(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
原來Tracy隻飛雞阻住我追故!
好辛苦
我真係接受唔到

我覺得好嬲 好想係ig唱衰佢
話比其他人知佢變心
佢有第三者

但其實無用
只係令大家難睇
我問佢同我講分手
係咪好快同個女仔拍拖

佢答我唔知

啫係係啦

我真係控制唔到
一個要變心嘅人點都留唔住 連自己想點都答唔知嘅人就由得佢變成過去 努力令自己活得更好 唔好浪費眼淚係負心嘅人身上
一定會有一個咁有才華,滿肚墨水嘅女仔邊使愁無人要
係佢唔識珍惜姐
你負面佢就要變心
呢啲擺明就係合理化自己出軌
你都唔需要畀機會佢
出軌呢家嘢好易有一就有二
2年唔算太長
搵個更愛你嘅人吧啦
直覺覺得樓豬係好女仔黎...
Assume真係愛 第一次失戀會好似比人挖左個心出黎咁
用時間平伏啦,男人變心都唔算係好男人 好男人係會自己識避開下一段感情要好好manage下feel會變成感情呢個fact
呢度好多人g持你咪撚潛水等你出文架

慘 樓豬準備爛尾
頂你啦
聽日照出文呀
柒訓多陣喇
yo im here
訓唔撚到
眼淚直流呀
畀自己發洩得越勁就快d 好
搵下d best fd 叫春喇
樓主抖下先啦,初戀係會痛d,唔好潛水就得
利申睇緊你茶餐廳個故
無咗一個衰男人,呢度仲有好多個好男人等緊你畀機會佢哋呀樓豬

講笑~ 我哋呢班睇緊嘅讀者個個都好支持你㗎
加油呀,食啲甜嘢畀自己開心下先啦
樓豬move on
愛情好多時真係一時衝動嘅感覺產生
所以其實無分對錯
只有分愛同唔愛
緣份唔夠,又或者真係未遇到啱嘅人
就好容易受誘惑而把持唔住
當你遇到一個啱嘅人就會發現
過去所有都係一場夢
甚至連當初點解愛都唔記得
我一直都有追估但從未留言,直到見到你話因為自己太多負面情緒搞到對方頂你唔順而分手,所以忍唔住留言

其實負面情緒係人都有,好多時人會選擇同自己信任既人分享自己真實既感受,但係長期咁樣做只會磨滅哂另一半既耐心,加上有其他人可以代取到你,好自然男人會選擇離開,因為現實就係騎牛換馬

要逃離比人飛呢個傷心既Loop,只有兩個選擇:
一係用時間沖淡傷口
一係就有新既戀人陪伴
如果唔係既話,只會一直帶住唔好既心情去過日子,時間耐左先會知道原來自己一個都可以過得好好

如果你係果斷既人,你應該刪除哂任何有關佢既野,盡快忘記
如果你係長情既人,咁你好大可能會不斷睇返以前既事(對話記錄,禮物之類),咁既情況係最正常,但係最難走出分手既陰影

如果你想忘記但又唔狠心去刪除所有野,咁你唯有好努力好努力去做D自己平時唔會做但係一直想做既野,不斷用工作去麻醉自己,直到你真係覺得好攰,痛夠了,就可以放手

「人類是習慣後悔的動物,總是在後悔當初為何不怎樣怎樣」
當有一日你後悔今日,你就已經走出左呢個傷心之地
佢都經常向我呻
我都無咩嘢
最大問題係個女仔
未正式入職就係咁ws佢
剛剛臨瞓前睇完安樂死嗰個故事,題材好特別,文筆都好優秀。
好慶幸無意間睇到你嘅作品
我相信呢到好多人都同我一樣都好欣賞同期待你之後嘅作品
所以要快啲move on同快啲繼續出文俾我哋睇啊!
佢一個人唔識珍惜同欣賞你但呢到仲有好多人會欣賞同支持你
缺點大家都有,1年前之所以你地會一齊既其中一個因素係因為大家可以包容到對方,所以你地互呻係無咩問題,大家都會耐心咁聽對方既事同互相扶持

愛情黎講新鮮感係好重要,新對象係呢方面絕對勝於你,當佢愛新鮮感大於你,咁就唔會想再去包容你
明顯依家係你EX已經變左心,返唔到轉頭
所以要同你分手得黎又唔可以比人覺得係佢貪新忘舊,就數你缺點等你自悲,然後佢自己就企係道德高地到同新歡一齊

唯一會令佢返轉頭既理由就係佢失去依家呢個女仔,咁佢可能會好賤咁扮死狗返黎搵你補救關係(如果真係咁既話希望你理性會大於感性啦,畢竟比機會同一個人插自己兩刀既傷害唔係人人都頂得住...)

但以我個人經驗,通常貪新忘舊既人都會有報應
對住呢D情況個種無力感好大,真係好唔甘心,但係人總要生存
回憶一下未同佢一齊既之前,其實你都生活得唔錯,或者無甜,但未至於苦
樓主,聽下歌仔,放空自己一陣先,如果訓唔到就搭出去d郊外奇怪地方行吓先。
要改變形成左兩年的習慣好難,當中有痛好正常,所以痛就讓個身體繼續痛。

如果你暫時無心情寫文講聲就好了。
唉 都係果句 仔死仔還在
溝我吧!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞