(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
出事喇
30歲人有番咁上下經驗 定力要好啲
男主要有自知之明
出事啦
準俾修羅場
gg了
我諗應該無論幾多歲嘅男人
都好難抵擋到咁大嘅誘惑
快啲出故啦!
10點出
快手喇
一日2篇 可否再快啲
新人lm~
好好睇 樓主快d繼續出啦
應該好快要live住打文
多謝支持
Ch.21

「Hello呀Man!」我未開口同呀Man講嘢,Tracy佢竟然先行前一步,同呀Man打招呼。

可能呀Man無諗過Tracy會出現係到,我見到佢露出愕然嘅神情。

「Hi。」呀Man佢望住我,好似想我解釋下明明只係邀請我一個人,但係點解會多咗個人係到。

「我咁啱係街撞到Tracy,佢話都想嚟睇妳嘅畫展⋯⋯所以佢先會跟住嚟。」我見呀Man表情咁冷漠,我就立即將手上一束乾燥保鮮花遞到佢面前:「妳話送花牌誇張,所以我專登去買咗束乾燥保鮮花比妳。我見妳有好多飾物呀,隨身物品好多都係紫色,所以我先揀咗紫色。」

呀Man接過花禮貌咁向我道謝:「多謝⋯⋯」

唔知點解佢又好似同我有種距離感,唔知我又做咗咩嘢,定佢心情唔好,所以先對我咁。

「妳個畫展係咪到六點完呀?」

「係呀。」

我望一望隻錶,宜家都差唔多四點半。

「等陣完咗不如大家一齊食飯呀。」Tracy無啦啦開口講。

我同呀Man聽到成個人呆咗係到,我無諗過佢會提起食飯呢件事,我完全唔知佢心裡面有咩打算,我只係feel到佢對呀Man有啲敵意,佢係咪咁想食咗我呀⋯⋯

呀Man望住Tracy靜咗一陣,然後話:「好呀。」

聽到呀Man咁講,我又呆咗。
「哈哈⋯⋯今餐我請啦。」同兩個靚女食飯,我點都要盡紳士風度,請晒佢哋食飯。

不過千奇唔好比Tracy揀餐廳,唔係嘅話我又會被劏。

忽然有工作人員行埋嚟,係呀Man耳邊講咗幾句說話,之後呀Man說同我講:「你哋繼續參觀住先,我要去見一見客人。」

呀Man走咗之後,我一擰轉面就見到Tracy向我露出甜美嘅笑容,唔知點解呢一刻我覺得佢個笑容唔再甜美,係我眼中好似係一個別有用意嘅笑容。

「我哋係到再參觀一下,如果行完仲未到六點,我哋再去其他樓層睇下。」

「好呀。」

我係畫展到行咗兩個圈,逗留咗一段時間。但大部分時間我都唔係睇緊畫,我嘅視線都係喺呀Man到。

「呢幅畫又幾靚喎。」Tracy佢嘅說話將我視線拉返去佢身上。

「係⋯⋯係呀。」我一望幅畫先知原來我又企咗係啱啱畫得好似我嘅畫前面。

我望咗一陣然後然後向一邊嘅工作人員招手。

「Gary你想買畫呀?」Tracy見到我有咁嘅舉動有啲驚訝。

「係呀。一場嚟到點都買幅支持下。」

「唔該,我想買呢幅畫。」

「唔好意思呀,呢幅畫係非賣品。」

非賣品?

我望咗望先發現原來呢幅畫係無價錢牌係到。但我無諗過唔係有人買咗,而係非賣品。
今日完 明天繼續
希望聽日有兩篇啦
求樓主比啊man happy ending
Tracy成隻g咁
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞