(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
Ch.34

見Tracy越嚟越貼近我,我立即擰轉面望住呀Man。

呀Man呆咗瞪大咗對眼望實我,塊面好似比之前更加紅。

唔知點解我個心怦怦跳,跳到傻咗。可能飲咗酒嘅關係,我竟然夠膽仲手捉住呀Man嘅肩頭將佢拉緊我。

「Gary…… 」

我吞咗吞口水慢慢靠近呀Man,呀Man唔知係咪怕醜,佢瞇埋咗眼,當我哋兩個鼻尖互相掂到對方,個心好似跳咗出嚟。

明明只係磨十下好快,但唔知點解我覺得個一刻好似過得好慢長⋯⋯

亦都好令我心動。

「下!你竟然揀呀Man!」Tracy佢撒嬌咁講。

「係囉!」家強唔知發咩神經,竟然幫Tracy口。

「唔得咩!我鍾意呀!」當我同呀Man對上咗視線,唔知點解好似有一股曖昧嘅氣氛圍繞住我哋。

到我轉個酒樽,轉到去家強到。

哼哼!啱啱仲幫Tracy口,明知我討好緊呀Man都專登咁做,擺明想食花生!既然佢哋一個二個都問黃色問題,我都問返家強。

頭先想食我花生!今次仲唔到我!

「我揀誠實呀!唔會好似你哋咁揀咗又後悔!放馬過嚟!」家強High 大咗咁講。

既然佢都咁講到,咁我就唔客氣啦!

「你對你嘅上司有無性幻想!」
家強諗都無諗就笑住話:「梗係無啦諗都無諗呀!」

Michelle聽到好難以置信,亦都好難過咁大聲疑問家強:「無!你竟然無!」

佢個表情好似想講,你竟然唔想搞我!

「我日日比你屌到反艇呀!仲點會諗住屌你呀!我屌膠Mary都唔屌妳呀!office個個都話你痴女呀!唔係AV個種痴呀!係痴線婆個種呀!」

「我⋯⋯」Michelle對眼越嚟越紅,跟住嘩一聲係到爆喊。

唔知佢係因為家強話佢係痴線婆而爆喊,定因為家強情願屌膠Mary唔屌佢而受屈辱而喊。

但宜家我只知道我同呀Man好尷尬。

但家強應該醉撚咗,佢竟然無視魔女係到嚎哭,一邊隊酒。佢仲要係到大笑。

希望佢酒醒之後唔會比人炒咗啦。

家強佢又轉酒樽,今次轉到Tracy,而佢揀咗Truh。

「啲人話妳係飛雞,做過人第三者,係男人都啱。經常買名牌貴嘢,係因為有人包養妳係咪真嫁?」

Tracy聽到家強咁問,口震震咁眼泛淚光,好似家強問中咗佢最脆弱嘅地方。

「點解⋯⋯點解你要咁問。我啲名牌係我Daddy比零用錢我買。我Daddy係富商嚟嫁。我做人第三者係比男人呃!我大性需求,唔通咁都有錯咩?」Tracy講完呢句說話後,仰起頭大喊,收唔到聲。
我同呀Man望住佢哋兩個大喊,係呢個場面我哋完全比唔到反應。

家強醉到無啦啦企起身,腳步浮下浮下咁行咗去。點知條仆街仔竟然走咗入我間房。

「我訓啦⋯⋯」

「喂喂!」我叫唔切家強,佢就已經入去鎖咗門。佢留低兩個醉咗不停喊嘅女人係客廳到。

佢真係勁,整喊咗兩個女人都可以就咁走咗去訓。

無啦啦Tracy喊喊下攬住枝紅酒訓咗係梳化到。

「嗯⋯⋯」原本係一邊喊緊嘅Michelle無啦啦嘔晒落地下。

「嘩!屌!」

我同呀Man幫手清潔,照顧兩個醉咗發酒癲嘅人,而我最希望嘅係家強唔好嘔落我張床到。

我同呀Man攰到坐咗係地下,呢場遊戲完全係鬧劇,係繼膠Mary後另一令我懷疑人生嘅事件。

經過呢個事後我決定以後都唔會再飲住酒咁玩Truth or dare。

唔係⋯⋯

應該係以後都唔會再玩埋呢啲咁嘅濕鳩嘅遊戲。

好似修羅場咁,真係唔知做乜鳩。
咁都唔`簡'啊man扺男主孤獨終老
今晚8點繼續
好波
家強點收科
睇嚟膠Mary先係真愛
家強好爆
留名
「我日日比你屌到反艇呀!仲點會諗住屌你呀!我屌膠Mary都唔屌妳呀!office個個都話你痴女呀!唔係AV個種痴呀!係痴線婆個種呀!」

要睇實體書番外先知
lm
家強真男人
希望佢唔洗再搵工
man winner
樓主加油
今日仲有冇文呀~
lm買
8點有
好癲
Ch.35

經過上之場鬧劇之後,我同呀Man嘅關係好似再進一步。

當我哋對上視線都會有啲曖昧嘅氣氛圍繞住,特別係夜晚食完飯之後。

我哋會一齊坐係梳化睇電視,但唔同嘅係宜家我哋坐得好貼近,膊頭掂膊頭咁,有時我哋會不經意咁會掂到對方嘅手,我都會覺得好心動。

好想同呀Man再有進一步嘅關係。

但我諗咗好耐,我係到諗應該點樣追呀Man而唔會令佢反感。因為佢同我以前認識嘅女仔,追求過嘅女仔好唔同。

呀Man佢好cool好文青,好有藝術感,同我簡直係天壤之別。兩個完全唔相關嘅人,竟然會因為偶然嘅機會下,認識到對方。

我相信呢個係緣份嚟。

但每次放假同呀Man去打泰拳個陣,我見到佢同Nick好好傾。

令我懷疑佢同Nick係唔係都一樣對對方互相有好感,我想阻止佢哋會再有進一步發展,所以我都會跟埋去同呀Man一齊去打泰拳。平時返工已經好攰,為咗去監視住佢哋一舉一動,幾攰幾唔鍾意打拳都好,放假都會去。

至於平日我返咗工嘅時間,呀Man去咗拳館我就監視唔到佢哋。
今日因為又OT關係,收咗差唔多成十點先去到屋企樓下。

但我竟然見到Nick佢竟然係大廈裡面走出嚟⋯⋯

佢⋯⋯

Nick點解會係大廈到出嚟?佢應該唔係住係呢到。唔通佢有朋友住係到?定係⋯⋯佢同呀Man上咗屋低?

無數嘅諗法係我個腦裡面不停徘徊。

唔通⋯⋯佢同呀Man已經開始咗?一諗到呢到,我就覺得好灰。

當我一拎鎖匙開門返到屋企後,係廁所傳嚟水喉花灑嘅聲⋯⋯

呀Man佢沖緊涼。

我好似痴咗線咁竟然聯想Nick上過嚟我屋企,同呀Man上過床。唔知點解我會咁諗,一股醋意咁湧上心口,覺得好唔舒服,但又唔可以做啲咩。

我呆企咗一陣,直到呀Man沖完涼出嚟見到我返咗嚟。

佢用毛巾一邊抹乾頭髮,一邊笑住同我講:「你返嚟啦?」

「⋯⋯」

呀Man見我無出聲咁望住佢,面上嘅笑容慢慢咁僵咗落嚟。

「我啱啱見到Nick佢係大廈走出嚟。」我單刀直入同呀Man講。

「我想係租約到加一條規例,嚴禁帶異性入屋。」

呀Man聽到我咁講,面色一變問:「你懷疑我同呀Nick?」

「⋯⋯」我無出聲默認咗。

「你鍾意點諗就點諗啦!」呀Man講完呢句說話之後,就走返入房,無再出過嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞