(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
巴打好多經歷咁
家強同女上司條線會以番外故事收錄係實體書中
應該唔會嘅
會唔會家強女上司就係阿Man家姐?
唔好俾我開口中
留名
我期待係Tracy,咁先好睇
tracy做空姐,重睇啦
仆街 live咗
Live咗得得好辛苦
Live咗得好辛苦
我已經寫得好快
盡力寫
慢唔緊要,寫得好睇就得
Ch.24

又係一個ot嘅晚上,當我趕返屋企嗰陣,我竟然見到呀Man同一個大隻佬一齊。當我見到佢哋唔知點解我會停低咗腳步,唔敢再向前行一步。我⋯⋯竟然驚比佢哋發現。

我走埋一邊企係電線杆後面偷望佢哋。

屌!我做咩嘢要鬼鬼崇崇咁。我明明就光明正大!

雖然我係咁諗,但我都係好無膽唔敢行埋去。

我見個大隻佬同呀Man有講有笑,到咗樓下同對方道別後,呀Man就行咗入大廈裡面。大隻佬就轉身離開。

見呀Man走咗入大廈,呢個時候我先夠膽行出嚟,我直視住個大隻佬,打量佢究竟有咩吸引力可以令慢熱嘅呀Man同佢咁好傾。

見佢個身形又大隻,勁多肌肉,特別係個胸肌。而個大隻佬個樣同身材好唔襯,佢個樣一啲都唔型,反而係個種眼大大,個樣生得幾cute幾靚仔。
唔通⋯⋯

呀Man鍾意呢一類型嘅!

個大隻佬好似察覺到我注視緊佢,佢都望住我,好似奇怪我點解會啤住佢咁。

我驚我望多幾眼會比佢打,我立即轉移視線。當我同佢擦身而過之後,我轉頭而望多佢一眼,點知佢咁啱都擰轉頭望我。

我嚇到立即跑入大廈裡面。

一返到屋企,呀Man拎住衫準備去沖涼。我唔知自己發咩神經,我竟然忍唔住問呀Man:「呀Man呀⋯⋯」

呀Man聽到我叫佢就停咗落嚟,其實自從畫展後,我同呀Man好像疏遠咗,我想同佢close返但係我竟然唔知道應該點做。

明明我無資格過問有關呀Man嘅嘢,但我個心真係好唔舒服,我忍唔住問:「啱啱⋯⋯我係樓下見到有個男人送妳返嚟。佢係妳男朋友呀?」

呀Man愣住望住我,好似無諗過我會咁問佢。

「佢只係我泰拳導師。」

泰拳?

「妳⋯⋯妳打泰拳?」

「係呀。我都學咗幾年啦。返咗嚟香港呢段時間,我忙住安頓好同準備畫展,早排先有時間去搵班上。」
「妳一星期上幾多堂呀?」

「三堂⋯⋯你問嚟做咩呀?」

「無⋯⋯無呀。我問下啫。」

仆街!個大隻佬係泰拳教練,做得教練一定有拎過金腰帶啦!殺人放火金腰帶!想同我爭女!我要同你死過!

呀Man走咗去沖涼之後,我望到佢個袋有一張傳單,我一拎嚟睇原來係泰拳班嘅宣傳單張同優惠券。

我望到傳單上大隻佬叉住手擺pose影相上面寫住Nick,仆街條友叫Nickkhun!係咪叫親Nickkhun嘅人都係咁靚仔!

我對住張傳單上嘅Nickkhun用手指扮要插佢眼,叉佢腰。忽然我覺得好似有人注視住我。我立刻抬起頭,原來芝麻糊佢跳咗上梳化到望實我,好在呀Man仲沖緊涼。

芝麻糊好似用望住白痴嘅眼神望住我。

「望咩呀芝麻糊。」

「喵~」芝麻糊喵咗一聲跳落梳化,屁股扭下扭下咁走入呀Man間房。
提早咗出文
聽日繼續。

聽日應該朝早 12點前有一篇
出唔到兩篇了
加油
今晚寫定一篇,聽日咪有兩篇囉哈姆太郎
樓豬加油
lm
好似淨係話佢家姐俾香港人收養左,我記錯?
家姐比香港人收養咗
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞