑容,就覺得佢係專登,同上次一樣。

我差啲忘記呀Man⋯⋯

唔係⋯⋯

應該話女人都係小氣嘅!

「妳嗰陣明明好enjoy嫁咋⋯⋯」

呀Man聽到我咁講,成塊面紅晒,佢又一手扯住我耳仔講:「你講咩呀!」

「痛痛⋯⋯係我講錯,係我講錯。我投降啦。」呀Man聽到我講投降,就鬆咗手落嚟。

佢望住我一陣,就仰起頭錫咗我塊面一下。

「我一陣就返嚟。」講完之後,佢就出門,出門前佢更向我露出好嫵媚嘅笑容。

呀Man真係跩跩豬呀!明明都對我有意思,攬佢錫佢都無反抗,最多只係搣搣我耳仔。如果佢唔鍾意我嘅話,一早就當我係沙包咁打到我飛街。

睇嚟佢係想考驗我,我比心機追呀Man嘅話,佢先願意做我女朋友。

機會嚟啦飛雲!
「Yes!Yes!Yes!」我不斷做勝利嘅手勢,忽然醒起應承咗呀Man要執個雜物房出嚟比佢用,我就一邊哼住歌,一邊跳住去執雜物房,希望係呀Man返嚟前整好。

好在我雜物房唔多嘢,所以執咗一陣斷捨離後就差唔多啦。個雜物房都可以比呀Man做一個小小嘅工作間呀,但最大嘅問題嚟啦!

眼前呢個大紙箱裡面放住個膠Mary,我諗係時候要比返家強啦!

我知道家強佢今日放假,所以我就打電話叫佢嚟搬走Mary。

「喂!家強!今日無論如何你都要搬走膠Mary呀!」

「⋯⋯」

電話另一邊無人出聲,過咗一陣家強就話:「我已經唔需要Mary啦⋯⋯色即是空,空即是色。」

「你搞咩呀元家強!」

家強喎!嗰個好鬼鹹濕嘅家強喎!做咩唸晒經咁,唔要Mary呀!佢受咗咩刺激嚟呀!

「我⋯⋯魔女佢⋯⋯唔再理我啦⋯⋯」

喔~原來係犯賤!之前魔女倒貼佢仲話人痴線,情願要Mary都唔要魔女。

宜家抵死啦!

「唔理你呀!我等等就連紙箱搬上嚟,放係你屋企門口,我㩒你門鐘,你就自己搬入屋啦!」

我收咗線之後就搬個紙箱出廳,當我打算搬出屋外個陣,忽然門鐘響起上嚟。

「唔通係家強⋯⋯」佢終於覺得有歉意,覺得唔好意思,自己捨得走嚟搬啦咩!

當我打開門唔係家強亦唔係呀Man,而係我意想不到嘅人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞